Pur și simplu, o poveste despre aerul curat de acasă

It’s complicated – dacă ar trebui să punem un relationship status între noi și casele noastre în ultimele luni, probabil că asta ar fi alegerea cea mai sinceră. E normal: pendulează între siguranță și lipsă de libertate, între stabilitate și dor de ducă, între ce înseamnă acasă cu adevărat și birou mai mult sau mai puțin improvizat.

Așa că, pentru cei mai mulți dintre noi, soluția a fost pur și simplu câte un upgrade ici-colo: mai un scaun nou, mai niște accesorii, mai o…renovare? Ok, asta poate că nu a fost o soluție dusă până la capăt: acum casa arată mai proaspăt, dar aerul sigur nu e – praful rămâne chiar și după curățenia temeinică post-lucrări. De fapt, unde se ascunde aerul curat despre care vorbeam în titlu?

Exact în timp ce scriem asta, un murmur încetișor ne șoptește răspunsul. De fapt, poți să-l ghicești și tu privind fotografia de mai sus, chiar dacă purificatorul de aer P40 SMART de la AlecoAir se integrează în decor la fel de subtil ca sunetul pe care îl emite. E ca un fel de piesă de mobilier isteață, care îndepărtează poluarea și praful care îți intră pe geam, îți arată totul pe panoul de comandă touch și se conectează la telefonul sau tableta ta, printr-o aplicație dedicată, cât să o poți controla chiar și dacă ai plecat de acasă. Hai să-ți povestim mai multe despre el, noi l-am testat deja 😉.

Știai ca Aleco Air e un brand 100% românesc?

Înainte de toate, vrem să spunem clar un lucru: unul dintre criteriile de alegere a purificatorului  a fost exact faptul că e un superprodus smart tech 100% românesc și că, mai ales acum, e cazul să #buylocal. Inginerii români de la AlecoAir  și-au propus să ofere soluții complete pentru monitorizarea și îmbunătățirea calității aerului împotriva multitudinii de surse de poluare din interior: fum, vopseluri, lacuri, spori de mucegai, păr de animale, acarieni, bacterii, virusuri, ba chiar și noxe sau praf de afară. Astfel, compania are propria gamă de produse dezvoltate și testate de o echipă de ingineri români. Purificatorul de aer P40 SMART cu ionizator, lampă UV-C și filtru TRUE HEPA-carbon, creat pentru încăperi de maximum 40 mp (la o înălțime de 2,6 m) pentru o eficiență maximă, este unul dintre ele .

Personajul principal: filtrul!

…dar înainte să ajungem la el, am manevrat cu atenție aparatul: apropo, știm că are o siluetă aparent robustă, dar scoate-l cu grijă din cutie și ia-l în brațe de fiecare dată când vrei să-i schimbi locul 🙂 . Apoi, după ce îl admiri, dar neapărat înainte să îl pornești, e obligatoriu să îndepărtezi ambalajul de protecție al filtrului – sună mai complicat decât este, sunt de-ajuns doar câteva mișcări pentru asta.

Personajul principal este, de fapt, format din cele 3 straturi de filtrare ale aparatului, fiecare cu propriul rol și proprii inamici aerieni:

  • La exterior: pre-filtrul reține particulele mari de praf, scame sau păr de animale.
  • La mijloc: filtrul TRUE HEPA (High Efficiency Particulate Air), cel mai eficient filtru de pe piață pentru uz casnic sau birouri în acest moment, blochează (într-o proportie de peste 99,97%!!) microparticulele de praf, acarieni, polen, spori de mucegai, bacterii și virusuri = particule de minimum 0.3 microni.
  • La interior: filtrul de Carbon Activ îndepărtează mirosurile neplăcute (fumul de țigară, mirosul de mâncare etc.), ba chiar și gazele toxice.

Lor li se adaugă două bonusuri salvatoare:

  • Tehnologia UV-C distruge bacterii, virusuri, ciuperci sau mucegaiuri, în proporție de 99,99%.
  • Funcția de ionizare este contraponderea unei balanțe imaginare: aparatul emite ioni negativi, care „se lipesc” de praful și particulele poluante care plutesc prin aer. Așa, ele devin mai grele, deci sunt aspirate mai ușor de aparat. Unde mai pui că o cantitate mare de ioni negativi ajută creierul să funcționeze mai bine 😎.

Bine de știut: treptat, filtrul 3-în-1 se umple cu impurități, așa că trebuie să-l schimbi periodic (odată la 6-12 luni). Indicatorul pentru înlocuirea filtrului se va aprinde când e momentul pentru schimb, așa că e suficient să-l urmărești și să respecți apoi indicațiile din manualul de instrucțiuni. Apropo, chiar dacă filtrul TRUE HEPA este produs din fibră de sticlă, nu este reciclabil – impuritățile sunt vinovate și de asta. Filtrul nou te așteaptă tot la AlecoAir, aici.

E o plăcere să-l butonezi!

Gata, acum poți apăsa pe butonul on al panoului de comandă – totul este foarte intuitiv. Indicatorul LED colorat este un fel de sistem de recompense al aparatului 😀: îți arată care este calitatea aerului din locuință în timp real, în funcție de nivelul nesuferitelor particule poluante PM 2.5, care depășesc bariera de protecție a sistemului respirator, ajung în plămâni sau chiar în sânge și pot crea o mulțime de probleme.

De fapt, culoarea LED-ului este direct dependent de valoarea indicată pe display: de la verde, pentru valori mai mici de 49 PM 2.5, care îți arată că aerul are o calitate ridicată, până la roșu, pentru valori mai mari de 150 PM 2.5, pentru aer de o calitate foarte slabă (da, normal că ne-am bucurat tare la verdele din fotografia noastră! 😀).

Dincolo de asta, panoul de comandă îți indică funcțiile de timer, viteza ventilatorului, funcția sleep, modul auto (aici, aparatul își setează singur viteza ventilatorului în funcție de calitatea aerului). Pe scurt, totul îți e la îndemână :).

Bine de știut: poți așeza purificatorul în orice parte a camerei îți dorești (și ai acces la o priză), însă merită să știi că aparatul ventilează în partea de sus, așa că, dacă îl poziționezi în mijlocul camerei, va capta aerul la 360 de grade, deci rezultatul va fi mai rapid.

Wi-Fi forever!

Cheia smart din denumirea purificatorului P40 este, poate, preferata noastră: este de-ajuns să descarci aplicația AlecoAir pe telefon sau tabletă, să adaugi noul tău aparat, să pornești purificatorul și să finalizezi conexiunea – pentru prima conectare a aparatului la Wi-Fi, trebuie să păstrezi telefonul la maximum 1 m distanță de aparat și să ai un pic de răbdare. Totul merge lin și aici, trebuie doar să urmărești indicațiile din manualul de instrucțiuni și/sau aplicație: dacă aparatul rămâne în suprafața de acțiune a Wi-Fi-ului, tu îl poți controla de oriunde te afli (cu acces la internet), chiar dacă ești departe de casă.

Bine de știut: purificatorul nostru a rămas momentan la birou, unde nu mergem zi de zi, dar putem să controlăm calitatea aerului de acolo oricând, chiar dacă și noi, și telefonul cu aplicația pornită, suntem acasă. Cât să ne asigurăm că biroul e pregătit să ne primească oricând 🙂 . Sigur, așa cum ne-au spus prietenii de la AlecoAir, la capitolul „senzație de prospețime”, nimic nu bate o aerisire old school: aparatul curăță aerul din cameră, dar nu știe să producă și oxigen 😉.

Purificatorul de aer AlecoAir P40 SMART mai ascunde câteva soluții istețe, dar te lăsăm pe tine să le descoperi în timp real. Aparatul și toate detaliile tehnice te așteaptă pur și simplu în magazinul online, aici. Și nu uita că AlecoAir este un brand care dezvoltă o mulțime de soluții de îmbunătățire a calității aerului, de la purificatoare și dezumidificatoare, la aparate de aer condiționat și de dezinfecție – dă un search ca să găsești ce ți se potrivește 😉.

Imagini și video: prin AlecoAir

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed