Pantone a zis: Viva Magenta este culoarea anului 2023

După ce anul 2022 ne-a adus în prim-plan Very Peri, cel mai optimist albastru din câte există, datorită subtonurilor de roșu-violet, Institutul Pantone a ales zilele trecute culoarea anului 2023: Viva Magenta. O culoare care aduce mai mult decât optimism: putere, energie și o vibrație înaltă. Hai să-ți povestim mai multe. ⬇️

Viva Magenta 18-1750 este o nuanță neconvențională, potrivită unor timpuri neconvenționale, și este un semn de putere, tenacitate, incluziune și exprimare de sine. Welcome to the #Magentaverse!

Citește și: “Sindroms” – cum a cucerit lumea revista într-o singură culoare, creată de două românce

Este o nuanță din familia roșurilor și transmite forță, putere, reziliență. Viva Magenta este o culoare curajoasă, neînfricată și transmite bucurie și optimism, parcă scriind o nouă narațiune a acestor vremuri.

Așa cum aflăm de la Institutul Pantone, este vorba de un roșu animat, care încurajează experimentarea și exprimarea de sine, o nuanță electrizantă, statement. PANTONE 18-1750 Viva Magenta este o nuanță cu spirit universal, care exprimă vitalitate și libertate.

Citește și: Un pic despre psihologia culorilor: casa roșie și casa albastră

“În această eră a tehnologiei, căutăm să ne inspirăm din natură și din ceea ce este real. PANTONE 18-1750 Viva Magenta descinde din familia culorii roșu și este inspirat de roșul cochineal, pigmentul unuia dintre cei mai prețioși coloranți aparținând categoriei coloranților naturali, precum și unul dintre cei mai puternici și strălucitori din lume. Înrădăcinată în primordial, nuanța Viva Magenta ne reconectează cu materia originară. Invocând forțele naturii, Viva Magenta ne <<galvanizează>> spiritul, ajutându-ne să ne construim puterea interioară”, declară Leatrice Eiseman, Executive Director, Pantone Color Institute.

În industria Beauty, Viva Magenta este o declarație îndrăzneață pentru ochi, unghii, buze și păr într-o varietate de finisaje, de la texturi strălucitoare până la cele mate.

În zona designului interior, Viva Magenta poate aduce emoție, dramă și energie în interiorul casei, fiind o nunță potrivită pentru o gamă largă de materiale, texturi și suprafețe. 

Fotografii și informații via pantone.com

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed