Save or Cancel Teatrul de Vară Capitol. Open call CAPITOL #bucurești2021.

Avem amintiri foarte faine legate de Teatrul & Grădina Capitol și de cum pândeam evenimentele care deschideau spațiul, astfel încât să putem privi în voie la toate detaliile, chiar dacă în ruină, ale vechii grădini de vară a Bucureștiului. De curând, cei de la Save or Cancel au lansat un open call pentru lucrări menite să aducă în centul atenției acest loc încărcat de istorie, ce vor fi expuse în cadrul evenimentului din 27 August, de pe strada Constantin Mille, în fața Teatrului de vară Capitol.

reactivare CAPITOL 2016 short

Între 15 Iulie și 30 Septembrie, Save or Cancel pilotează o campanie de conștientizare și de sensibilizare față de patrimoniul cultural național, cu aplicație pe Cinema / Teatrul de vară Capitol, relevând potențialul de hub cultural independent al ansamblului. Noi am aflat de ea datorită prietenilor de la feeder.ro, partenerul strategic al acestui proiect.

La 100 de ani de la construire, un apel deschis pentru proiecte artistice va reactiva memoria colectivă, reintegrând monumentul în circuitul public prin reinterpretări democratice ale spaţiului urban ca spaţiu cultural, explorând legături între artă, natură și oraș. Este vorba despre un proiect cultural produs în cadrul candidaturii București 2021_Orașul In-Vizibil.

newsletter-open-call-600x600px-GIF

Tema provocării este: Cum integrăm spațiul public ca spațiu cultural? Cum activăm memoria colectivă fără a-i limita spectrul?

Lucrările voastre, pe care și ei, și noi le așteptăm cu interes, trebuie să fie realizate sau aproape gata și să aibă în vizor proceselor memoriei colective: intervenții la scara umană din domenii ca arhitectură, sculptură, instalație, video art, new media, artă digitală, performance art, bio art, artă interactivă și participativă, muzică și sound art, dans, teatru, obiecte, environmental art, procesiuni etc.

Ce câștigi?
1 premiu de 1.000 lei pentru artist/grup, buget pentru producție, documentare audio-video a evenimentului și, bineînțeles, promovare.

Termenul limită pentru a înscrie toate propunerile este 14 August 2016.

Descarcă regulamentul de participare. Poți participa cu maximum 2 propuneri în fiecare secțiune de open call – intervention și/sau imagination.
Ideile câștigătoare vor fi alese prin vot online deschis publicului, între 15 și 19 August, pe blog.saveorcancel.tvfeeder.ro și fb.com/teatruldevaraCAPITOL.

Mai multe detalii despre secțiunile open call-ului și condițiile participării aici.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed