Primul hotel spațial se va deschide în 2027: cum va arăta el?

Dacă ai văzut 2001: A Space Odyssey, s-ar putea să fii puțin contrariat: la exterior, Voyager Station, a cărei deschidere este programată pentru 2027, va părea un hotel spațial rotativ cu o suprafață utilă de 50.000 mp, dar la interior va reproduce liniile unui hotel de lux extravagant, departe de viziunea austeră și sterilă cu care ne-a obișnuit regizorul Stanley Kubrick. Totuși, trebuie să recunoaștem că este un tip de design travel la care am visat în ultimul an petrecut acasă și căruia s-ar putea ca în următorii ani să îi facem loc pe lista ta inspirațională de destinații de vacanță 😉.

Inelul din care va fi compus Voyager Station va avea un diametru de 200 de metri. În centrul structurii va fi hub-ul pentru andocare, utilizat pentru transport și reparații. 

Responsabilă de proiect este echipa The Gateway Foundation, care se descrie ca fiind prima companie de construcție spațială. Proiectul va începe să prindă formă abia în 2026, așa că deocamdată nu ne putem inspira decât din simulările 3D, însă ce este interesant de reținut este că hotelul va include 24 de module create pentru cazare, restaurante, baruri, o sală de sport și săli de cercetare științifică și va fi suficient de încăpător ca să primească până la 440 de persoane:

„Sigur, în primă fază costurile unei asemenea călătorii vor depăși bugetele obișnuite, însă treptat, o călătorie în spațiu va deveni o destinație de vacanță de tipul unei croaziere sau a unei vizite la Disney World”, au explicat organizatorii.  

Potrivit lor, amenajarea se va baza mai ales pe materiale și culori naturale și va respinge viziunea futuristă, foarte rece, propusă în filmele science-fiction clasice. Scopul va fi confortul și recrearea familiarității, în ciuda cadrului neobișnuit care se va zări pe fereastră.

Ca urmare, construcția va include și vile de lux, cu 16 paturi, bucătării și băi, și dormitoare individuale cu suprafețe de 30 de mp și toate facilitățile cu care ești obișnuit din hotelurile obișnuite. Apropo, de vreme ce Voyager Station va avea gravitație proprie, te poți aștepta și la restaurante care să rivalizeze cu cele de pe Pământ, desigur 😊

Barul hotelului se va întinde pe 3 niveluri.

Mișcarea fizică își va primi propriul modul din structura hotelului spațial: săli de sport cu tavane de 7 m înălțime, care se vor transforma pe timpul nopții în săli de concerte și cluburi 😉.

Voyager Station a fost inițial programat pentru 2025, însă pandemia a întârziat planurile de construcție. Noi așteptăm detalii, pe măsură ce proiectul va avansa, va fi gata să-și primească oaspeții și vom avea ocazia să analizăm întreaga amenajare interioară 🚀.

Imagini: prin The Gateway Foundation

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed