Ne pregătim pentru cea mai aglomerată săptămână a designului românesc: în mai vine Romanian Design Week

Cea de-a treia ediție Romanian Design Week va avea loc între 15 și 24 mai, în București. Ne pregătim pentru un tur de Designist printre expoziții și locuri noi. Și pregătim și Made in RO – Târg de design românesc, ediția a 6-a, care va avea loc tot în cadrul festivalului. Revenim cu detalii curând.

Tema asumată de către organizatorii Romanian Design Week și curatorii săi este de a căuta cele mai bune proiecte apărute de la ultima ediție până în momentul de față în domeniile Arhitectură, Design interior & Urbanism; Fashion; Graphic design, Ilustratie & Branding; Lifestyle și Design de produs.

2Romanian Design Week - Designist

Ediția 2015 reunește din nou șase reprezentanți ai industriilor creative în board-ul de consultanți care se vor ocupa de selecția lucrărilor din expoziție – Adrian Soare, Arhitect Partener SYAA, Ovidiu Hrin, graphic designer, Domnica Mărgescu, director de modă Elle, Maurice Munteanu, editor de modă Elle, Mihai Gurei, Creative Director și Owner Intro și Attila Kim, arhitect.

Dacă prima ediție Romanian Design Week și-a propus să definească domeniile designului și să arate lucrări și proiecte care demonstrează și surprind cel mai bine trăsăturile acestora, iar la ediția din 2014 am văzut o radiografiere foarte amplă a situației și atmosferei actuale din industriile creative din România, cred că anul acesta ne putem aștepta la o aprofundare și la o sedimentare a discursurilor pe care designul le poate genera. Va fi o ediție care se va focusa pe proiecte recente, relevante și actuale și sunt încântat că voi semna și anul acesta arhitectura expoziției centrale”, a declarat Attila Kim.

Traseu-Romanian-Design-Week-DesignistRomanian Design Week, ediția 2014, la Palatul Camerei de Comerț

Cele două ediții trecute au implicat peste 200 de designeri români și au prezentat peste 500 de lucrări. Gazda expoziției centrale din primul an a fost Palatul Știrbei, iar în cel de-al doilea an Palatul Camerei de Comerț. Pe lângă locația principală, pe parcursul Romanian Design Week au avut loc și evenimente colaterale. Iar dacă în 2013 au existat 38 de locații secundare, în 2014 numărul acestora s-a dublat.

Am creat Romanian Design Week pentru a veni în sprijinul designului românesc de valoare și de a îl face cunoscut atât pe plan național, cât și internațional. Ne-am dorit să oferim un context care să faciliteze nașterea unui dialog educativ și a unui liant între creativi din diverse industrii conexe designului. Numărul neașteptat de mare al vizitatorilor, pe de-o parte, și, pe de altă parte, numărul mare de participanți care crește de la ediție la ediție ne confirmă faptul că suntem pe drumul cel bun“, declară Andrei Borțun, CEO The Institute.

Romanian-Design-Week-Arhitectura-designist-35

Romanian Design Week ediția 2013, la Palatul Știrbei

Romanian Design Week este o sărbătoare a designului autohton, iar printre cele mai importante obiective ale acestui eveniment se numără: promovarea designului, interacțiunea dintre specialiștii din diverse ramuri ale designului, apropierea unui public cât mai larg de domeniile pe care își propune să le acopere, dar și generarea contextului necesar dezvoltării acestor discipline în România.

Un proiect al The Institute, Romanian Design Week este un eveniment anual care promovează designul românesc contemporan drept instrument ce poate contribui la progresul social, economic și cultural.

În fiecare an, Romanian Design Week trasează o hartă a evenimentelor și spațiilor ce promovează designul. În 2015, RDW va avea loc în perioada 15-24 mai. Mai multe informații și pe pagina de facebook.

1Romanian Design Week - Designist

 

 

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed