Obiecte-surpriză semnate Una ca Luna și Andreea Stelea în campania Avon Inspiration Challenge

Toamna se numără obiectele frumoase și… mirosurile fine, am adăuga noi. Tocmai am aflat că Avon a dat startul campaniei Inspiration Challenge, provocând 10 artiști și designeri români să creeze obiecte inspirate de aromele a 10 parfumuri.

untitled

Irina Neacșu – thecraftlab, Anca FetcuCosmina Nicolescu, Marie Nouvelle, Raluca Buzura, Istvan Cîmpea, Andreea Stelea, Una ca Luna, Lana și Marta Popescu se pregătesc să ne surprindă foarte curând cu câte o creație artistică. Iar toate obiectele vor fi expuse săptămâna viitoare, pe 9 octombrie, la Galateca.

Cele-mai-designish-locuri-din-Bucuresti-cu-un-ceva-a-la-Milano-designist-06

Nu vă dezvăluim acum chiar tot, ci vă stârnim să intrați și voi în jocul inspirației. Vă vom da câteva hinturi despre obiectele pe care le pregătesc Una ca Luna și Andreea Stelea – suntem curioși dacă veți ghici despre ce obiecte e vorba 🙂

Una-ca-Luna-Made-in-RO-Designist-1

Despre Anca (Vintilă Dragu) de la Una ca Luna v-am mai povestit pe Designist. Am urmărit încă de la început colecțiile Ancăi și ne-a fermecat de fiecare dată felul în care dă viață porțelanului prin pictura ei, fie că e vorba de prințese visătoare, fie de flori de ie sau decoruri delicate.

Provocarea pentru Anca este să creeze un obiect inspirat de parfumul Rare Pearls. Am tras cu ochiul la pastelurile alese, suntem siguri că ne va surprinde cu un obiect suav, feminin, cu detalii prețioase și, am mai adăuga, cu multe stilizări florale.

Avon Inspiration Challenge - Designist (5)Acestea este moodboard-ul care o inspiră pe Anca. Vouă ce vă inspiră, ce obiect credeți că va crea?

Andreea Stelea explorează fragilitatea și efemeritatea sticlei. Fiecare lucrare a Andreei conține o poveste scrisă pe sticlă prin volum, prin jocul de lumină-umbră, transparent-opac. Construcțiile ei din sticlă sunt impresionante prin detalii fanteziste și în același timp foarte fragile. În cadrul campaniei Avon Inspiration Challenge Andreea va crea un obiect inspirate de aroma parfumului Pur Blanca. Iată câteva indicii:

Avon Inspiration Challenge - Designist (1)

Avon Inspiration Challenge - Designist (6) Avon Inspiration Challenge - Designist (8) Avon Inspiration Challenge - Designist (10)

Ca să vă fie mai ușor să intuiți despre ce e vorba, vă ajută Andreea:

Un proiect al meu încă nefinalizat este Glass Home, o instalație ce schițează un interior cu toate obiectele aflate în mod obișnuit într-o casă: ace de cusut, creioane, perne cu fulgi de sticlă, tacâmuri, borcane , pantofi, șosete și umerașe, ce încetează a mai fi obiecte în sine devenind elementele unui puzzle efemer. Lucrările inspirate de parfumul Pur Blanca completează acest interior cu obiectele unei femei delicate și sensibile.

Avon Inspiration Challenge - Designist (7)

Suntem și noi la fel de curioși să vedem obiectele-finale. Vi le vom dezvălui săptămâna ce vine, când vă mai pregătim o surpriză: o invitație la vernisajul de la Galateca, de pe 9 octombrie. Stay tuned & inspirați 🙂

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed