Picturile din bucătărie: focaccia art ia pe sus Instagramul în carantină

Mai întâi a fost banana bread. Apoi, pâinea cu maia crescută cu răbdare. Au urmat toate celelalte prăjituri care nu au nevoie de drojdie sau de prea mare bătaie de cap. Iar acum, carantina ne-a adus la, probabil, unul dintre cele mai simpatice și arătoase trend-uri din social media acestor timpuri: #focacciaart, preschimbarea platei foccacia într-o pânză gata să fie “pictată” cu răsuciri de ierburi aromatice, condimente și legume de tot soiul :).

Foto: Toni Culletto

Se pare că totul a pornit de la americanca Toni Culletto, care a postat prima focaccia upgraded pe Instagram încă de la începutul anului 2019. Totuși, ocupația a căpătat amploare internațională abia în această primăvară, odată cu descoperirea la scară largă a efectului ei cathartic 🙂 . 

Colecția Van Dough – Teri Culletto 🙂

Și dacă hashtag-ul care cuprinde toată această desfășurare de forțe ale brutăriei – #focacciaart – ți se pare cam prea mult, atunci trebuie să-ți spunem că pe Instagram au apărut și “colecții” de focaccia inspirate din lucrările pictorului Van Gogh, de pildă 🙂 .

Foto: Hannah Page

Foto: Denisa BizonovaFoto: Kirra Eldridge

Firește, odată cu rezultatele cu design inclus au apărut și o mulțime de reguli de preparare – îți recomandăm să le urmărești dacă vrei să te alături și tu trend-ului. Oricum, ce trebuie să știi în primul rând este că legumele proaspete, cu conținut mare de apă, sunt riscante pentru că pot strica “pictura” 🙂 . În plus, bucățile mai generoase sunt de mai mare ajutor – cele subțiri se ard ușor.

Dintre varietățile de #focacciaart de la noi, preferata noastră este pădurea creată de Ciocolată și vanilie, cu siguranță: are frunze de salvie și oregano, crenguțe de cimbru, fâșii de ardei, măsline și roșii care imaginează un luminiș 🙂 . Dar abia așteptăm să vedem la ce #fooddesign domestic ai ajuns și tu zilele acestea!

Fotografii: Instagram

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed