Meșteshukar ButiQ prezintă colecția PICNIC la Vienna Design Week

Zilele acestea are loc Vienna Design Week, iar o nouă colecție Meșteshukar ButiQ se lansează în cadrul festivalului. E vorba despre PICNIC, inspirată de mobilitatea permanentă și nomadismul din istoria poporului rom, trăsături ce s-au insinuat și în formarea anumitor elemente culturale ce îl definesc. Noua colecție trimite înapoi spre această tradiție nomadică, accentuând tehnicile străvechi ale meșteșugarilor romi și lucrul cu materiale ca răchită, fier, cupru, papură, lemn, piele sau textile.

1Mesteshukar Boutiq - Vienna Design Week - Designist 10Mesteshukar Boutiq - Vienna Design Week - Designist

Asa cum prietenii se întalnesc la un picnic, și colecția reprezintă un punct de întâlnire. Lucrările mai multor meșteșugari se completează reciproc aducând la viață piese unice, atent lucrate. Cele șase seturi ale colecției PICNIC își găsesc și individual locul, cu ușurință, în viața contemporană – aduc un plus de calm și autenticitate într-o lume din ce în ce mai pe fast forward.

2Mesteshukar Boutiq - Vienna Design Week - Designist 3Mesteshukar Boutiq - Vienna Design Week - Designist 4Mesteshukar Boutiq - Vienna Design Week - Designist 6Mesteshukar Boutiq - Vienna Design Week - Designist 7Mesteshukar Boutiq - Vienna Design Week - Designist 8Mesteshukar Boutiq - Vienna Design Week - Designist

PICNIC, poveștile și oamenii din spatele colecției se vor întoarce acasă la trei săptămâni de la lansarea din Viena, în magazinul din București – Edgar Quinet 7.

Colecția PICNIC a fost dezvoltată împreună cu Nadja Zerunian și Peter Weisz, ambii din Viena. Dezvoltarea acestei colecții a fost posibilă datorită contribuției deosebite a Fundației ERSTE prin Parteneriatul ROMA.

9Mesteshukar Boutiq - Vienna Design Week - Designist

Și, pentru că vorbim de prezențe românești la Viena, inspirați de același spirit nomad și pattern-uri flamboaiante, ne-am zis că trebuie să menționăm participarea designerului clujean Smaranda Almășan la Vienna Fashion Week, în septembrie. Am descoperit recent creațiile Smarandei și o felicităm pentru “defilarea” de la festival. Câteva crâmpeie, mai jos:

1Smaranda Almasan - Designist 2Smaranda Almasan - Designist 3Smaranda Almasan - Designist

Fotografii: prin Meșteshukar BoutiQ și Smaranda Almășan

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed