Mâine începe RADAR la Uzina Electrică Filaret – 3 zile de art&tech în stil industrial.

Mâine seară avem planuri: contrazicem ora schimbată, îi râdem în nas iernii venite subit și mergem la Uzina Electrică Filaret pentru prima ediție RADAR – Romanian Artists Developing Alternative Realities, o experiență unică art&tech. Festivalul este debutul unei platforme care înglobează mișcările creative de new media art sub o manifestare unitară care include experiențe din zona de realitate augmentată, realitate virtuală, videomapping, inteligență artificială, instalații interactive, animație, game art și sound design, dar și o secțiune dedicată copiilor. Festivalul se întinde întregul weekend (1-3 noiembrie): vineri și sâmbătă în intervalul orar 6-11pm, iar duminică între 6 și 10pm.

Uzina Electrică Filaret va deveni scena RADAR – în fiecare seară un line-up diferit de artiști de video mapping și sound design vor folosi interiorul locației. Festivalul debutează cu formele organice ale lui Pacheta, pe coloana sonoră asigurată de Vlaicu Golcea. PACH va continua experiența imersivă RADAR la Expirat Halele Carol vineri, după ora 11pm.

Sâmbătă, spectacolul vizual va continua pe ecranul principal din Uzina Electrică Filaret, unde Aural Eye aduce un set de live visuals ca o călătorie vizuală. Conceptul lor, “Plantship”, va descrie vizual o utopie vegetală ce reflectă dorința de întoarcere la natură în aspectul melancolic al spațiului industrial. Pe parcursul serii, experiența va fi ghidată muzical de un live realizat de Fluidian și de setul ambiental al lui Zen. Pentru cei care vor să continue experiența festivalului la afterparty-ul de la Expirat, atmosfera vizuală va fi asigurată de Senpai stuff.

În plus, sâmbătă, începând cu ora 19.00, participanții se pot întâlni și cu creatorii scurtmetrajelor Anim’est prezentate în secțiunea de animații sau pot asista la aLive Drawing, unde artiștii grafici de la Ubisoft România vor desena personaje din jocuri video.

Duminică la RADAR ajung cei de la studioul de video mapping Noetic, într-o redescoperire a formelor fluide în videomapping și sound design, alături de Moduler. Pe lângă proiecțiile de video mapping, care vor fi diferite în fiecare seară a festivalului, vizitatorii sunt așteptați zilnic să experimenteze conținutul permanent, printre care și instalațiile interactive, cum ar fi MovingLight – o instalație în care publicul este invitat să exploreze, să descopere și să experimenteze jocul cu lumina, respectiv absența ei sau Interactive Garden care se bazează pe simțul tactil, respectiv auditiv al participanților și pe interacțiunea natură-om-computer.

În fiecare seară, o dată pe oră timp de 5 minute, publicul va putea urmări un live performance de lumini al instalației suspendate pe tavanul Uzinei. Montajul instalației a durat peste 30 ore, iar aceasta a fost gândită și realizată de studioul de creație local H3.

Experiențele art&tech vor fi disponibile și într-o categorie dedicată celor mici prin secțiunea RADAR Kids, prezentată de Lidl România. Copiii vor interacționa cu inteligența artificială (AI) și se vor transpune într-o lucrare vie a Alinei Marinescu, a Anei Bănica sau a lui Pren sau vor explora pădurile virgine în realitate virtuală (VR), aduse la RADAR de WWF.  Mai mult, copiii vor avea la dispoziție, printre altele, și o cameră care simulează un ocean cu ajutorul unei proiecții imersive.

Biletele au fost puse în vânzare pe Bilete.ro, iar mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile pe pagina de Facebook a evenimentului.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed