Ora deghizărilor: e un pește, e un ochi? E un Eye Clock!

Și de când s-a dat ceasul înapoi îl privim parcă și mai des din noul nostru birou designist. L-am pus pe peretele din salonul casei primitoare unde ne aflăm (o să vă povestim mai multe curând. Tic-tac! Tic-tac!) și ne bucurăm să-l vedem în toată splendoarea și să observăm, acum, neprietenoasa oră de iarnă. ⏰ Prea repede se întunecă!

Noroc că ceasul de perete e o piesă Art Deco și uităm de timp admirând-o. Creat de arhitectul și designerul american George Nelson, în 1949, și manufacturat de Vitra, Eye Clock încă scrie istorie. A fost reeditat de Vitra Design Museum, în 1999, și face parte dintr-o primă colecție de 14 ceasuri semnată George Nelson, și ele relansate.

Toate modelele sunt, de fapt, și niște super obiecte decorative, ținând cont de design și materialele folosite. Nelson și-a dat seama că oamenii intuiesc ora doar uitându-se la poziția acelor, așa că a renunțat la cifre. În plus, în anii ’50, mai toată lumea purta ceas la mână, așa că cele de perete s-au transformat în… artă – cu diverse culori, forme (ochi, soare, floare, aripi de fluture, evantai, stea etc.) și materiale (lemn de cireș, fag, nuc, alun, etc.).

Ceasul ochi realizat din lemn de alun și alamă este accesoriul designist perfect pentru living sau hol, are 76 de cm lungime, o lățime de 34 și mecanism quartz. Modelul se produce în serie după schițele originale ale designerului (Vitra a moștenit întreaga arhivă și toate planurile lui Nelson). Noi l-am comandat prin Intro și suntem tare bucuroși că-l avem. În așteptarea primăverii, nici nu l-am mai reglat după noua oră!

Iar, în final, te îndemnăm să stai cu ochii pe noi! ?

Fotografii: prin Vitra 

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed