Mai nou, Shift nu mai e doar un local din București! E și un sistem de rafturi care se transformă.

Mai exact, biroul său de design l-a numit “shape-shifter”, iar noi îi spunem “flexibil”. Este, de fapt, noul proiect semnat de designerul britanic Benjamin Hubert, care ne-a obișnuit deja cu abordările lui extravagant-industriale și materialele mai… out of the box. Shift a fost creat de Hubert prin biroul de design LAYER pentru brandurile daneze de retail Kvadrat și Really. Este rezultatul a 10 prototipuri produse în ultimele șase luni și va fi lansat chiar astăzi la Salone del Mobile Milano 2018.

Shift

Shift este creat din materiale sustenabile: resturi de textile din industria fashion, care au trecut printr-o etapă de upcycling și au făcut shift-ul către o nouă viață – materialul Solid Textile Board creat de brandul Really. 

Nu-ți face griji dacă nici ție nu ți se pare foarte clar cum funcționează Shift doar privind gif-ul de mai sus 🙂 . Pe scurt, sistemul  se transformă dintr-un panou acustic într-o serie de rafturi pentru depozitarea și prezentarea pieselor din magazinele Kvadrat. Pe larg, preschimbarea Shift se bazează pe un mecanism minimal: o serie de fante care traversează panoul în puncte strategice și care îți permit să ridici și să pliezi materialul așa cum o să vezi în imaginile de mai jos. În spatele pliajelor stau ascunse brațele care susțin materialul și care trebuie să fie ridicate. Nu te așteptai să fie atât de simplu, nu?

Shift Shift

Niciun șurub sau holtzșurub nu au fost sacrificate pentru crearea Shift.

Întregul sistem poate fi demontat cu ușurință și retransformat în clasicul panou acustic lipit de perete. E nevoie, totuși, de câțiva magneți suplimentari ca să fie închis.

Shift

Shift e disponibil în patru culori diferite – albastru (din denim reciclat), alb (din cearșafuri de spital reciclate), galben și negru. Dacă ajungi la Milano zilele acestea, vei vedea sistemul echipat cu 13 rafturi așezate într-o mulțime de configurații.

ShiftUna dintre schițele lui Hubert și câteva dintre variantele de configurație ale Shift-ului. 

Shift

“La LAYER ne concentrăm pe sustenabilitate și asta înseamnă că materialele trebuie să fie responsabile, funcționalitatea trebuie să fie flexibilă și estetica trebuie să fie atemporală. Shift le cuprinde pe toate trei; un raft simplu și adaptabil, bazat pe o construcție economică, folosind materiale reciclate”, a explicat Hubert. 

Fotografii: prin LAYER

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed