Ce pui la fereastră când vrei intimitate, dar nu vrei neapărat perdea?

A trecut destul de mult timp până să punem un stor la bucătărie. Nu că ne omorâm după trăitul în public, însă voiam să vedem cât mai mult din copaci și să primim cât mai multă lumină. Storul cumpărat, la insistența celor care mai treceau în vizită (“se vede tot de afară la voi”), este alb și semitransparent, însă nu ar fi ajuns unde e acum dacă descopeream la timp Window Film, soluția găsită de suedezele de la Strössel Design.

Spații în care lumina nu se revarsă de la primele ore ale dimineții și rămâne pe podea până la asfințit, sau unde vezi când vecinul din blocul de vizavi a aprins lumina nu sunt numai în București. Iar de multe ori, cu tot mesajul “textilele dau mai multă căldură etc.”, nu mai vrei ca între tine și lumina de afară să mai fie și ecranul perdelei, ba chiar două ecrane uneori: la geamul camerei și la balcon.

Cum se aplică? Window Film nu este un autocolant: se lipește… fără lipici, lasă lumina să treacă și aduce intimitate, dar și un pattern cosy camerei tale. Se taie pe dimensiunea de care ai nevoie, se pulverizează pe suprafața de geam un amestec de apă și săpun, iar odată aplicată foaia de film (căreia în prealabil îi desprinzi hârtia de pe spate) se scot apa și clăbucii ștergând suprafața cu un burete sau o lavetă cauciucată. La fel de ușor se și înlătură sau se refolosește pe alte ferestre ce au nevoie de această intervenție.

Așa arată rolele de Window Film, iar dimensiunea unei role e de 120 x 48 cm.

Unde le găsești? Aproape peste tot, mai puțin direct în România. Însă lista magazinelor din apropierea noastră e mare: Italia, Spania, Franța, Germania, UK. De exemplu, noi l-am căutat în UK, unde se întâmplă să mai fie prieteni de vizitat, și am găsit rola de 120 x 48 cm la un preț de 24 lire sterline. Sincer, nu ni se pare deloc mult pentru cât de ușor se aplică și cât de mult aduce unui interior. Dacă e să comparăm cu costul storului, plus montarea lui, avem încă un argument pro Window Film.

Diverse modele de Window Film

Începusem povestea Window Film cu argumentul că pare cea mai practică&șic soluție, atunci când simți că și perdeaua îți mănâncă din spațiu și lumină, dar ai nevoie de ea. Însă e la fel de cochet să folosești Window Film chiar dacă nu poți renunța la perdea sau la stor: e important ca noaptea lumina orașului să nu te deranjeze, iar vecinii să nu-și arunce priviri curioase de sus, prin fanta de fereastră ce ar rămâne descoperită. Iar ziua, perdeaua/storul să poată fi date cu totul la o parte, iar intimitatea să rămână aceeași.

De fapt, ar fi trebuit să începem cu o amintire frumoasă: în casa unei prietene dragi, puteai vedea proiectate pe perdeaua ușoară albă umbrele obiectelor decorative care stăteau pe pervazul din afară al ferestrei, ce dădea în balcon – aveai senzația unei perdele cu pattern aproape ireal. La fel va înfrumuseța și Window Film camera, dându-ne impresia unor spații cu flori mereu în glastră, la geam.

Orhidee în floare

Și câteva modele mai retro geometrice:

 L-am pus deja pe lista de cumpărături: dacă storul rămâne la locul lui, știm acum că în dormitor nu ne va despărți de lumina de afară decât perdeaua ușoară a balconului și un pattern suedez pe care îl vom aplica pe ferestre.

Fotografii: Strössel Design

9 Comments

 1. Ce idee super tare, dar poti acoperi tot geamul cu asa ceva sau doar partial ?

  PS: Linkul de la window film e picat, poti sa-l inlocuiesti cu altul bun ?

 2. LS

  Nu are niciun sens sa acoperi tot geanul.

 3. Oana

  Imi place foarte mult ideea, stiti cumva de unde pot cumpara din Italia sau Spania? Mersi.

 4. j'ade

  Chiar eram in cautarea unei solutii pentru geamurile mele mari, care, de cum se lasa seara, se transforma in televizor pentru vecini. Totusi, eu vreau sa vad pomii ziua, nu mi se pare, deci, o solutie chiar atata de buna, desi faina e 🙂 Jaluzelele exterioare mi se par mai potrivite, pentru ele am si optat. Nu vreau perdele, nici storuri, din motive de copii care coloreaza pe geamuri toata ziua si se joaca pe pervaz.

 5. cric monica

  gasiti la LIDL cu 20 lei 2 metrii pe 68 cm latime!
  sunt super utile!!!

 6. cric monica

  la LIDL cu 210 lei sulul de 2 metrii!!!

 7. cric monica

  scuze 20 lei sulul !!! de 2 metrii !!!

 8. cric monica

  da poti acoperi tot geamul daca vrei!

 9. Sromasc

  Unde mai pot gasi acum?

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed