Obiecte care-ți spun povești despre spațiul în care trăiești. În weekend, la Made in RO!

Sunt mulți cei care ne întreabă ce anume îi transformă de pasionații de frumos în cumpărători de design românesc sau care e cel mai important lucru pentru publicul Made in RO -Târg de design românesc. Povestea obiectelor selectate, răspundem noi, care vorbesc despre spațiul în care și ei trăiesc. Familiaritatea unui context, experiența nemijlocită cu designerii și faptul că vorbim acum despre această poveste. 🙂

Povesti urbane - Made in RO - Designist (6)

Ediția a IV-a Made in RO -Târg de design românesc, care are loc sâmbătă și duminică, 17&18 mai, la Impact Hub Bucharest (etajul 2 – Str. Halelor nr. 5, Piața Unirii, pe Splai. La doi pași de Hanul lui Manuc) pune și mai mare accent pe spațiul în care trăim – spațiul urban. Iar provocarea lansată designerilor, de a crea obiecte inspirate de tema denumită sugestiv Urban Interior, a scos la iveală multe experiențe personale și povești cu care sigur vei empatiza.

Una ca Luna - Designist

Mulți dintre noi ne uităm lung în plimbările prin oraș la casele vechi și ferestrele lor. Designerul Una ca Luna a dus “jocul” mai departe, iar în weekend vei regăsi poate și ferestrele tale preferate pe căni de porțelan – însoțite de numele și numărul străzii unde se află fereastra reală care a inspirat-o.

Povesti urbane - Made in RO - Designist (5)

Cănile cu ferestre te vor aștepta în Spațiul special dedicat ceramicii: o poveste în sine în cadrul târgului  Made in RO. Firul roșu al acestui spațiu o reprezintă materialul pe care 5 designeri l-au folosit pentru colecțiile lor proaspăt scoase din cuptor. Povestea ferestrelor va sta alături de piesele ceramice cu muguri de primăvară, semnate de Alexandra Constantinescu, de Constelațiile designerului Mădălina Teler, Farfuriile zburătoare ale lui Dragoș Motică și gulerele cu praf de zâne semnate Awesome Project.

10294492_629156550502654_3844694650630038612_nDesired Constellations, Mădălina Teler: noaptea, când privești cerul, vezi constelațiile dorite. 

Alexandra Constantinescu4

Ceramica-poezie a Alexandrei Constantinescu.
Povesti urbane - Made in RO - Designist (1) Farfuriile zburătoare, produse de Dragoș Motica la fabrica Faimar, din orașul lui natal – Baia Mare, fabrica a fost înființată în 1979. Iar povesta farfuriilor care se susțin în doar 3 puncte pe blat începe cu observațiile mamei de a nu pune farfuria fierbinte pe blatul de furnir.Povesti urbane - Made in RO - Designist (8)

Awesome Project - Designist (2)Gulere din porțelan pictat, by The Awesome Project.

De le ceramică, ajungem la plăci decorative din ciment, realizate manul în România de Manolo Manufaktura. Un meșteșug și o tradiție dispărute la noi sunt reînviate de Mihaela și Ionuț Birișu: produc totul manual, cu tehnologia tradițională, originală. Ai văzut aproape sigur aceste plăcuțe atât de frumos colorate & patinate prin oraș, în lucrările arhitectului Corvin Cristian. Mâine și poimâine le poți cântări în palme la Made in RO.

Manolo-Manufaktura-placi-din-ciment-Made-in-RO-Designist-6

Pe seară visăm departe, la zboruri spre alte meleaguri. Ne țin companie porumbeii-cuiere semnați Cai verzi pe pereți.

Povesti urbane - Made in RO - Designist (2)

Iar noi, recunoaștem, visăm și la bunătățile fine pe care Pain Plaisir ni le pregătește încă de mâine dimineața în cafeneaua pop-up, așezată strategic în centrul târgului 🙂 Bunătăți care vă așteaptă și pe voi!

Pain Plaisir - Designist

Am început prin a depăna povestea a doar câtorva obiecte de design românesc, care mâine și poimâine, 17 și 18 mai, așteaptă să fie descoperite la Made in RO -Târg de design românesc @ Impact Hub Bucharest, etajul 2 – Str. Halelor nr. 5, Piața Unirii, pe Splai. La doar doi pași de Hanul lui Manuc.

cover foto Made in RO pentru site

Povestea o veți continua voi. Întâi și întâi trebuie să ajungeți aici: vă așteptăm între orele.

Locatia Impact Hub Bucharest made in RO 4

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed