Săptămâna experiențelor de design la Romanian Design Week – Inspired by Peroni

Săptămâna trecută a început pentru noi cu un vis împlinit – o vizită în Casa Visurilor DESIGNIST, unde i-am avut oaspeți pe Peroni și Visuell. Atmosfera atât de intimă și plină de armonie în cele mai mici detalii ale căsuței noastre preferate din București s-a imprimat, ca o aură protectoare, asupra tuturor experiențelor săptămânii.

Ai grijă la ce aspiri, pentru că se va împlini! 🙂

Ochisoru 13 - Zi de vizita - Designist (13)

Întotdeauna am știut că felul în care conturezi un loc se va regăsi în percepția ta asupra spațiului din jur. Iar atunci când lucrurile se leagă atât de firesc, când din poate cea mai frumoasă grădină în București ajungi în Palatul Camerei de Comerț, la avanpremiera exclusivistă Romanian Design Week-Inspired by Peroni, iar apoi la Cina Peroni – privești în jur mult mai încrezător: La vita e bella. Iar designul este, în primul rând, o experiență pe care o trăiești.

Romanian Design Week - Designist (2) Romanian Design Week - Designist (3)Palatul Camerei de Comerț, de pe strada Ion Ghica nr. 4, găzduiește expoziția centrală Romanian Design Week

Romanian Design Week - Peroni new- Designist (1)

Vineri, 16 mai, de la 19:00, s-a deschis expoziția centrală Romanian Design Week. În avanpremiera de joi seara am fost fascinați de spațiul grandios, sculpturile de artă contemporană ce întregesc experiența expoziției, și cele trei etaje dedicate designului și arhitecturii românești. Expoziția reunește 150 de designeri și peste 350 de lucrări!

Romanian Design Week - Peroni new- Designist (2)

Am zăbovit mai mult în spațiul dedicat Casa di Peroni, unde ne-au fost prezentate, chiar de către designerii prezenți (în unele cazuri), cele 11 obiecte finaliste ale proiectului Instalart/Obiect/ 002. Inspired by Peroni. Brief-ul pentru designerii care s-au înscris în competiția Casa di Peroni a fost crearea de obiecte ce vorbesc despre înclinaţia italienilor de a fi gazde perfecte, explorând cele mai savuroase combinaţii în preparatele servite; atenţia la detaliile decorului în care îşi întâmpină oaspeţii; construirea unei atmosfere unde conversaţia se încheagă.

w9a

 w4aPiesele noastre preferate, produse în urma competiției Casa di Peroni, sunt: măsuța Chimera Rosso, în același timp și lampă (sus), semnată de Sarah Denis Ambrozie; masa Loophole, design Mădălin Gheorghe, pe care o poți vedea doar la o scară mică în expoziție, ca prototip; măsuța Pero (design Daniel Emil Vătavu), un cu look fin de anii ’60; și lampa din lemn, foarte organică, design Ionuț Viorel Pițurlea.

w7c

 

w10a

În compania oamenilor frumoși de la Avanpremieră, am luat cina la Restaurant Le Club, ocazie de a descoperi un nou loc designish al Bucureștiului. De fapt, întreaga săptămână am simțit că plutim printre cele mai frumoase oaze ale acestui oraș – acele locuri și acei oameni care schimbă fața Bucureștiului cotidian.

Le ClubRestaurant Le Club

Le club 2

Romanian Design Week - Peroni new- Designist (3) Visul frumos, cu care am început săptămâna trecută, e departe de a se fi terminat. În weekend și-a atins concentrația maximă: pe 17 și 18 mai, a avut loc Made in RO -Târg de design românesc, în cadrul Romanian Design Week, la Impact Hub Bucharest.

Romanian Design Week - Peroni new- Designist (4)

Traseu de weekend  va fi cu siguranță completat un altul pentru săptămâna aceasta – pentru că până pe 26 mai experimentăm cele mai frumoase zile ale designului românesc.

Vă invităm să luați parte și voi la aceste experiențe!

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed