Made in RO #allNatural bate la ușă. Și e din lemn masiv. Vin și alte materiale naturale, pe 12-13 mai.

Ediția cu numărul 11 a Made in RO – Târg ales de design, evenimentul nostru și ieșirea Designist în offline, va avea loc pe 12 și 13 mai, la Impact Hub, în noua zonă creativă a Bucureștiului – lângă intersecția Timpuri Noi, pe Splaiul Unirii nr. 165, Timpuri Noi Square, clădirea 2, etajul 1.

#allNatural

Good design is natural! – aceasta este mantra după care ne ghidăm la Made in RO #allNatural. Celebrăm materialele și resursele naturale și transpunerea lor în designul contemporan, precum și lansările de primăvară ale designerilor români: design de produs, accesorii home & deco, mobilier, ceramică, fashion, bijuterie, ilustrație, botanical design etc.

#allNaturalHalfdrop lansează o nouă colecție de materiale textile și accesorii din bumbac.

#allNatural

Urban Woods a creat masa Geometry din lemnul unui nuc secular. Nu-i așa că simți viața și emoția lemnului?

În mod natural, designul se aliniază tendinței și nevoii noastre de a trăi mai aproape de natură, echilibrat, firesc, “organic”, acompaniați de obiecte de design care ne dau vitalitate tocmai datorită materialelor din care sunt lucrate: lemn, ceramică, lut, piatră, sticlă, hârtie (reciclată), piele, metal, metale prețioase, ca aurul și argintul, fetru, lână, mătase, bumbac sau plută.

#allNatural

LAMURRA – lampa din lemn cu LED este piesa de rezistență a colecției Hexagon, care va fi lansată la Made in RO #allNatural.

Designul care transmite o conexiune cât mai directă cu natura câștigă teren nu doar în spațiile de lucru, ci și acasă, mai ales în contextele urbane, din ce în ce mai artificiale și sufocante. Există și studii care demonstrează că, într-un mediu în care te simți conectat la natură prin elemente de design care folosesc materiale naturale, starea ta de bine și creativitatea sporesc cu 15%, iar productivitatea cu 6%.

#allNatural

Între rame propune o serie de ilustrații de inspirație botanică.
Ne amintește de ierbarele copilăriei.

“Cum te simți când atingi un obiect din lână sau mătase, când dormi într-un așternut din bumbac sau îți bei cafeaua dintr-o ceașcă de ceramică, turnată dintr-un ibric din cupru bătut care se odihnește pe o masă de lemn masiv? Ori când alegi să fii eco și cumperi o lampă din carton reciclat? La Made in RO #allNatural vei descoperi toate aceste senzații de bine, cu design inclus.” – ne spune Elis Popescu, fondatoarea proiectului.

#allNatural

NOAH dă timpul înapoi prin întoarcerea la natură și prelucrarea minuțioasă a lemnului.

#allNatural

Twigs and Bark revin la Made in RO cu o nouă colecție de ochelari cu rame din lemn.

#allNatural

Abru – pandantiv natură încapsulată

Vor expune: Abru, Alexandra Nacu, Alexandra Radu, Atelier437, Atelier Tron, Atelierul de Porțelan, Atipic, Bizar Concept, Brândușa Ungurașu, Christine on the Clouds, Colors of Love, Contemporia, Corina Mardari, Cork Boutique, Cristina Masnitz, Deco-Box, Deep Design Concept, DiDo, Efemere, Folded & Co., Foldo, GiJewellery, GloryBox, Greenarium, Halfdrop, Happy Friday, I Wood Be, Între Rame, Iutta, Lamurra, Icruș Florea, Lemnia, Lightplay, Maison Ilia, Mătase și Lână, Melloncollie Ceramics, Mihaela Crețescu, Mimush, Modatelier, Noah, Papilio, Revival of Wigs, SNOB, Terra Dacia, Transilvania Glass, Twigs and Bark, Una ca Luna, Urban Woods, Wabi Sabi și alții.

#allNatural

GloryBox – colecția Stoneware

#allNatural

Efemere – eșarfă din mătase

Made in RO este mai mult decât un târg de design. Este evenimentul conceput și curatoriat de platforma editorială Designist.ro, care susține și promovează prin articole de conținut designerii români de produs și industriile creative din România. Proiectele prezentate sunt atent selecționate în urma unui apel de proiecte. Astfel, Made in RO by Designist.ro îi aduce laolaltă pe cei mai talentați designeri români, creează oportunități de vizibilitate, atât online, cât și offline, și este, de peste 6 ani, o rampă de lansare pentru multe branduri de design românesc.

#allNatural

Afișul evenimentului spune povestea lămpilor LIGHTPLAY, create de arhitecta Adina Rusu, care pregătește pentru această ediție a târgului Made in RO un proiect special: lămpi din hârtie cu o grafică #allNatural.

Design and more: în cafeneaua pop-up Made in RO, FRUFRU, brandul românesc de mâncare sănătoasă care ne face să ne simțim în formă, ne acompaniază tot #allNatural, iar Origo ne va încânta cu amestecuri alese de cafea, așa cum o face deja de cinci ediții.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Republica, Igloo, IQads, SMARK, The Institute, Zeppelin, Glamour, LIFE.ro, Bookaholic.ro, UrbanKid.ro, Cooperativa Urbană, modernism.ro, Catchy, feeder.ro, SUB25.

#allNaturalSnob – colecția de bijuterie Organic

Să recapitulăm:

Când: 12 și 13 mai (orele 11.00 – 20.00)
Unde: Impact Hub – Splaiul Unirii nr. 165, Timpuri Noi Square, clădirea 2, etajul 1
Facebook event: aici
Bilet intrare: 10 lei

Detalii și poveștile designerilor participanți vor urma, rând pe rând, pe designist.ro.

Nu uita: Good design is natural! Iată mai jos și cu ajungi la Made in RO #allNatural.

One Comment

  1. […] spate și să lași simplitatea să te inspire. Asta și-a propus și târgul de design românesc Made in RO #allNatural, care va avea loc pe 12 și 13 mai la Impact Hub Bucharest: să dea de-o parte artificialul și să […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed