Mobilierul de grădină ce reinventează grafic formele clasice

La începutul primăverii îți povesteam despre grădinilie less is more și te îndemnam să-ți bucuri simțurile prin scenografii vii, în care natura dă tonul. Trei luni mai târziu, venim cu mobilierul care să completeze simplu și grafic peisajul: Tectona, un brand de renume din Franța, cu o istorie de 39 de ani, care îmbină tehnicile tradiționale cu cele mai avansate inovații pentru a crea un design unic&stylish, fiabil, rezistent și foarte confortabil.

Tectona_Copacabana_Designist3

Tectona_Copacabana_Designist16

Tectona_Ambiance_Banc_Designist7

Numele Tectona vine de la lemnul de tec din sudul Asiei, iar piesele create în Franța reprezintă un mix de materiale tradiționale și avangardiste sinonime cu longevitatea, rezistența la raze UV, la umezeală și la temperaturi extreme, care-și păstrează aceleași detalii fine, de la textură la materiale, chiar și după ani.

Tectona_Ambiance_Banc_Designist TECTONA_BORNEO_Designist2

Fiecare piesă din colecțiile de mobilier Tectona presupune manufactură: meșterii sculptează lemnul prin tehnici tradiționale, creează cu meticulozitate elementele de fier și contribuie la realizarea “țesăturilor” de exterior și a umbrelelor de soare, ce folosesc inovațiile în domeniu care să le sporească rezistența. Toate acestea fac ca piesele outdoor să fie regăsite inclusiv pe cele mai luxoase yacht-uri și hoteluri din lume sau chiar la Luvru. Dacă nu le-ai remarcat până acum, probabil că va fi nevoie să mai pleci într-o vacanță la Paris. 😉

Tectona_Ottavia_Designist2

Banca “Ottavia” face parte din noua colecție, are un design clean&classy.
Tectona_Pyramide_Designist2

“Piramida” este o piesă geometrică din lemn de tec, ce a fost gândită pentru a crea o sculptură vie, din plante, în orice grădină.

Tectona_Ambiance_Banc_Designist5

“Colecția 1800” include bănci din aluminiu albastru-gri, cu model decorativ, mese pătrate sau bistro style, precum și un set de perne inspirate din decorațiunile Madelein Castaing și produse de Edmond Petit.

Tectona_Coussin_Designist Tectona_Coussin_Designist2

Tectona_Ambiance_Banc_Designist2Brandul colaborează cu designeri contemporani consacrați, pentru a-și updata constant piesele de mobilier și accesoriile. Astfel, recent, au rezultat trei colecții iconice:

Copacabana, prin care designerul Christophe Delcourt a creat elemente șic-minimaliste din lemn, pliabile, foarte ușor de mutat prin grădină și foarte confortabile. Nu mai zicem de rezistența impecabilă a lemnului clasic tratat.

Tectona_Copacabana_Designist9 Tectona_Copacabana_Designist10Tectona_Copacabana_Designist11

Șezlong-ul din lemn de tec și țesătură Batyline

Tectona_Copacabana_Designist4

Tectona_Copacabana_DesignistChristophe Delcourt definește o piesă de mobilier ca “o investiție pe termen lung, un tovarăș de viață.”

 

Tectona_Copacabana_Designist14

Bivouac, o lampă outdoor realizată de designerul Goliath Dyèvre, ce revoluționează iluminatul de grădină. Este accesorizată cu un panou solar și un LED de mare intensitate și oferă o lumină albă, difuză, reglabilă, cu patru intensități. Eco, sculptural & cool!

Tectona_Bivouac_Designist2

Tectona_Bivouac_Designist

Designerul Anthony Guex a creat banca de grădină Lausanne, o reinterpretare a vechiului model Glenwood, din tec. S-a folosit de materiale contrastante cum ar fi lemnul și aluminiul. Metalul ține silueta slim, virează grafic și discret clasicul spre contemporan, creând o versatilitate smart.

TECTONA_LAUSANNE_Designist5 TECTONA_LAUSANNE_Designist6

TECTONA_LAUSANNE_Designist8

Sperăm că te-am inspirat suficient cât să te pui pe redecorat grădina chiar de weekend-ul ce vine și să petreci, asftel, o vară designish în natură. 🙂 Și nu uita: designul = (în primul rând) calitate.

Fotografii: prin APR

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed