Oaia care face bine sau despre ghidușiile de design polonez

Ieri, în birourile Designist.ro am primit o musafiră tare haioasă și ingenioasă, smart și venită tocmai din Polonia. A, și pufoasă! Credem că și ei i-a plăcut destul de mult la noi, pentru că a rămas la birou, așa că ne-am simțit datori să vă povestim despre ea. Mai ales că este și eco, și folositoare. Presentiiiiiing setul de coastere Sheepad! 🙂 Episodul #1 din seria de articole Design Animal. Așteaptă-te la o adevărată arcă a lui Noe, cu obiecte de design.

Este făcută din fetru și a câștigat primul loc la Concursul Național Polonez „Zaprojektuj Dobrą Rzecz” din 2012 pentru că este originală și funcțională, a fost realizată ușor și este prietenoasă cu mediul. Chiar dacă nu pare din fotografii, oița Sheepad este și foarte zveltă: cântărește 340 de grame, are o înălțime de 14,6 cm și o lățime de 11 cm.

Responsabilă de proiect este designerul polonez Aleksandra Michałowska, parte a echipei Well Done – Fundația Be Together. Și aici intervine latura umanitară a Sheepad: este produsă de oameni din categorii sociale dezavantajate, care se întorc pe piața muncii după perioade grele. Un punct în plus, pe noi ne-a convins! 🙂

 Fotografii: prin Well Done

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed