Piese de calculator puse altfel în reţea

Steven Rodrig este un artist din New York care nu vrea să arunce la coş plăcile de calculator şi alte componente electronice. Aşa că le reciclează sub forma unor mini sculpturi, recreând de la obiecte până la insecte din natura înconjurătoare.

Bananadata

Supporting Her Data

Data Spider

Steven s-a născut la Havana, dar pasiunea lui pentru componente, instalaţii şi mecanică l-a adus la New York, unde a absolvit un liceu de aviaţie. PCB creations, cum îşi numeşte sculpturile din plăci de calculator, au apărut treptat şi l-au consacrat deja ca un artist preocupat de designul sustenabil.

Că tot a venit căldura, o pereche de sandale. Data Sandals.

Păcat că nu putem umbla în ele pe stradă, ne-ar cam înţepa în tălpi componentele 🙂

PCB Dragon Fly

Pentru el, plăcile de calculator au un design perfect, unic, numai bun de integrat în desenul altor forme. Textura reţelelor desenează acum, alături de alte componente electrice, flori, sandale, aripi de insectă, chiar şi o toaletă sculpturală.

The Royal Data Throne! Nu, nu ne putem aşeza pe ea 🙂 Dar o putem aşeza pe raft.

Toate creaţiile sunt sustenabile, eco şi, vestea şi mai bună pentru pasionaţii de art tech, cele mai multe sunt de vânzare pe Etsy, şi nu la preţuri accesibile doar colecţionarilor de artă.

Copertă de caiet sau cadoul perfect pentru un programator – ca să aibă şi o agendă off line 😉 Data journal.

Sea Turtle Searches fod Deep Data

Ne-a plăcut turnura ingenioasă şi sclipitoare pe care o dă instalaţiilor sale obiect, iar la noi despre Steven Rodrig am găsit ceva şi pe TOTB.

Foto: prin Steven Rodrig

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed