Mesagerii Made in RO la ediția de toamnă a târgului parizian Maison et Objet

Trebuie să recunoaștem că, în lunile care s-au scurs din acest an, ne-a cuprins tot mai mult nevoia de liniște, siguranță și lucruri așezate. Așa că nimic nu ne sună mai nimerit decât tema acestei ediții Maison et Objet, care începe mâine, la Paris, și se încheie pe 12 septembrie. E vorba de Comfort Zone – adică scenografii care spun NU tensiunii, DA serenității și încurajează convivialitatea :). Ca în fiecare an, designul de obiect Made in RO este bine reprezentat la eveniment, iar noi îți povestim acum despre o parte din brandurile românești pe care le vei putea întâlni dacă ajungi la Paris-Nord Villepinte.

Dare to Rug

Maison et ObjetCovorul Her în nuanțe naturale recreează siluete feminine. 

Despre Dare to Rug, primul brand de design românesc ce produce covoare hand-tufted ți-am mai povestit – ne plac mult motivele tradiționale reinterpretate de designerii Andreea Batros și Flavia Scînteanu. La Maison et Objet, creatoarele Dare to Rug prezintă Colecția II, care pune laolaltă simbolurile ancestrale, formele și culorile inspirate de cultura neolitică a Cucuteniului. Covoarele își propun să devină astfel nucleul casei, unde familia se reunește zi de zi.

Maison et ObjetCovorul Meander sugerează mișcarea vălurită a râurilor prin model și textură. 

Maison et ObjetCovorul Dyad jonglează cu elemente complementare și elimină motivele decorative superflue.

Ubikubi

Maison et ObjetScaunul de oier reinterpretat în formulă nordic-contemporană

Și Ubikubi ne sunt prieteni vechi – ți-am povestit despre Ubikubi Young Designers Awards, despre noile lor colecții, dar mai ales despre liniile lor de design smart, materialele naturale și sustenabilitatea obiectelor pe care le semnează. La Maison et Objet, unul dintre superstarurile standului Ubikubi este scaunul de oier reinterpretat de designerul Dragoș Motică pentru ediția 2017 a Romanian Design Week. Piesa include un triunghi metalic cu dublu rol: de susținere a picioarelor scaunului și de suport pentru picioarele celui care se așază 🙂 .

Maison et ObjetColecția Ferma, compusă din piese create din corian și lemn, face trimitere la unul dintre obiectele ancestrale ale gospodăriei românești: ciubărul sau, mai nou, găleata. Piesele Ferma împrumută mânerul găleții, pe care îl transformă în suport pentru prosop.

Maison et ObjetColecția Cut cuprinde accesorii de bucătărie unite prin design: o incizie diagonală care te ajută să le manevrezi mai ușor.

Maison et ObjetCă tot ți-am amintit de Ubikubi Young Designers Award, Cereall Hook este unul dintre proiectele câștigătoare ale ediției 2017. Materiale: lemn, terrazzo și alamă.

Bucin Mob

Maison et ObjetMasa și banchetele Low Poly by Dizainăr

Colecția Solid Wood Furniture creată de producătorul de mobilier Bucin Mob împreună cu designeri români reprezintă unul dintre proiectele noastre preferate din ultimele luni – ți-am mai povestit aici. Și asta pentru că aduce un dublu câștig: promovează inovația și încurajează designerii locali să creeze fără să ducă grija producției. Aceasta este prima participare a Bucin Mob la Maison et Objet, iar producătorul a pregătit noi versiuni ale pieselor Solid Wood Furniture.

Maison et ObjetMasa Clear Surf by Izzi Design Box. În imagine mai vedeți și două scaune Lena de la Atelier Mustață.

Mind the Gap

Maison et ObjetWall art-ul Golden Seashell, cu foiță de aur.

Și Mind the Gap ajunge pentru prima dată la Maison et Objet cu o serie de accesorii cu un design bogat în detalii: tapete, decorațiuni pentru pereți, sisteme de iluminat și altele. Mai simplu și direct de la designerii brandului: “ne dorim ca oamenii să își creeze un stil de viață folosindu-se de piesele noastre”.

Maison et ObjetAbajurul Barbados din in, căptușit cu foiță de aur. 

Maison et ObjetWall art-ul Pineapple Sweet, cu foiță de aur. 

Poți să vezi întreaga listă a expozanților români aici.

Și dacă tot ajungi la Paris zilele acestea, mai avem o sugestie madeinro de trecut în planurile tale de călătorie: până pe 13 septembrie, treci și pe la expoziția Now! le Off, care are loc la Les Docks, la Cité de la Mode et du Design, în cadrul Paris Design Week. Designerul multidisciplinar Dragoș Dogaru expune lămpile croșetate și lucrate manual Lace / Cuplo Colors, despre care ți-am mai povestit aici, lămpile pendant Fold_Cuplo Alma Texstyle cu sticlă fabricată industrial și origami textil și colecția de prosoape Weave, cu modele grafice, pe care ți le-am mai arătat aici.

Maison et ObjetMaison et ObjetMaison et Objet Maison et Objet

Fotografii: prin brandurile menționale și de pe www.maison-objet.com

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed