Papernomad au câștigat Red Dot Award pentru o husă de iPad produsă la Treximco, în România

Papernomad designist F

Deci se poate. Dacă gândești un produs deștept, care are la bază materiale naturale și câteva principii simple, îl produci în București, la Treximco, și câștigi cu el Red Dot Design Award. O husă de iPad pe care am găsit-o la Cărturești și pe care scria: Made in Romania. Ceea ce ne-a stârnit. Așa că am făcut câteva săpături.

Paper Nomad Designist 10

Ideea s-a născut în Viena, mai exact în biroul de design papernomad, fondat de Mario C.Bauer și Christoph Rochna, care, până să ajungă să țină în mâinile lor produsul finit în atelierele de la Treximco, au aterizat și au decolat de pe Otopeni de vreo 5 ori.

Paper Nomad Designist 02

Înainte de a alege să-și producă designul la Treximco, au contactat câteva companii din Germania, Cehia și Turcia. În timp ce acestea au fost reticente la ideea de a lucra cu materialul lor (hârtie compozită), Treximco din Bucrești a spus DA, așa că s-au pus pe treabă.

Paper Nomad Designist 05

Este un produs făcut dintr-o hârtie compozită patentată de papernomad, care nu se rupe și este impermeabilă. La interior este dublată de un strat protector de fetru verde, material pe care și-l procură din România, iar cordonul care face ca iPad-ul să nu alunece din husă este din bumbac organic.

Paper Nomad Designist 11

Foarte interesant este felul cum a fost gândit acest cordon: el se fizează de partea cealaltă a husei datorită unui magnet ascuns în interiorul husei. Ce să vă mai povestim… ideea e să treceți pe la Cărturești s-o pipăiți. Ai senzația aceea de natural, o plăcere pentru buricele degetelor.

Paper Nomad Designist 04

“We are very satisfied with the professional and superb partnership with our manufacturer Treximco. We have great respect for their management, employees as well as their work ethics. Our ideas were met with enthusiasm from the management as well as the working staff, which all helped in the process from starting with a simple idea to an actual handmade product made with a lot of care and love. We are still producing our product with them and we have no intentions of going anywhere else”, ne-au transmis pe mail designerii de la papernomad.

Paper Nomad Designist 07

Dar cel mai ingenios lucru, așa cum te-ai prins deja, este că husa este ca o pânză încă neatinsă de pensulă, culoare și de mâna artistului: o poți personaliza cum dorești, o poți picta, poți desena pe ea, o poți umple cu tot felul de notițe. Devine o mică operă de artă pe care o porți tot timpul cu tine. E a ta, iar ca a ta nu mai e alta. 🙂Paper Nomad Designist 06 Paper Nomad Designist 09

Papernomad creează și huse pentru iPad Mini, dar și pentru iPhone. Și cine știe ce ne mai pregătesc. Tot made in Romania.

Paper Nomad Designist 12

Husa personalizată cu DESIGNIST. Ești artist și vrei s-o transformi în mica ta operă de de artă? Așteptăm propuneri la: designist@designist.ro.

Papernomad designist

După ce a văzut articolul, Denisa Dumitru, prietena noastră, a dat fuga la Cărturești, a cumpărat husa de iPhone, pe care i-a făcut-o cadou soțului ei. Iată ce a ieșit din mâinile talentate ale lui Cătălin Dumitru. Wow!

Fotografii: prin papernomad, DESIGNIST, Cătălin Dumitru

2 Comments

  1. Angela

    Foarte originale și reușite și frumoase 🙂

  2. Așa este, Angela! Foarte creative. Mulțumim că ne urmarești.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed