Pe structură de lemn poţi construi orice tip de clădire

În Vest oamenii construiesc case cu structură de lemn pentru că sunt foarte eficiente energetic, sunt ecologice şi sănătoase, păstrează răcoare vara şi căldură iarna. Dar nu construiesc numai case. Structura din lemn, prietenoasă cu mediul înconjurător, se potriveşte perfect şi pentru alt gen de construcţii, cum sunt farmaciile, restaurantele sau clădirile de birouri. În funcție de caracteristicile geografice ale zonei în care se construiește, pot fi ridicate clădiri cu structură de lemn de până la șase etaje.

HoneyWood - Designist (1)Farmacie cu structură de lemn construită de HoneyWood în oraşul Zottegem, din Belgia.

HoneyWood - Designist (2)

În 2011, HoneyWood a construit o farmacie cu structură de lemn în oraşul Zottegem, din Belgia. Constructorul băcăuan cu o experiență de 10 ani în Europa de Vest a ridicat construcția de peste 460 m² şi 8 m înălţime într-o singură zi.  După 39 zile au fost terminate și finisajele, iar proprietarul a primit cheia clădirii și a putut da drumul afacerii.

Honey Wood - Designist (5) Honey Wood - Designist (6)

Arhitectura farmaciei a fost extrem de complexă și a reprezentant o provocare pentru inginerii HoneyWood, având în vedere că proiectul era diferit față de casele pe care le ridicau în mod obișnuit. Pentru a putea realiza construcția la standardele cerute de proprietar și potrivit proiectului realizat de arhitect, echipa HoneyWood a folosit cele mai noi tehnologii în materie de proiectare – Sema și Mitek. Cu ajutorul lor a realizat prefabricarea pereţilor, montarea acestora şi finisarea construcției.

Honey Wood - Designist (3) Honey Wood - Designist (4) Honey Wood - Designist (7)

În final, proprietarul farmaciei a fost încântat de calitatea și rapiditatea lucrării realizate de constructorul român, cu atât mai mult cu cât farmacia sa este extrem de importantă pentru orășelul din vestul Belgiei.

Honey Wood - Designist (9) Honey Wood - Designist (8)

La fel ca şi în cazul caselor cu structură de lemn pe care le construiește, farmacia a fost realizată de HoneyWood din materiale prietenoase cu mediul înconjurător, este rezistentă la cutremure, eficientă energetic şi durabilă cât pentru trei generaţii.

Honey Wood - Designist (11)

Honey Wood - Designist (10)

Mai multe despre avantajele caselor cu structură din lemn și despre aprecierea proprietarului farmaciei din Belgia în linkul de mai jos:

Poți citi despre casele cu structură din lemn și despre tendințele din Vestul Europei care sunt adoptate acum și de români aici.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed