Minunății artistice din pastă de hârtie direct de la Maison & Objet 2013

O să-ți spunem că aparențele înșală, pentru că ceea ce poate părea doar un experiment creativ, fragil și efemer din hârtie cartonată și un pic creponată se dovedește a fi noua colecție a artistei ceramiste Paola Paronetto: Cartocci sunt vase și boluri decorative și durabile, modelate din paper clay (un amestec de lut și hârtie = pastă de hârtie).

Informația e proaspătă și vine direct de la Maison & Objet 2013, care a început la Paris pe 18 ianuarie și se încheie chiar astăzi. Cu ocazia târgului, artista din Italia a lansat noua colecție, formată din vase și boluri supradimensionate. Vasele au 110/125 /140 cm înălțime, iar bolurile au diametrul de 50 cm și înălțimea de 40 cm.

Paola predă la Meridiana School of Ceramics și colaborează cu diferite galerii de artă din lume. Lucrările sale interpretează tendințele designului contemporan, însă inspirația vine din frumusețea naturii și simplitatea formelor. Lucrează în porțelan, pastă de hârtie și  “Terre sigillate”. Colecțiile sale cuprind de la obiecte strict decorative, de mari dimensiuni, ca niște sculpturi, până la obiecte de folosit în fiecare zi, create pentru cei care se înconjoară de lucruri rafinate, fine, speciale.

Cartocci sunt disponibile în mai multe variante: albe, colorate sau chiar cu diverse aplicații decorative.

Fotografii: prin www.paolaparonetto.com

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed