Masă din lemn masiv pentru un dining statement? Noi spunem DA.

Când viața noastră se desfășoară tot mai mult acasă, nici masa nu mai este doar o masă, nu-i așa? Puține piese de mobilier esențiale bifează atâtea roluri câte are polivalenta masă. E deopotrivă locul perfect de luat cina cu cei dragi, cadrul ideal pentru partide de board games cu prietenii, este cel mai comod birou de #workfromhome, dar și suport pentru decorul următoarei petreceri aniversare.

Așa că, atunci când am primit invitația magazinului online Concept22 de a face un top al celor mai interesante mese de dining din noua lor colecție de mobilier handmade, am început să răsfoim site-ul… Ce am descoperit? Mobilier prețios, cu tentă exotică, lucrat manual cu măiestrie și multă atenție la detalii, modele unicat de mese din lemn masiv, care dincolo de aspectul inedit sunt solide, rezistente și durează o viață.

Oh da, designerii de interior au la îndemână o multitudine de piese de mobilier care le provoacă imaginația. De aceea, am alcătuit un ghid de shopping al meselor din lemn masiv, concepute pentru stiluri de amenajare și personalități diferite, dar cu un numitor comun: accentul pe calitatea materialelor, confort și designul wow.

Bine ai venit la masă! 😊

Din îndepărtata Indie, direct în online

Oricând avem ocazia, ne place să descoperim poveștile și oamenii din spatele unui brand. Nu am mai stat pe gânduri și ne-am strecurat și în culisele Concept22. 🙂 Ideea magazinului online a pornit în 2017 dintr-o nevoie. Nevoia Anei și a lui Horia de a găsi mobila perfectă pentru casa lor. Sătui de căutări îndelungate, cu rezultate oarecum dezamăgitoare, au găsit ceea ce visau tocmai peste mări și țări, în mâinile pricepuților maeștri artizani din India – mobilierul exotic handmade, de care s-au îndrăgostit pe loc.

Nu a mai durat mult până a venit acel “aha moment”, când Ana și Horia au realizat că mai sunt și alții ca ei, cu aceleași preferințe în materie de mobilier. Au decis să își transforme pasiunea lor pentru mobila exotică într-un business și astfel a apărut magazinul Concept22. 

La scurt timp li s-a alăturat Rodica și, în formulă completă, au plecat în India, în căutarea distribuitorului perfect, pe care l-au și găsit. Acum, Concept22 se bucură de exclusivitate pentru România și surprinde prin creativitatea și unicitatea pieselor de mobilier disponibile în shop-ul online.

În magazinul online concept22.ro, găsești nu doar mese, ci tot felul de piese de mobilier și accesorii, cum este și cufărul Shiloh, din lemn masiv. 

De atunci, portofoliul lor s-a diversificat și s-a fixat pe trei ancore stilistice: retro, industrial și urban. Pe scurt, mobilier cu poveste, din lemn masiv de sheesham (arbore durabil specific subcontinentului indian), lucrat minuțios și cu mare potențial de a deveni o piesă statement, în centrul proiectului tău de design interior.

6+1 tipuri de mese și un ghid de shopping cu poveste

🛒 Am conceput ghidul de mai jos ca pe o colecție de mini-povești și interpretări în cheie home&deco și am ales mese de living de la Concept22. Descoperă în ce fel de amenajări le-am vedea noi amplasate și cui credem că li s-ar potrivi. 😉

1. Dakini

“River Table”, o masă ce te poartă cu gândul la ape curgătoare (de aici și denumirea), îmbină ingenios lemnul masiv cu rășina epoxidică. Dincolo de blatul cu inserție, ca un val turcoaz, de la River Table ne-au plăcut și picioarele metalice solide și grafice. Credem că s-ar încadra perfect într-un living foarte luminos, minimalist sau cu tentă industrială, în care Dakini devine piesa care atrage toate privirile.

🛒 Dimensiuni: 180 x 90 x 76 cm // Greutate: 85 kg

2. Kundali

Un joc al neregularităților într-un dreptunghi. Așa am putea rezuma spectaculoasa masă de dining Kundali. Cadrul este metalic și solid, în stil industrial, însă blatul mesei îmbină materialul organic – lemnul exotic masiv – și cel anorganic – rășina epoxidică transparentă, care scoate în evidență marginile exterioare nefinisate ale lemnului. Blatul este șlefuit și apoi acoperit cu un strat protector de șelac, un tip de rășină care crește rezistența mesei și o protejează de zgârieturi.

Kundali credem că se potrivește de minune într-o amenajare în cheie industrial-urbană și, de ce nu, chiar și într-o casă unde sunt copii sau animale de companie – masa este suficient de durabilă ca să facă față oricăror provocări. Recomandarea noastră este să o lași cât mai des neacoperită: blatul este un tablou în sine!

🛒 Dimensiuni: 180 x 90 x 76 cm // Greutate: 72 kg

3. Raipur

O masă sculpturală, cu un strop de aer rustic, pe un cadru metalic robust: Raipur este formată din două plăci de lemn masiv, unite de “dinți” din lemn, care le acceptă imperfecțiunile. Ne-o imaginăm într-o sală de ședințe a unui spațiu de birouri, căreia să-i îndulcească stilul industrial cu rotunjimile ei neregulate.

🛒 Dimensiuni: 180 x 90 x 76 cm // Greutate: 74 kg

4. Mumbai

Rămânem tot în stilul descris mai sus, dar întoarcem privirile către masa Mumbai și cadrul ei metalic, geometric, de inspirație Art Deco (da, de ce n-ar fi Art Deco și mobilierul exotic originar din India?). Este perfectă pentru un spațiu deschis și luminos, într-o amenajare fără surplusuri, unde își poate evidenția designul bazat pe armonie geometrică. Accesorizeaz-o cu scaune în același stil, sub un pendant minimalist, pentru a te asigura că masa va rămâne în centrul atenției.

🛒 Dimensiuni: 180 x 90 x 76 cm // Greutate: 80 kg

5. Haryana

Art Deco urban strikes again, în structura metalică a mesei Haryana. Are nevoie de o amenajare simplă, în care ea va fi vedeta, așa că noi am vedea-o mai degrabă în fața unui perete alb sau cel mult în fața unui tapet cu un model subtil, care nu iese în evidență. Amplasată în compania unor scaune cu siluete simple, ca să nu atragi atenția de la designul minimalist, dar armonios, devine piesa de rezistență a amenajării.

🛒 Dimensiuni: 180 x 90 x 76 cm // Greutate: 85 kg

6. Kerala

Cum s-ar materializa ideea de “simplitate a formelor”? Exact ca masa de dining Kerala: este concepută ca un omagiu adus funcționalității pure, în care estetica pare să intervină neintenționat. Ce-ar fi să o folosești într-o amenajare curajoasă, în stil eclectic, printre valuri de patternuri și texturi, ca să restabilească echilibrul? 😊

🛒 Dimensiuni: 180 x 90 x 76 cm //Greutate: 78 kg

7. Kunthi

S-ar putea să ți se pară un viraj cam brusc de la mesele din lemn masiv de până acum. 🙂 Dar privirea ne-a fost atrasă de această masă ce poate deveni piesa de rezistență a spațiului tău de lucru. Extravaganta masă Kunthi este lucrată manual din lemn exotic masiv reciclat și recondiționat (lemn de mango, accacia, sheesham și teak), nu se ferește de culoare, iar silueta ei se potrivește într-o amenajare de inspirație vintage, printre alte piese unice, recondiționate sau moștenite.

Greu de ales din atâtea modele, nu-i așa? 🙂 Spor la shopping, Concept22 te așteaptă cu și mai multe modele!

Fotografii: prin Concept22

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed