O casă din Otopeni trece printr-o amenajare parțială, cu accente solare

Galben solar, mai exact, una dintre culorile alese de Institutul Pantone în 2021. Este doar o coincidență cromatică, însă una care s-a potrivit perfect cu preferințele proprietarilor acestei case din Otopeni: nuanțe de gri și culori neutre, dinamizate cu ajutorul unor accente electrice de galben. Totul într-un proiect de amenajare care a vizat zona de zi de la parter și dormitorul matrimonial de la etaj al acestei case din Otopeni, pe care o vizităm astăzi.

Ne-au povestit mai multe chiar autorii amenajării, echipa Next Interior: arh. de interior Daniela Truță, arh. de interior Alexandra Pătrașcu și ing. coordonator șantier Adrian Popa.

Câteva surse:🛒 canapeaua și măsuțele de cafea: Evalight // 🛒 covorul: Rugvista

Contextul îți sună cunoscut, cu siguranță, după schimbările de anul trecut: casa aparține unui cuplu care a luat decizia de a da viața la bloc pe una într-o casă la curte, în apropiere de București.

De reținut: clienții au apelat la serviciile de design încă dintr-un stadiu incipient al construcției, așa că specialiștii Next Interior au avut suficient timp la dispoziție să fie prevăzători și să scutească proprietarii de bătăi de cap ulterioare. Inclusiv, să segmenteze proiectul de amenajare în două părți: mai întâi, cei 80 mp ai zonei de zi și ai dormitorului (pe care îi vezi în această poveste), și apoi restul casei (care urmează să fie amenajat în curând).

“Beneficiarii au primit de la dezvoltator casa la alb, cu toate finisajele montate, iar noi ne-am ocupat de realizarea proiectului de amenajare. Și-au dorit, totuși, și serviciul de mobilare și achiziții: ca urmare, am plasat și comenzile tuturor pieselor de mobilier și am realizat montajul, ca să putem preda casa la cheie”, ne-au povestit ei. 

Citește și: Grădina pastelată de acasă: un apartament bucureștean înflorește

Simplitatea este pilonul principal al amenajării: design scandinav, aerisit și fluent, cu statement-uri în corpuri de iluminat și detaliile cromatice. 

🛒 comodă TV: custom made by Sedio // 🛒 perdele: create și montate de Zen Deco

Transformări în avans

La parter, arhitecții s-au implicat inclusiv în îmbunătățirea compartimentării inițiale. Mai exact, au mizat pe eficientizarea spațiului și i-au gândit funcționalitatea în perspectivă:

“Având în vedere suprafața redusă, ne-am dat imediat seama că o bucătărie închisă, așa cum era ea propusă în planurile dezvoltatorului, nu va face decât să fragmenteze și să întunece spațiul. Eliminând pereții de compartimentare ai bucătăriei am obținut un spațiu deschis, care înglobează holul de intrare, bucătăria, livingul și zona de luat masa. Astfel, am eliminat efectul de tunel al holului “, spun cei de la Next Interior. 

Bucătăria before and after

Soluția a transformat bucătăria într-un spațiu mult mai permisiv:

  • arhitecții au putut să o completeze cu o insulă cu rol de depozitare + blat de lucru + loc de luat micul dejun;
  • deasupra insulei, corpul de iluminat de tip spider, cu becuri decorative Edison, este făcut de Adrian, partea tehnică și practică a echipei Next Interior;
  • fronturile din MDF vopsit în alb sau galben solar au deschidere verticală, bneficiarii câștigând astfel spațiu de manevră în zona bucătăriei.

🛒 mobilier de bucătărie: custom made by Sedio

Lampa Vertigo by Constance Guisset

Observi și trecerile subtile între funcțiunile zonelor? De exemplu, corpul de bibliotecă lateral maschează frigiderul, ca să nu poată fi văzut de pe canapea, și este spațiu de expunere pentru colecția de corali ai mamei proprietarei.

“Am ales să integrăm acest corp de mobilier alături de stâlpii de susținere și de grinda vopsite într-o nuanță de gri antracit, pentru a crea o delimitare vizuală între zona de bucătărie și living-dining. Și pentru că beneficiarii nu și-au dorit niciun fel de elemente decorative, cum ar fi tapetul sau vopseaua, am ales să punem în evidență materialele folosite placând peretele din spatele televizorului”.

Citește și: Cui îi e frică de textură și culoare? Acestei case în stil eclectic sigur nu!

Tot sub semnul eficienței: în zona de dining, biblioteca este creată special pe dimensiunile nișei din zona de trecere. Și un plus de coerență: jocul cromatic gri – antracit se repetă, la fel și corpul de iluminat spider. 

Dulapul încastrat este din HPL (material laminat de înaltă presiune), rezistent, durabil și o alternativă care contribuie la optimizarea costurilor totale. Patul este de la Divanissimi.

Suprafața redusă a dormitorului matrimonial de la etaj a determinat echipa să limiteze abordările decorative. Ca urmare, au reluat ideea placajului, pe care l-au pus în evidență prin iluminarea cu o bandă LED și cu veiozele glob.

De la prima discuție cu proprietarii – echipa Next Interior și până la prima zi în noua casă au trecut aproximativ 9 luni. Iată și de ce:

“Au existat 2 factori care au contribuit la această întârziere. În primul rând, casa a fost predată de dezvoltator mai târziu decât fusese specificat inițial, ceea ce ne-a modificat timeline-ul. Apoi, momentul în care am putut să începem realizarea mobilierului pe comandă și montarea mobilierului de serie a coincis cu venirea pandemiei, o nouă etapă dificilă a întregului proces”, ne-au explicat arhitecții. 

Provocarea esențială a proiectului a fost descoperirea unor idei care să împace și bugetul stabilit, și aspectul și calitatea pieselor. Soluția Next Interior: s-au orientat spre mobilier de serie cu prețuri medii, produs în Polonia sau estul Europei, și spre variante custom made realizate de un producător mic de mobilier pe comandă, unde în preț nu se reflectă și costurile de promovare, întreținerea unui showroom etc. Astfel, bugetul total s-a limitat la aproximativ 22.000 euro.

Dar cine este echipa Next interior?

De la stânga la dreapta: arh. Daniela Truță, ing. Adrian Popa, arh. Alexandra Pătrașcu – Next Interior

Despre începuturile Next Interior și despre dinamica echipei ți-am mai povestit aici și aici, așa că acum a venit momentul să discutăm un pic despre parcursul general al unui proiect pe care îl semnează împreună Daniela, Alexandra și Adrian. Un fel de teasing pentru viitoarele discuții pe care le veți avea dacă veți face echipă întru amenajare 😉.

“Filozofia noastră principală este faptul că am avut întotdeauna în centrul preocupărilor noastre nevoile și preferințele clienților: am considerat că este mult mai valoros să învățăm să transpunem în design personalitatea și afinitățile beneficiarilor noștri. Ca mod de lucru avem un proces bine pus la punct, pe care l-am dezvoltat în timp, pentru a ne ajuta să aducem rezultate maxime pentru clienții noștri, un proces orientat către client, bazat pe feedback și încredere reciprocă”, ne-au explicat ei. 

Dacă vrei să apelezi la o echipă de specialiști, ia legătura cu echipa Next Interior aici:

📢 Website: next-interior.ro
📢 Email: hello@next-interior.ro
📢 Telefon: +40 744 125 707

Fotografii: Andreea Dobrescu Photography

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed