O companie românească de arhitectură a câștigat două premii la German Design Awards 2020

Designul interior românesc a fost premiat la Frankfurt la începutul lunii februarie. Personajele principale: spațiul de birouri BitterStrawberry (despre care ți-am povestit aici) și cafeneaua 5ENSI (pe care ți-am prezentat-o aici), ambele semnate de biroul AMA Design. Proiectele au fost premiate în cadrul categoriei Excellent Architecture a competiției German Design Awards 2020.

BitterStrawberry

5ENSI

Competiția German Design Awards este organizată de German Design Council cu scopul de a descoperi, prezenta și celebra proiecte deosebite în domeniul designului. Aceasta se numără în prezent printre cele mai prestigioase competiții de design la nivel internațional, cu o reputație excelentă. La ediția din acest an au fost înscrise peste 5.000 de proiecte, dintre care 55% sunt participanți din alte țări decât Germania.

AMA Design este o companie românească de arhitectură și design interior, fondată în anul 2000 de arhitect Anda Manu, specializată în designul și amenajarea spațiilor de birouri. Echipa AMA Design are în prezent 15 arhitecți full-time și a realizat în 20 de ani de activitate peste 200 de proiecte de amenajare (aproximativ 1,8 milioane de metri
pătrați).

“Suntem foarte mândri să vedem că două dintre proiectele noastre sunt apreciate la nivel internațional. Piața locală a spațiilor de birouri este în continuă dezvoltare și, în ultimii cinci ani, am fost implicați în majoritatea proiectelor dezvoltate în București. Ne bucurăm să primim această recunoaștere”, a declarat Anda Manu, Managing Director AMA Design.

Tema de amenajare a birourilor BitterStrawberry, companie din industria de advertising, cu o suprafață de 1.200 mp, a fost aceea de a crea un spațiu confortabil cu multe zone informale pentru lucru, care să reprezinte spiritul tânăr al companiei. Spațiile de brain-storming și întâlniri sunt complet aparte, cu elemente care nu se regăsesc într-un spațiu tipic de birouri.

Declarația juriului pentru premiul acordat proiectului BitterStrawberry a fost:

“Designul combină culori, forme și materiale cu plante în culori vii, lucrări pop art și piese de mobilier din lemn. Este extraordinar modul în care toate acestea se armonizează și formează în final un tot coerent. Rezultatul este un interior unic, care contaminează vizitatorul cu bună dispoziție”.

5ENSI, cel de-al doilea proiect câștigător al AMA Design, este conceput ca spațiu multifuncțional – cafenea, restaurant și bar.

“Structura poligonală a tavanului, formată din triunghiuri ce reflectă spațiul și oaspeții, creează o atmosferă specială, care îți rămâne plăcut în memorie” a fost declarația juriului pentru premiul acordat acestui proiect.

Despre German Design Awards

De cand a fost fondată, în 2012, și până în prezent, competiția German Design Awards a crescut semnificativ: de la 1.500 de proiecte înscrise în primul an, la 5.300 în prezent, din 69 de țări.

Competiția German Design Awards este structurată pe trei categorii: Excellent Product Design, Excellent Communications Design și Excellent Architecture. De asemenea, pentru fiecare dintre aceste categorii, sunt trei tipuri de premii: Gold, Winner și Special Mention.

Juriile pentru cele trei categorii ale German Design Awards 2020 sunt formate din specialiști recunoscuți în domeniu, din mediul academic și științific și din industria designului, experți independenți din țări diferite din toată lumea.

Fotografii: Andrei Tudoran

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed