Poiana Urbană va avea loc în perioada 11 iulie-29 septembrie, în Piaţa Universităţii

Într-o seară ne gândeam la ce se poate face pentru a îmblânzi atmosfera de beton de care te lovești ori de câte ori treci prin Piața Universității, pe la Statui – atmosferă care poate fi documentată mai ales în zilele calde, când toată lumea se grăbește să nu rămână un minut în plus în soare, în mijlocul unei întinderi de piatră & ciment. Dar despre asta s-a vorbit deja.

“Soluțiile” noastre erau mai degrabă scenarii fanteziste cu care te răcorești seara: de la flashmob-uri în care ne instalam ca la un gigant picnic până la stencil-uri cu “Atenție la Cap” cu care tapetam piața 🙂 Vestea bună și cât se poate de serioasă am aflat-o de curând: în Piața Universității, la Statui, se vor întâmpla multe lucruri faine, sub umbrela Poiana Urbană, între 11 iulie și 29 septembrie.

Poiana Urbana - Designist (1)

Vara aceasta, Piaţa Universităţii se va transforma în sediul central al distracţiei din Bucureşti. Poiana Urbană, ediţia a II-a, va deveni principalul pretext de socializare şi relaxare pentru toţi bucureştenii, care se vor putea bucura împreună de un oraş care respiră distracţie şi care, pentru al doilea an consecutiv, aduce vacanţa mai aproape de casă.

Cea de-a doua ediţie a proiectului Poiana Urbană se va desfăşura în perioada 11 iulie – 29 septembrie 2013, în Piaţa Universităţii din Bucureşti, la “Statui”, şi va cuprinde zeci de concerte live, piese de teatru, filme, numere de magie şi multe alte spectacole speciale, care vor transforma centrul Bucureştiului într-un spaţiu de vacanţă. Fiecare sfârşit de săptămână din această vară va fi marcat de evenimente speciale şi de concerte susţinute de unii dintre cei mai apreciaţi artişti români, ce se vor desfăşura de joi până duminică, între orele 21.00 şi 23.00.

Poiana Urbană este un eveniment de mari proporţii, care îşi propune să  încurajeze folosirea spaţiilor publice în scopuri culturale şi recreative. Timp de trei luni, bucureştenii îşi vor putea da întâlnire la umbra teraselor amenajate în Piaţa Universităţii, într-un decor de vacanţă.

Poiana Urbana - Designist (3)

Programul celei de-a doua ediţii Poiana Urbană  este parțial publicat pe site-ul www.poianaurbana.ro. Până acum, am pus ochii pe concertul Simonei Radu și pe Festivalul Filmului Irlandez Tânăr. Accesul la toate evenimentele este liber, iar publicul aşteptat este de peste 50.000 de persoane.

Ediţia 2012 a avut loc în Piaţa Sfântul Anton din Centrul Vechi şi a inclus: 105 concerte, 30 de piese de teatru, 180 de ore de animaţie stradală şi peste 20 de filme. Printre evenimentele de anul trecut: concerte KUMM, Les Elephants Bizarres, Moonlight Breakfast, Toulouse Lautrec, The MOOoD,  Robin and the Backstabbers, The Mono Jacks, O.C.S.  Poetrip, TiPtiL, Blue Nipple Boy, Butterflies in my Stomach, Byron, Luiza Zan, dar şi Noaptea Albă a Filmului Românesc sau Bucharest Reggae Weekend.

Poiana Urbană este un eveniment organizat de Asociaţia Art Laboratoire, în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti prin ArCuB, 360 Revolution şi The Institute.

Poiana Urbana - Designist (2)

Partenerii media ai proiectului sunt:

RTV, Kanal D, Radio Guerrilla, 24Fun, Phoenix Media, Orasulm.eu, B365, Metropotam, IQads.ro, economica.net, 24FUN, Vice.ro, 1Music Channel, Anyplace.ro, Bestmusic.ro, InParc.ro, GetLokal, Mixtopia, SekaZoneTV, MusicNights.ro, MusicAddict.ro, port.ro, Hipmag.ro, SoFresh, Urbankid.ro, SUB25.RO, BeUnderground.ro, Cooperativa Urbană.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed