Pasteluri, multe flori și o atmosferă ce cheamă primăvara într-un apartament nou din București

Un decor diafan cu nuanţe deschise care se întrepătrund, alături de un suflu retro care vine să învăluie încăperile, făcându-ne să pătrundem într-o poveste spusă cu stil…

Suntem în vizită în locuinţa unei tinere studente, un apartament de două camere situat în complexul rezidenţial Orhideea, din București, la amenajarea căruia au lucrat designerii de la Studio Insign (by Galeriile Noblesse). apartament noblesse living (10) apartament noblesse living (9)Intentia lor a fost încă de la început aceea de suprapunere a două viziuni, cea a beneficiarei şi cea a designerului. Pe parcursul proiectului, aceştia au lucrat împreună, rezultând o amenajare care oglindeşte cel mai bine stilul de viaţă al proprietarei. Liniile feminine şi stilul „new classic” sunt evidente la fiecare pas, oferind apartamentului un aer uşor eclectic, rafinat.

apartament noblesse living (16) apartament noblesse living (11) „Piesa de rezistenţă” a amenajării este reprezentată de open-space-ul de dimensiuni generoase, învecinat cu dormitorul. Fiind încăperea cu dimensiunile cele mai ample, a înglobat zona de living, bucătăria şi locul de luat masa. apartament noblesse living (15)Zonele cu funcţiuni diferite au fost delimitate cu ajutorul pieselor de mobilier şi accesoriilor. În extensia livingului a fost propusă o „nişă” dedicată locului de studiu: un birou caracterizat de aceleaşi linii feminine, intim şi subtil diferenţiat de zona de zi.apartament noblesse living (18)apartament noblesse living (2) apartament noblesse living (6)Locul de luat masa beneficiază de o poziţionare strategică spre peretele exterior: este tot timpul învăluit de lumină pe timpul zilei şi oferă în acelaşi timp un sentiment de deschidere către panorama urbană.

apartament noblesse living (4)Pervazul ferestrelor și masca caloriferelor formează un locșor de citit sau băut cafeaua “rezemat” de perspectiva de afară.
apartament noblesse living (14)

Chiar dacă avem de-a face cu un decor în nuanţe predominant deschise, câte un element de mobilier sau un obiect colorat înviorează atmosfera, imprimând spațiului vitalitate şi savoare.

apartament noblesse living (13) Majoritatea pieselor de mobilier vin de la Galeriile Noblesse, însă există şi piese care au fost aduse de proprietară.

Apartament Bucuresti - Galeriile Noblesse - Designist (1)

Ne plac scaunul clasic, foarte “proaspăt”, în nuanţe vesel-pastelate din birou, canapeaua primitoare ce transformă întregul interior dându-i o atmosferă caldă şi relaxată și, nu în ultimul rând, scaunul pentru citit, în care te adâncești cu o carte în mână şi uiţi de toate!

Apartament Bucuresti - Galeriile Noblesse - Designist (3)Pattern-uri vegetale în dialog

Dormitorul este conceput în aceeaşi notă șic, romatică – aerul boem de intimitate şi cromatica îndeamnă la visare şi dă impresia de linişte interioară.

Apartament Bucuresti - Galeriile Noblesse - Designist (2) apartament noblesse (2)Acest apartament vine cu un sfat de reținut: cât de mult contribuie florile la conturarea lui “acasă”! Nuanțele neutre, pastel ale pieselor de mobilier sunt înviorate în fiecare încăpere de flori, ce sporesc aerul feminin, delicat al spațiului.
apartament noblesse (10)În același timp, prezența delicată a florilor și pastelurile fac posibilă amenajarea „new classic” într-un apartament de bloc nu foarte generos: taie greutatea pieselor și o transpun în echilibru, armonie, eleganță și un decor luminos, suav.

Fotografii: prin Galeriile Noblesse

3 Comments

 1. Virginia

  Pacat ca florile sunt toate din PLASTIC

 2. Imi place designul acesta. Da senzatia de spatiu oricat de incarcata cu piese de mobilier ar fi camera.

 3. denisa

  de unde este luata masa pt dinind?

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed