La Chateau de Varennes poţi avea cea mai frumoasă nuntă din lume!

Chateau de Varennes este, conform unei nominalizări CNN, unul dintre cele mai frumoase 10 locuri din lume unde să te căsătoreşti. Castelul din secolul XVIII se află în Burgundia, la o oră şi jumătate de Paris. Are o suprafaţă de 2000 metri pătraţi, căreia i s-a mai adăugat un spaţiu salvat – oranjeria, de 600 mp. Astfel, castelul din Burgundia oferă cel mai amplu spaţiu de recepţie dintre toate castelele din Franţa.

chateau de varennesCastelul

chateau de varennesÎn salonul roz

chateau de varennesCapela din imediata apropiere a castelului

Dar să aruncăm un ochi mai atent în detaliile amenajării interioare recent finalizate (în 2011), mai ales că fotografii de la evenimentele deja găzduite la castel puteţi vedea pe site-ul castelului.

chateau de varennesDormitorul Marie-Antoinette 

chateau de varennes

chateau de varennes

Castelul a fost renovat acum 2 ani şi transformat în locul ideal pentru organizarea unui eveniment cu fast, dar şi cu discreţie regală. Am spus accentul pe nunţi, ghidaţi de topul CNN şi de capela din imediata apropiere a castelului, însă în ultimii doi ani aici au avut loc peste 60 de evenimente găzduind de la mari companii (cum e Young and Rubicam), la petreceri private – zile de naştere, logodne etc.

chateau de varennesMusic Lounge

chateau de varennes chateau de varennes

De transformarea castelului într-un  high luxury resort s-a ocupat chiar moştenitorul, Aymeric de Truchis de Varennes, ajutat de soţia sa – Sonia. Aymeric, născut în 1973, obişnuia să-şi petreacă vacanţele din anii de şcoală aici, castelul fiind în proprietatea familiei sale de peste 400 de ani. Iar în 2009, odată ce a fost numit moştenitor legal, a lăsat deoparte poziţiile de conducere în departamente de sales & marketing şi s-a dedicat acestei “întreprinderi”… de familie.

chateau de varennesSonia şi Aymeric

chateau de varennesVedere din dormitoul Marie-Antoinette

chateau de varennes chateau de varennesApartamentul Prinţesei

chateau de varennes chateau de varennes

Transformarea castelului a durat doi ani (2009-2011), iar de amenajare şi renovare s-a ocupat arhitectul franco-libanez Fabrice Bejjaniin. Sonia (soţia lui Aymeric) l-a cunoscut pe Fabrice în 2008, când acesta se ocupa de Interieurs, o emisiune de design destul de cunoscută în Franţa, în timp ce ea fusese numită Deputy Managing Director al canalului de televiziune Paris première. Fabrice a reuşit să împace arhitectura veche cu designul contemporan în tot ce ţine de aspectul încăperilor castelului: de la salonul de muzică, la cel de relaxare, diningul principal şi cele 17 camere şi apartamente.

chateau de varennesBiblioteca

chateau de varennes chateau de varennesDiningul principal

chateau de varennes chateau de varennesUna dintre bucătării, într-un mix discret de antique şi contemporan

chateau de varennes

Experienţa lui Aymeric şi a Soniei pe tot ce înseamnă sales, marketing şi organizare de evenimente e completată de servicii cel puţin delicioase – să nu uităm că suntem în Burgundia, care vine pe locul doi după Paris în topul restaurantelor cu multe stele Michelin. Astfel că un chef faimos vine şi găteşte pentru fiecare nuntă sau eveniment.

chateau de varennesMuriel Arcos este pastry chef. Iar cupcakes-urile şi macarons-urile desăvârşesc răsfăţul cu farmec franţuzesc.

chateau de varennes chateau de varennes chateau de varennes chateau de varennes

Deja castelul a devenit unul dintre cele mai exclusiviste proprietăţi de închiriat în Franţa şi, deşi nu ştim dacă o să ajungem vreodată la faţa locului, organizând un eveniment Designist în Burgundia, nu prea e greu să ne dăm seama din fotografii de ce 🙂

chateau de varennesDormitor şi baie din apartamentul Louise

chateau de varennes chateau de varennesBaie din apartamentul Francoise

chateau de varennesScară interioară

chateau de varennesDormitor din apartamentul Jeanne

Două gânduri ne încearcă după răsfoirea poveştii acestui castel: oare vom ajunge vreodată aici? Şi, dacă da, pe lângă un eveniment Designist la Chateau de Varennes am putea face un re-make la videoclipul celor de la Travis – Sing? Apăsăm Play şi aşeptăm impresiile voastre 🙂

chateau de varennes chateau de varennesFotografii:  Alexandra Meurant

3 Comments

  1. […] Tot la etaj, se află și oranjeria. Am zâmbit plăcut surpinși să vedem integrată și această “funcțiune” a domeniilor franțuzești: castelele aveau în apropiere o seră pentru plantele exotice, așa cum avea și Chateau de Varennes, despre care v-am povestit aici. […]

  2. […] Tot la etaj, se află și oranjeria. Am zâmbit plăcut surpinși să vedem integrată și această “funcțiune” a domeniilor franțuzești: castelele aveau în apropiere o seră pentru plantele exotice, așa cum avea și Chateau de Varennes, despre care v-am povestit aici. […]

  3. Paper

    Ohhh wow. Oare de ce nu avem si la noi in tara asa ceva? 🙂
    Mi-ar place sa am suficient de multi bani incat sa-mi duc toti invitati in Franta dar din pacate nu este asa.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed