Modulare pentru mai multă ordine: mesele Transformo by Atelierul Mari și Mici vin la Made in RO #14 (plus bonusuri!).

Bine, nu ne-am trezit brusc în serialul de desene animate The Jetsons – nu se ocupă chiar mesele modulare Transformo de făcutul ordinii în casa ta (sau în orice alt tip de spațiu le așezi), dar, clar, nici nu te împiedică. Ba mai mult: le convingi ușor să se ferească din calea ta atunci când începi operațiunile de organizare a avalanșei de jucării sau a actelor și proiectelor tale. Hai să îți povestim (și arătăm) mai jos cum au reușit cei de la Atelier Mari și Mici, designerii Transformo, să facă asta – apropo, îi vei cunoaște pe 23-24 noiembrie, la Made in RO #14 de la Impact Hub Bucharest (Splaiul Unirii 165, Timpuri Noi Square).

Mesele Transformo sunt create din lemn (panel, furnir și placaj) și construite manual într-un atelier de familie din București. 

Înainte de toate poveștile, însă, hai să facem și prezentările. Atelier Mari și Maci înseamnă Rareș, Mihaela și băiețelul lor, Luca. Iar Transformo a apărut pentru că tuturor celor trei le plac jocurile și joaca și creează soluții inedite pentru problemele obișnuite. Aceste soluții iau forma pieselor de mobilier cu linie minimalistă și sisteme de fixare mecanică, gândite și pentru copii, și pentru adulți – cât să se păstreze și armonia, și designul, în familie 🙂 .

“Colecția de mese Transformo include piese cu elemente comune de design și mecanică, însă cu destinații diferite: pentru acasă – scena de joacă a copiilor, pentru grădinițe – masă de activități versatilă, pentru business – birou convertibil în standing desk. Magia comună meselor noastre este posibilitatea de a se ridica la perete pentru a face loc în cameră fără ca jucăriile, obiectele sau laptopul să fie strânse. La fel de ușor se așază totul la loc, iar joaca, activitățile sau munca la proiect pot continua de unde au fost întrerupte”, ne-au povestit cei de la Atelier Mari și Mici.

Practic, ai putea să confunzi mesele Transformo cu un mini oraș la purtător, în care copiii pot să construiască peisaje din povești, câmpuri de bătălie sau lumi uimitoare din Minecraft. Și apoi haide cu joaca, ore în șir – asta sună chiar bine! Apoi, poți să strângi masa ușor, fără să strici toată desfășurarea de forțe, și să faci curățenie în cameră. Iar șantierul de mai jos poate persista după voia micului constructor 🙂 .


Masa de activități Transformo Edu este varianta potrivită inclusiv pentru grădinițe și locuri de joacă – poate aduna în jurul ei până la 6-8 copii în plină activitate. Și ea se strânge ușor, se mută și se parchează la perete (poți să o și fixezi de perete, pentru mai multă siguranță), iar spațiul de depozitare din interior îți permite să ții la îndemână alte materiale simpatice.

Transformo Max este o altă piesă a colecției Atelier Mari și Mici: poate fi un birou compact și funcțional, care se strânge la perete cu tot cu laptop pentru a face loc în cameră, sau poate fi un spațiu de lucru profesional care te ajută să rămâi sănătos, alternând rapid și ușor poziția de lucru.

“Biroul convertibil în standing desk a ajuns la a doua variantă, iar dorința noastră este să-i creăm propria colecție, incluzând corpuri de depozitare, panouri despărțitoare, sisteme modulare de montaj”, au completat designerii.

Bonusuri Made in RO #14 pentru părinți & copii

MORMI, unul dintre brandurile cu ștate vechi la Made in RO, revine la această ediție cu ACROBAȚII, un nou joc de echilibru alcătuit din omuleți cu siluete diferite, fiecare cu personalitatea sa și accesoriile aferente. Împreună, piesele dau diversitate și complexitate jocului, dar și sens în aranjamentele/configurațiile spațiale amuzante ale omuleților. Jocul, care stimulează creativitatea, provoacă imaginația și dezvoltă gândirea spațială și gândirea în avans, a primit recent premiul de design la Festivalul de Design Big SEE din Slovenia.

The Black Sheep, unul dintre brandurile #NewEntry la Made in RO #14, propune copiilor și mamelor o colecție statement: haine ușor de purtat, minimalist-chic, fără gen, pentru copiii între 1-7 ani. Li se adaugă și o colecție capsulă destinată adulților.

eematico Toys este rezultatul ghiduș al eematico, primul makerspace local pentru copii, care a pus la punct programe de învățare experiențială bazate pe sloganul “Joaca este treabă serioasă!”. Este vorba despre prima serie de jucării dezvoltate prin cercetare educațională în România, care își au originile în numeroasele activități pe care makerspace-ul le-a dezvoltat pentru copii. Apropo, printre aceste activități se numără și workshop-ul Take Me to the Moon pe care echipa eematico îl va susține la Cool Workshops for Kids, parte din Made in RO #14 – biletele la workshop-uri se cumpără exclusiv online aici.

Cu toți acești designeri și cu mulți alții ne întâlnim la Made in RO #14 pe 23-24 noiembrie, la Impact Hub Bucharest (Splaiul Unirii 165, Timpuri Noi Square, Clădirea 2, etajul 1.

Fotografii: prin Atelier Mari și Mici

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed