Un hotel șic din Finlanda este destinația perfectă pentru o vacanță răcoroasă

După cum nu ne sfiim niciodată să spunem: ne plac nordicii și designul lor clean&cosy, cu linii simple și accente mereu stylish! Despre interioarele suedeze, de un alb imaculat încălzit de lemn, v-am tot povestit. Dar iată că nici finlandezii nu se lasă mai prejos, ba dimpotrivă. Pentru a înțege exact la ce ne referim îți propunem o călătorie către sudul Finlandei, mai exact în regiunea Jämsä, lângă stațiunea de schi Himos, unde se află Villa Hiidenmäki, un mic hotel cu șarm și istorie.

Villa-Hiidenmaki_Designist

Villa-Hiidenmaki_Designist2

Zona de living și dining din apartamentul Sammal (Summer Forest), de 57 de metri pătrați, este ca o gură de aer proaspăt și răcoros în mijlocul pădurii. Butuci din lemn, scaune verzi, accente vintage pe perete și o canapea ce balansează paleta cromatică.

Ne încântă ideea lambriului alb pus pe orizontală, în partea de jos a pereților. Pare că lărgește spațiul.

Villa-Hiidenmaki_Designist3

Villa se împarte în vechea casă principală, moștenire de familie de câteva generații, și noi căsuțe independente amenajate de către Johanna Pavloviita și Minna Lindberg (de la studioul de design Lillehammer) ca apartamente home away from home pentru oaspeți. Conceptul de la care au plecat cei doi designeri finlandezi a fost sentimentul de contopire cu natura din împrejurimi, redarea atmosferei cosy de acasă și introducerea, pe alocuri, a elementelor voguish-contemporane.

Și, pentru că am ajuns la piese contemporane, trebuie să știți că decorul interior e și o contopire a nordului cu sudul: canapelele, scaunele și fotoliile în nuanțe mai intense vin de la brandul spaniol Sancal.

Villa-Hiidenmaki_Designist4

Villa-Hiidenmaki_Designist8

Cele două dormitoare te trimit direct în inima pădurii, printr-un decor cât mai simplu, practic & chill.

Villa-Hiidenmaki_Designist5

Chiar dacă piesele de mobilier sunt asemănătoare ca linii de design, decorul fiecărui apartament este unic și inedit, iar atmosfera se pretează oricărui mood, fie el romantic, fresh, playful, serios sau…”gustos.” 😉

Villa-Hiidenmaki_Designist11

Studio-ul armonios de 28 de metri pătrați Helmi (Pearl) se diferențiază prin lemnul gri și detaliile cromate.

Villa-Hiidenmaki_Designist10

Villa-Hiidenmaki_Designist17

Villa-Hiidenmaki_Designist14

“Am angajat un fotograf talentat pentru a avea câteva cadre cu natura din jurul vilei, pe care să le putem folosi ulterior în amenajare, însă în fiecare zi în care ne pregăteam de shooting a plouat. Apoi am venit cu ideea de a fotografia flori și fructe de pădure înghețate, iar rezultatul a ieșit extraodinar! Și uite așa, ne-au inspirat în designul fiecărei camere să creăm câte o poveste personalizată, care se poate regăsi acum expusă pe pereți,” ne-a spus Johanna.

Villa-Hiidenmaki_Designist16

“Deep in the forest lies the house of the bear,
in a blueberry field it was built by care.
The bear’s life is always merry,
as its favourite food is blueberry,”

 ne transmite studio-ul Mustikka (Blueberry). 🙂

Villa-Hiidenmaki_Designist18

Apartamentul Valkeakuulas (Apple) e fresh ca un măr abia cules din livadă.

Villa-Hiindenmaki_Designist21

Villa-Hiindenmaki_Designist23

Villa-Hiidenmaki_Designist7

Varpu (Autumn Forest) este un apartament mai serios, în comparație cu celelalte care au o tentă jucăușă. Culorile pieselor de mobilier au greutate, iar ski-urile de pe perete fac parte din istoria familiei care a constuit casa.

Villa-Hiidenmaki_Designist6

Villa-Hiidenmaki_Designist20

Villa-Hiidenmaki_Designist12 Villa-Hiidenmaki_Designist13

Vedere din baia minimalistă

Villa-Hiindemaki_Designist22

În loc de concluzie, te lăsăm să admiri exteriorul răcoros al unuia dintre apartamentele Villei Hiidenmäki. Credem că ai mare nevoie de o pauză presărată cu fulgi de zăpadă. 😉

Cât despre cum să aduci răcoarea acasă, în afara de a apăsa butonul aerului condiționat, reține printurile mari cu plante și fructe din natura sălbatică (fototapet), care-ți dau senzația unei evadări în aerul răcoros al pădurii, alăturate tonurilor neutre – mult alb, gri și lemn. Ce-i drept, și schiurile pe perete te pun în cu totul alt mindset. 😉

Viila-Hiindenmaki_Designist24

Fotografii: de Riitta Sourander

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed