Vine un nou Made in RO – Târg de design românesc! La ediția a IV-a, inspirația vine din spațiul urban.

Pe 17 și 18 mai,  DESIGNIST, cea mai apreciată platformă de design din România, pregătește a IV-a ediție Made in RO – Târg de design românesc. Evenimentul este parte integrantă a Romanian Design Week și se va desfășura la Impact Hub Bucharest, unul dintre cele mai creative spații din București, aflat pe str. Halelor nr. 5, în Piața Unirii, pe Splai, la doi pași de Hanul lui Manuc. Made in RO Targ de design romanesc editia 4 vizual final Tema acestei ediții

Ediția a IV-a Made in RO are loc în primul weekend al festivalului Romanian Design Week, iar tema sa, denumită sugestiv Urban Interior, se aliniază temei centrale a festivalului – Designul în spații publice. Designul este peste tot în jurul nostru, e un limbaj care ne influenţează viaţa de zi cu zi – iată motto-ul acestei ediții.

Colectia Home - Irina NeacsuPiese din colecția H.O.M.E, designer Irina Neacșu

Astfel, provocarea pe care o lansăm designerilor români selectați să participe la Made in RO este aceea de a crea obiecte inspirate de spațiul urban. Diversitatea este cuvântul cheie: vei descoperi obiecte de mobilier, decorațiuni, finisaje pentru casă, piese ceramice, dar și accesorii & bijuterii expuse ca într-un oraș în miniatură.

Perne Ca la Oras - Adrian BalcauPernuțe Ca la Oraș, inspirate de peisajul Clujului. Designer Adrian Balcău

Urban Interior înseamnă piese ce preiau şi reinterpretează elemente de arhitectură urbană sau simboluri, embleme ale spaţiului urban în care trăim. Piese inspirate de amintiri, experienţe, constraste, elemente care sintetizează imaginea urbană sau interacţiunea cu spaţiul public. Astfel, la Made in RO vei găsi obiecte care aduc spațiul urban la interior, nu sub forma unor experimente artistice, ci sub forma unor piese care se integrează familiar, cosy și smart interioarelor contemporane.

Cai verzi pe pereti - Made in RO - DesignistRaft și cuiere Porumbel, design Cai verzi pe pereți. 

Premiul Best Design Made in RO Cel mai reușit design Made in RO, care se înscrie temei acestei ediții va primi premiul Best Design Made in RO, care va consta în posibilitatea de a urma cursuri de formare profesională la Creative Learning și în cadrul Școlii de bijuterie contemporană Assamblage. Este important ca designerul câștigător să învețe de la profesioniști cum să-și ducă mai departe inițiativa antreprenorială, dar și cum să-și îmbunătățească cunoștințele tehnice. Piesele noi, create pe tema acestei ediții, vor merge, în funcție de selecția juriului Made in RO, într-o expoziție de grup.

Backpack din piele - Clean EverythingRucsac din piele, design Clean Everything

Această ediție aduce în premieră un spațiu special dedicat ceramicii și designerilor care lucrează cu acest material. Evoluția și diversitatea acestui segment în designul românesc merita o atenție deosebită: 5 designeri te vor aștepta cu piese foarte decorative, prezentate în premieră și proaspăt scoase din cuptor. De exemplu, unul dintre ei, designerul Dragoș Motica, a reușit să-și producă noua colecție de farfurii la fabrica Faimar (înființată în 1979), din Baia Mare.

Farfurii zburatoare - Dragos MoticaFarfurii “zburătoare”, produse la Faimar (Baia Mare). Design Dragoș Motica

Una ca Luna - Made in RO - Designist (4)Căni Una ca Luna, cu ferestrele caselor vechi din București. Fiecare obiect va veni însoțit de numele și numărul străzii unde vei găsi fereastra reală din oraș.

La Made in RO, vei cunoaște un producător român de plăci decorative din ciment: acel mozaic de care era îndrăgostit și Gaudi, care încă mai rezistă prin spații cu istorie din oraș, și care a renăscut prin lucrările arhitectului Corvin Cristian. Este produs în România de Manolo Manufaktura. Iar pentru o pauză de socializare, cu design inclus, vei sta la cafenea, poziționată strategic în centrul târgului, unde vei savura cele mai fine bunătăți Pain Plaisir.

Placi decorative din ciment - Manolo ManufakturaPlăcile decorative din ciment, produse de Manolo Manufaktura, în amenajarea Casa Boema, din Cluj.

Vor expune: Manolo-Manufaktura, Adrian Balcău, Arcasha, Clean Everything, Una ca Luna, Mădălina Teler, Arhidot Design, Irina Neacșu, Cai verzi pe pereți, Sucita Goodies, Mihaela Ivana, DecoBox, .care?Cutare, Alina Turdean, FabLab, Alexandru Coral Popescu, Irina Florea, Bowtique, 441 Design Studio, Alina Simion, Abbit+Bear, DDJewelry, Zâmburi, Dragoș Motica, The Awesome Project,  Uzina 55 Ploesci, Alice, Iutta, Alexandra Constantinescu.

Cercei Vara la Paris - Alina Simion Cerceii Vară la Paris, designer Alina SimionPapusa Abbit+BearPăpușă Abbit+Bear

Când: 17-18 mai
Unde:
Impact Hub Bucharest, etajul 2 – Str. Halelor nr. 5, Piața Unirii, pe Splai, la doi pași de Hanul lui Manuc.

Facebook event aici. Detalii și poveștile designerilor participanți pe www.designist.ro.

Elementul grafic al vizualului este tot un design Made in RO, semnat Ciprian Vrabie.

Parteneri: Manolo Manufaktura, Pain Plaisir, Plotareonline.ro, Creative Learning, Școala de bijuterie contemporană Assamblage

Parteneri media: Radio Guerrilla, DESIGNIST, Igloo, ELLE Decoration, Zeppelin, Cooperativa Urbana, Atelierul de Proiectare, Mixtopia.ro, Bookaholic.ro, SUB25, Decât o Revistă, 121.ro, Totul despre mame, IQads, Femei în Afaceri, Orașul meu, Institute The Magazine, Revista Bulevard, ELLE, Avantaje, Unica.

Ceas din lemn -DecoBoxCeas din lemn, design DecoBox

Te așteptăm la Made in RO – Târg de design românesc! Iată unde trebuie să ajungi:

Locatia Impact Hub Bucharest made in RO 4 441 Design Studio: new entry la Made in RO. În weekend, pe 17 18 mai, lansează noua colecție @ Impact Hub

Dă-le de știre și prietenilor tăi 🙂

cover foto Made in RO pentru siteSusții designul Made in RO și uploadezi acest cover photo profilului tău de facebook!

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed