Primăvara asta, Made in RO #13 a scos la soare #FlowerPower-ul din design.

Întrebam recent cine zice că 13 e rău-prevestitor, înfricoșător, nor-aducător? ?  Noi sigur nu, iar asta ai văzut pe 6 și 7 aprilie, la Impact Hub Bucharest, dacă ne-ai vizitat la ediția a 13-a a Made in RO, Concentrat fin de design contemporan. Dacă nu ne-ai vizitat, îți arătăm mai jos ce ai pierdut 🙂 Hints: am avut și #FlowerPower – nicio primăvară fără flori și natură – , și design în toate formele lui, și un proiect fresh, despre care o să mai auzi, cu siguranță!  

Secțiunile cu care te-ai obișnuit au rămas cap de afiș: design de obiect, ilustrație, mobilier, accesorii home&deco, bijuterie, ceramică, corpuri de iluminat, jucării, design textil, decorațiuni etc.

Mica Cera a revenit la Made in RO #13 cu o nouă colecție de ceramică utilitară din porțelan, pictată manual cu pigmenți pentru glazură și schițe fine care recreează nervurile frunzelor pe farfurii și platouri. 

Designerul de genți și articole din piele naturală Bogdan Deliu este una dintre prezențele constante de la Made in RO-urile din ultimii ani. 

Corpurile de iluminat GLŌM (Mircea Struțeanu) sunt New entry-uri Made in Ro create din bucăți de lemn căzut, niciodată tăiat, fie proaspăt, fie vechi, cules uneori din locuri îndepărtate de orice așezare, tratat și prelucrat manual și minimal.

Și ceramiștii Design neaoș (Smaranda Isar și Victor Costache) vin pentru prima dată la Made in RO, cu ceainice și bijuterii decorate cu motive străvechi, multidimensionale, în relief. 

Și, tot la fel cum te-ai obișnuit, Made in RO a însemnat comunitate și comunicare. Te lăsăm mai jos cu părerile câtorva dintre designerii acestei ediții. 

Christine on the Clouds: “una dintre vizitatoare mi-a povestit că după o conferință importantă pe care o susținuse, una dintre colegele ei de breaslă prezente a venit să o felicite și apoi a întrebat-o între patru ochi dacă nu cumva rochia pe care o purta este Christine on the Clouds. Da? Aah, e minunată, am văzut-o acum câteva luni la
Made in RO!” ❤️ 

Joined by Fire: “Cel mai mult ne-a bucurat să auzim oamenii spunându-ne că știu exact cum a fost creată noua colecție, turnând în argint flori și frunze naturale, așa cum au citit pe site”.

Prăvălia Idicel (Răzvan Rusu): “oamenii știau exact adresa prăvăliei din povestea de pe site, ba chiar mi-au citat fraze din ea 🙂 !”.

Îți povesteam la început că Made in RO #13 a însemnat și un proiect fresh, pe care abia așteptăm să-l recompunem la următoarele ediții. A fost vorba de ROOM 1.0, care și-a propus să îți prezinte unele dintre cele mai active și inovatoare business-uri românești din zona designului de produs. Primii pe listă au fost prietenii de la FOLDO, studioul de design care creează aproape orice piesă de mobilier (+ accesorii) la care te poți gândi.

De altfel, acesta a fost și mesajul proiectului ROOM 1.0 de la Made in RO #13: am arătat cum poate fi amenajat un studio de 36 mp folosindu-te de piese de carton pliabile, ușor de transportat, 100% reciclabile și biodegradabile: de la o bibliotecă, o canapea și o măsuță de cafea până la un pat matrimonial, noptiere, ba chiar și un pătuț de bebeluș. Totul, completat cu alte obiecte ale designerilor români pe care îi cunoști deja de la Made in RO: Dare to Rug – covor, Greige – așternuturi, Deco Box – tablou, Halfdrop – pernuțe decorative și Lia Pfeiffer / Atelierul de pufoșenii – jucării 🙂 .

 

Vă mulțumim că ne-ați fost alături și la această ediție a Made in RO! Ne revedem la finalul lunii noiembrie!

Fotografii: Marian Teodorescu

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed