O vizită într-un apartament posh de 230 de metri pătrați, din zona Floreasca

Pentru că la început de primăvară am schimbat puțin regulile feminin-ludice ale jocului și ți-am prezentat un apartament “burlăcesc” semnat Ioka Design, ne-am gândit să continuăm cu un decor în linii riguroase, aerisit & contemporan, din cartierul Floreasca. Arhitectele Camina Nicolau și Iulia Oniciuc ne-au fost ghizi în scenografia cu influențe minimaliste și accente artistice a apartamentului de 230 de metri pătrați.

De ce i-am spus posh? Pentru că termenul se potrivește ca o mănușă elegantă decorului rafinat, care merge pe less și se distinge printr-o ordine “rarefiată” a elementelor. Ne aduce aminte de un alt apartament bucureștean, pe care l-am botezat la vremea lui un cocon impecabil.

Iokadesign_C-Ap_Designist3Living în nuanțe neutre versus clasicul black&white, nu ne putem decide care este imaginea preferată. 🙂

Iokadesign_C-Ap_cover_Designist

“Apartamentul era deja compartimentat și finisat când am intervenit. Iar zona șeminului fusese gândită împreună cu alți arhitecți (Prographic Architecture Studio) cu care a coloborat proprietara, sarcina noastră fiind să mobilăm și să accesorizăm întregul spațiu”, ne povestesc Camina și Iulia.

Iokadesign_C-Ap_Designist6

Am aflat că aici locuiește o familie tânără cu două fetițe gemene, de care te îndrăgostești instant, și că una dintre cerințele amenajării a fost inserarea artei contemporane și a pieselor cu caracter. Apartamentul se află într-un imobil nou și este împărțit în living, dining, bucătărie, două dormitoare, camera de oaspeți, două băi și un dressing.

Peretele cu aspect de beton aparent, ce încorporează șemineul și delimitează livingul de dining, este deliciul vizual al zonei de zi! Și nu doar pentru că ne imaginăm perspectiva cu șemineul aprins, ci datorită nișei cu lemn brut, ce imprimă un contrast de impact.

Iokadesign_C-Ap_Designist

“De îndată ce am intrat în apartament am simțit nevoia unei separări între hol și zona de living, de aceea am gândit un “paravan transparent” realizat din metal și lemn împreună cu Atelier Moldoveanu. Acesta delimitează cele două zone, dar nu le separă total”, ne spune Camina.

Iokadesign_C-Ap_Designist5Livingul este zona preferată a întregii familii. Dacă ești curios de unde vine lampa-reflector te trimitem la Retrodraft, de unde a fost achiziționată și băncuța neagră din living. Canapeaua a fost găsită la BoConcept, iar măsuța de cafea la The Home.

Iokadesign_C-Ap_Designist13

“În zona șemineului era deja ridicat paravanul din gips-carton, iar beneficiarii au dorit să-l finisăm cu tencuială decorativă cu efect de beton aparent. Aceasta a fost realizată cu ajutorul lui Zuccolo Gianni, iar șemineul este de la Șeminee Ștefănescu,” aflăm de la Iulia.

tablou-Florin-Stefan-Iokadesign_C-Ap_designistTabloul semnat de pictorul Florin Ștefan a venit ulterior să completeze atmosfera livingului.

Iokadesign_C-Ap_Designist12Pentru a dinamiza diningul, Camina și Iulia au creat un mix&match din 12 scaune, fiecare jumătate, dipusă pe câte o latură a mesei, imprimând o culoare și textură diferite. Masa din lemn de stejar este realizată împreună cu Retrodraft, pentru cinele ce strâng toți prietenii și familia laolaltă. În completarea mobilierului vine și un bufet discret, din MDF alb, special distribuit pentru depozitarea veselei.

Iokadesign_C-Ap_Designist15 Iokadesign_C-Ap_Designist9

Vă mai amintiți casa cu cele trei dormitoare ca-n povești, “scrise” minimalist, pentru trei fetițe din București, care cu siguranță vor crește cu apetit pentru designul contemporan? Dormitorul grafic și alb al surorilor gemene ne-a dus cu gândul la acea abordare.

“Cele două fetițe au opt ani și merg deja la școală, de aceea au fost gândite o zonă de birou în camera lor, dar și un colț de citit și relaxare,” ne spune Camina.

Iokadesign_C-Ap_Designist8Colțul de citit din dormitorul gemenelor vine de la The Home. Discret și elegant, tot aici este “camuflat” caloriferul vertical.

Iokadesign_C-Ap_Designist14Patul din dormitorul matrimonial, cât și cel din camera fetelor sunt produse Samoa Letti, achiziționate prin intermediul Innova. Covorașul a ajuns aici tocmai de la un târg din Sibiu.

Iokadesign_C-Ap_Designist17Confortul luminos al lemnului cu mult alb…

Iokadesign_C-Ap_Designist10Luminoasa cameră de oaspeți este locul unde se retrag membrii familiei când lucrează, citesc o carte sau exersează la pianină. Iar canapeaua generoasă este rezervată musafirilor ce rămân peste noapte.

Iokadesign_C-Ap_Designist11

Întrebate la final care au fost cifrele în jurul cărora s-a învârtit amenajarea, Camina și Iulia ne-au spus că bugetul alocat a fost de aproximativ 45.000 de euro, iar timpul în care au conturat decorul, cam de trei-patru luni – destul de lung, deoarece obiectele comandate au venit pe parcurs. Noi, însă, am rămas cu griul, albul și lemnul pe retină, și cu imaginea unui spațiu aerisit, luminos și perfect ordonat, pe care, indiferent de stil, ni-l dorim și la noi acasă. 🙂

Fotografii: prin Ioka Design

One Comment

  1. Semineul este pozitionat perfect, bravo!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed