O vilă din București care îți îndeplinește cele mai fine reverii deco

Casa Nordului - La Maison (13)Mulți dintre noi spun că marea provocare o reprezintă amenajarea spațiilor mici, unde restricțiile sunt nenumărate. Deși nu am trecut până acum prin experiența locuirii într-un spațiu foarte generos, credem sincer că un proiect de amenajare desfășurat pe o suprafață amplă înseamnă cel puțin tot atâtea provocări. De ce? Pentru că armonizarea tuturor detaliilor trebuie să fie cât mai coerentă cu putință pentru aspectul unitar și acel sentiment de bine emanat de fiecare colțișor  – fie că vorbim de hol, birou sau de un mic spațiu de relaxare.

Casa Nordului - La Maison (14)În living, canapeaua mov de la  Marie’s Corner contrastează șic cu fototapetul prin La Maison. Despre canapele și fotolii clasice, cu aspect contemporan, ți-am povestit mai multe aici.

Casa Nordului - La Maison (15)

Același feedback, al provocărilor pentru crearea unei armonii de ansamblu, l-am primit și de la echipa La Maison, care s-a ocupat de amenajarea acestei vile superbe din nordul Bucureștiului. Am spus că decorul creat de ei îți va împlini și cele mai fine reverii deco. Și nu exagerăm deloc: e impresionant să observi atenția dată detaliilor din fiecare colțișor al spațiului, felul în care a fost personalizată fiecare zonă și comunicarea subtilă care se stabilește între încăperi – prin tonuri, accente, atmosferă.

Casa Nordului - La Maison (8) Corpul cu vitrină din dining este realizat la comandă de echipa La Maison și a fost integrat într-o nișă deja existentă. Sertarele oferă acces la panoul electric prevăzut aici. Astfel a fost mascată și, în același timp, folosită inteligent nișa respectivă.

Casa Nordului - La Maison (17) Clasic, dar cu twist fresh! Ne place masa sculpturală, antichizată din dining. Și faptul că scaunele sunt diferite. Un joc subtil care virează actual stilul clasic. Și masa, și candelabrul vin de la Mis en Demeure, prin La Maison.

Casa Nordului - La Maison (7)

Proprietarii și-au dorit o bucătărie deschisă spre dining și living, însă nu foarte mare, tocmai pentru a păstra pentru living (locul de întâlnire cu prietenii și familia) o suprafață cât mai generoasă. De aici ideea unei insule, ce are și rol de miniblibliotecă și corp pe depozitare pentru piese decorative, utile acestei zone, dar și de blat de lucru.

Casa Nordului - La Maison (2)

Bucătăria a fost integral realizată pe dimensiunile spațiului de echipa La Maison. Mașina de gătit, La Cornue, și jocul diafan al gresiei ne-au transportat într-un scenariu retro, fin. În curând vă vom povesti mai multe pe Designist despre mobilierul la comandă pentru care poți apela la echipa La Maison.
Casa Nordului - La Maison (4)Detalii impecabile: de la mânerele mobilierului la linia storului!

Casa Nordului - La Maison (5)

Ce ne-a plăcut și în același surprins este că proprietarii și-au dorit un dormitor în nuanțe sobre. Dacă nu credeai că un dormitor pe griuri poate arăta atât de bine, iată dovada. Secretul, ne spune designerul Martine Claessens, e contrastul plăcut cu mobilierul alb, antichizat (de la Mis en Demeure), dar și ferestrele mari ale camerei – lumina dă un nimb ușor misterios camerei.

Despre piese de mobilier care desfată decorul dormitorului, ți-am povestit pe larg aici.

Casa Nordului - La Maison (22)

Baia matrimonială este, cel puțin pentru noi, un vis devenit realitate. Nu vorbim doar despre suprafața ei, pentru care traducerea mot-a-mot a lui bathroom prin cameră de baie (subliniem cameră) în sfârșit are sens. Ci și despre faptul că rar am dat peste această scenografie cu fototapet și o consolă aât de frumoasă, din lemn antichizat (Grange, prin La Maison).

Iar dușul are alocată o zonă separată, în fața unei ferestre mari!

Casa Nordului - La Maison (20) Casa Nordului - La Maison (21)Despre tapete și fototapete speciale ți-am povestit pe larg aici

Casa Nordului - La Maison (19)

Spuneam la început că fiecare colț al spațiului reflectă aceeași atmosferă, foarte cochetă, cu un strop de sobrietate misterioasă. Pentru noi, casa aceasta este ca un personaj interesant de film, a cărui grație se dezvăluie cu fiecare scenă în alte nuanțe și lumini, păstrând un fir armonios. Dovada ambianței declinate coerent, suav sunt biroul și unul dintre holuri: nimic nu e e lăsat la voia întâmplării.

Casa Nordului - La Maison (32)Aceeași lumină misterioasă, caldă în birou.Casa Nordului - La Maison (33)Joc subtil de pattern-uri (remarcați tapetul), înviorat de accente de roșu în hol.

O altă baie a casei punctează la capitolul ingeniozitate, pusă în scenă cu maximă eleganță. Câți dintre noi nu-și doresc o astfel de comodă ca suport pentru lavoar? Și o aplică desprinsă scenografic ca o ramură din pattern-ul vegetal al peretului…

Casa Nordului - La Maison (25)Comoda vine de la Blanc d’Ivoire.
Casa Nordului - La Maison (27)Scara metalică, un element ce punctează romantismul băii, este de la Mis en Demeure, prin La Maison. Grafic suport pentru prosoape!Casa Nordului - La Maison (28)

Și, pentru că băile sunt rar tratate drept camere de sine stătătoare,  ce contribuie la atmosfera casei, vă mai dăm un exemplu, demn de aplicat și într-un spațiu mai mic. Baia de la mansardă a fost finisată cu tapet, aplicat inclusiv pe ușa de la intrare – atunci când e închisă lasă senzația unui panou unitar, grafic.

Casa Nordului - La Maison (29)Tapetul este de la Cole & Son, prin La Maison. Iar caloriferul colorat și mixul de pattern-uri al gresiei dau acestei băi mici un aer ludic, fără a face notă discordantă cu ambianța casei. Vezi mai multe tapete imprimate super ingenios aici.
Casa Nordului - La Maison (30)

Nu credem că mai e nevoie să adăugăm că această vizită a fost una dintre acele experiențe complete la sfârșitul căreia îți vine greu să crezi că totul s-a petrecut la câțiva kilometri de casa ta, în București.

Martine-Claessens-Cristina-Zelmat-Designist

 Martine Claessens (stânga), designerul La Maison, este și profesorul cursului de Design Interior la Creative LearningCristina Zelmat (dreapta) este owner La Maison.

Fotografiile casei: Alex Boghian
Foto designer: arhiva personală

Toate drepturile asupra fotografiilor realizate și textului aparțin designist.roOrice reproducere sau preluare nu poate fi făcută decât cu acordul nostru. All rights reserved.

3 Comments

  1. a

    atat numai spoturile imi par… discutabile

  2. elena

    Buna ziua. O intrebare: cum ati montat bateria aceea vintage pe lavoar ?

  3. grig

    The seventies ore on the horn, they say they want back the sofa and carpet combo! otherwise nice and pleasant. Lacks a little umpf!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed