O baie “de aplicat” apartamentelor mici, la bloc (nou sau vechi).

Celor mai multe dintre băile noastre mici, de bloc, le lipsește ceva-ul care le transformă în “camere” (în sensul de cameră pentru baie – bathroom). Un pic prea utilitariste, rămân la fel de des în afara subiectului decorăii, reduse la geometria finisajelor și a obiectelor sanitare. Cum îți poți personaliza baia fără a apela la obiecte sanitare ultrainteligente, ci la schimbări ingenioase de perspectivă, fără bugete și eforturi supradimensionate, mai jos. 🙂

1Baie Aveti si pe roz - Designist

Suntem din nou acasă la Liana și Sorin, care de la începutul anului au purces la decorarea propriului apartament de 52 de metri pătrați… pe încăperi: ați trecut deja prin bucătărie, living și atelierEpisodul baia, recent montat, distribuie în rolurile principale “personaje” cu care v-am obișnuit deja: obiecte reconvertite, create sau tranformate de ei în accesorii altfel.

7Baie Aveti si pe roz - DesignistUn radio vechi a fost transformat în etajeră și suport pentru prosop – agățătorile aurii vin de la Zara Home. Deasupra lui stă păpușa din copilăria Lianei. Cea a surorii ei era portocaliu cu albastru, și i-ar fi plăcut să-i țină companie, doar că n-a fost de găsit.

Brelocul dulăpiorului sanitar (IKEA) a călătorit de pe litoralul din Vama Veche.

8Baie Aveti si pe roz - Designist

Tema amenajării? Litoral 1980-2015, ne-au spus ei. Bordura marină alb-albastru, de deasupra perdelei de duș, te duce cu gândul la mare, ca și lustra vintage (Hornbach) sau stropitoarea solară. Cada a fost placată cu lemn de terasă (tot Hornbach), covorașul de baie a fost meșterit de Sorin dintr-o coardă veche de alpinism, oglinda (IKEA), inițial neagră, vopsită cu spray auriu, pentru un strop de glam actual pe litoral. 🙂

3Baie Aveti si pe roz - Designist 4Baie Aveti si pe roz - DesignistAu găurit săpunul cu bormașina, pentru că-i stă mai bine atârnat cu sfoară. Motiv de a mai introduce un alt accesoriu decorativ, vopsit auriu.
5Baie Aveti si pe roz - DesignistStropitoarea, vopsită galben solar, are deocamdată doar rol în decor. Dar vor s-o transforme în duș.

Când le-am văzut baia, ne-am amintit multele astfel de încăperi din blocurile noi, rezidențiale, finisate de constructor și care mult timp doar așa rămân, bugetul fiind concentrat pe celelalte zone ale casei. Sau băile apartamentelor din blocurile mai vechi, închiriate sau cumpărate, fără nimic personal. Iar exemplul Lianei și al lui Sorin arată că, prin câteva accesorii și obiecte ușor transformate, baia poate fi o cameră decorată, ca și celelalte spații din casa ta.

Am ajuns la final și nu am apucat să zicem nimic de finisaje, deși cu ele au început: faianța albă vintage este de la Leroy Merlin, iar gresia-mozaic de la Tiger Amira.

6Baie Aveti si pe roz - Designist Print dintr-o revistă veche, înrămat.9Baie Aveti si pe roz - Designist

Pe Liana o găsiți și pe Aveți și pe Roz.
Suntem curioși ce idee sau element ați prelua la voi în baie, ca să-i dați un strop de stil & culoare?

Foto: Aveți și pe Roz

4 Comments

  1. Stropitoarea 😀 E atât de veselă încât i-ar sta bine în orice baie.

  2. O sa fie super fain cand vor transforma si stropitoarea in dus 🙂

  3. Cristi

    Gresia verde de unde au gasit-o? Multumesc

  4. Ana

    Superb! Oglinda, faianta tip Subway (de mult imi doresc!), stropitoarea 🙂

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed