Cum înviorezi un apartament de 56 mp

Pentru că mulți dintre noi locuiesc în apartamente nu foarte spațioase, venim cu câteva idei cu buget mic care să învioreze decorul. Suntem într-un apartament de 56 mp, din Bucureștii Noi. De amenajare s-a ocupat Natalia Berezovskaia (de la Creativ Interior), iar punctul de plecare a fost culoarea parchetului de stejar, pe care a vrut să o îndulcească cu nuanțe mai clade, primitoare.

Apartament mic din Bucuresti - Designist (5)

În living, de exemplu, a creat un joc cu turcoaz, verde peppermint și cappuccino: a rezultat o atmosferă caldă, relaxată, cu aer retro. Iar dungile covorului alăturate pattern-ului floral al tapetului dau mai multă energie!

Apartament mic din Bucuresti - Designist (3) Apartament mic din Bucuresti - Designist (4)Livingul comunică cu holul, iar aici turcoazul a migrat pe un un perete întreg. Pentru a da o notă mai personală zonei de la intrare, a aplicat o pictură feminină & boemă. Manechinul-suport de accesorii completează scenografia. O oglindă pentru studierea ultimelor detalii înainte de plecare mai trebuie! 🙂

Apartament mic din Bucuresti - Designist (2)

Tăblie mix&match! Îmbracă “pernele” tăbliei în materiale diferite și vei schimba în direcția dorită (mai colorat, mai delicat etc.) aerului dormitorului. Pentru un efect ludic, aplică pe perete stickere sau litere decorative cu mesaje care te inspiră.

Apartament mic din Bucuresti - Designist (6)

Fiecare bucătăie cu taburetul ei, dar de ce să nu fie și el personalizat? Taburetele IKEA au fost vopsite în turcoaz (firul-roșu al amenajării) și un strop de galben, care să încălzească decorul bucătăriei.

Apartament mic din Bucuresti - Designist (7)

Tapet în bucătărie? Da! Natalia a îmbrăcat cu tapet de la Axelen o nișă, în continuarea căreia sunt “ascunse” câteva rafturi utile oricărei bucătării mici. Jocul dintre tapet și pattern-ul storului e competat de linia retro a ceasului.

Fotografii: prin Natalia Berezovskaia

5 Comments

 1. Minunat apartamentul, asteptam mai multe astfel de lucrari in Romania!

 2. Natalia Berezovskaia

  Merci Anton. Incet incet se misca lucrurile si in Romania!

 3. cristina stoica

  ft ft frumos! 🙂 Se misca, dar as zice ca.. nu chiar atat de incet 🙂 De vreo 2 saptamani am inceput research-ul online pt amenajarea viitoarei mele casute si sunt.. uimita si incantata si uimita de cat de incantata sunt de ce decoruri si imbinari romanesti (in sensurile ca sunt atat gandite de catre romani cat, adesea inspirate fericit din motive traditionale romanesti) gasesc online. 🙂 Felicitari !
  Cat despre apartamentul prezentat, unde gasesc si eu tapet stil ziar ? 🙂
  Multumesc & Spor !

 4. Claudia

  Foarte frumos rezultatul. Posesorii apartamentului se pot bucura de o casa plina de personalitate.
  Interesanta ideea de vopsire a scaunelor de bucatarie. Arata foarte bine si le scoate din anonimat.

 5. […] Orice bucătărie are taburetul ei, care poate fi vopsit jucăuș, în contrastul ce definește spațiul. Taburetele de mai jos vin din bucătăria unui apartament de două camere, din Bucureștii Noi. […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed