Mâinile sus pentru culoare! Așa ne îndeamnă un apartament bucureștean.

Apartament Bucuresti designist 11

Până să dai de scaunele viu colorate, cu alură clasică, și de alte câteva elemente ce trădează confortul domestic, ai senzația că ești într-o navă spațială. Tocmai de aici vine plăcerea acestei amenajări: un mix ușor intrigant de cuminte și rebel. Autorul: designerul româno-libanez Hamid Nikola Katrib.

Apartament Bucuresti designist 06Încă de la primele lor întâlniri, Hamid a observat că proprietara se îmbracă în culori foarte tonice, îndrăznețe. Atunci și-a spus că trebuie să fie o persoană curajoasă și a avut imediat viziunea unei amenajări ceva mai neobișnuite. “Când am venit cu propunerea de proiect și paleta de culori și le-am spus în linii mari ce vreau să fac, am avut o surpriză plăcută: intuiția mea nu dăduse greș. Așa că ne-am apucat de treabă, eu însumi fiind un adept al culorilor îndrăznețe”, povestește designerul.

hnkmai

Apartament Bucuresti designist 07

Ce schimbări s-au făcut: bucătăria a fost închisă cu uși de sticlă; înainte făcea parte din open space, împreună cu diningul și livingul. Ce nu v-am spus încă este că ne aflăm într-un apartament de 160 mp (creat prin unirea a două apartamente), într-o clădire construită în 2009. Și că proprietarii au cumpărat apartamentul gata finisat și aranjat, dar au vrut să-l schimbe total, inclusiv să mărească baia principală, “mușcând” un pic din spațiul holului.

Apartament Bucuresti designist 03Metamorfoza a durat vreo 8-9 luni de zile. Iar cea mai interesantă intervenție este această bibliotecă curbată, o compoziție geometrică din MDF lăcuit, cu nișe jucate, de diverse dimensiuni, colorate la interior și iluminate cu led-uri. Este un imens spațiu de depozitare care are și rolul de a compartimenta zona de zi, înglobând chiar și ușa care conduce spre dormitorul de oaspeți.

Apartament Bucuresti designist 10

“Compoziția aceasta leagă  sasul de la intrare cu peretele din living. Mă deranja vizual faptul că pe acest perete se afla o ușă, așa că am gândit-o în așa fel încât ușa dormitorului de oaspeți este camuflată în linia bibliotecii”, explică designerul. Cool, nu?

Apartament Bucuresti designist 08

Un alt artificiu interesant este zona lamelelor din lemn, dispuse într-un semicerc și creând un “semicocon” de relaxare în cadrul zonei de zi. A fost gândit pentru a separa locul de luat masa de zona unde stai pe canapea și bei un ceai, la un film sau citind o carte. Lamelele sunt puse la ceva distanță una de alta tocmai pentru a nu obtura vizual și pentru a lăsa toate zonele acestui spațiu de zi să se bucure de lumină naturală.

Apartament Bucuresti designist 01

Scaunele sunt făcute la Meranti Studio. Masa și lustra sunt de la Kare. 

Apartament Bucuresti designist 05

Canapeaua a fost desenată de Hamid preluând curbura lamelelor, iar culorile fac parte din paleta aleasă pentru întreaga amenajare. Inițial a vrut să combine canapeua cu o masă albă de cafea, dar apoi s-a gândit că ar fi mai confortabil să închidă compoziția cu un taburet rotund, tapițat, pe care să-ți întinzi picioarele. Mobilierul de aici a fost realizat la Meranti Studio.

Apartament Bucuresti designist 02

Toate finisajele au fost înlocuite. Mai vedeți urmă de parchet în zona de zi? Inițial s-au gândit să finiseze cu parchet alb sau din stejar albit. Apoi Hamid a făcut o simulare în 3D, cu rășină epoxidică albă pe pardoseală, care a obținut voturile tuturor. Când au turnat-o, nu a ieșit alb imaculat, așa că au refăcut-o lila deschis. Acum observi că e lila, nu? 🙂

Apartament Bucuresti designist 09

Apartament Bucuresti designist 15

Bucătăria a fost separată prin uși culisante, de sticlă. 

Apartament Bucuresti designist 12

Corpurile de iluminat sunt de la Domicilio, scaunele sunt de la Galeriile Noblesse, iar biblioteca și masa sunt proiectate de Hamid și realizate la comandă. 

Apartament Bucuresti designist 14Baia este finisată cu mozaic Bisazza roz și gresie și faianță albe, cumpărate de la Dan Serv 96.

Apartament Bucuresti designist 13

Apartament Bucuresti designist 18

În dormitor, tăblia patului este desenată de designerul Hamid Nikola Katrib și realizată la comandă.

Foto: Alex Melente

7 Comments

 1. […] The living room is probably the most colorful space. The home office is bright but has a color palette with less striking shades. The bedroom doesn’t really fit the pattern. It was designed as a cozy and relaxing space, with soft colors and subtle lighting.{found on designist}. […]

 2. […] The living room is probably the most colorful space. The home office is bright but has a color palette with less striking shades. The bedroom doesn’t really fit the pattern. It was designed as a cozy and relaxing space, with soft colors and subtle lighting.{found on designist}. […]

 3. […] natur, negru, turcoaz. Este realizat pe comandă și perfect coordonat amenajării colorate, pop a apartamentului din București din care face parte. Nota inedită, atipică e dată și de scaunele […]

 4. florina

  Super reusit proiectul insa ar fi fost mai bine cromatic fara galben,e obositor,sau era mai ok dk ar fi fost pus in doze mici.

 5. mimi

  exagerata cromatica; te distruge cu nervii cred sa locuiesti in asa apartament. m-ar stresa incontinuu sa locuiesc in el.

 6. Alex

  Se vede ca il inspira stilul lui Karim Rashid 🙂

 7. Iso

  Ce se intampla cand pardoseala intalneste praful, murdaria, parul etc. de zi cu zi?

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed