Scaunele care promit să ne atragă la cinematograf în epoca post COVID-19

Ultima dată când am intrat într-o sală de cinema, în primele zile ale lui martie, lumea părea să se tulbure ușor, dar teama era încă departe, așa că nu ne-a fost deloc greu să stăm în întuneric două ore, în același spațiu cu alte câteva zeci de necunoscuți. Nu mult după aceea, lumea s-a întors pe dos, cinematografele și-au stins luminile de tot și au rămas goale. De altfel, prognozele spun că box office-ul internațional va suferi pierderi de 10 miliarde de dolari din cauza pandemiei COVID-19 până la sfârșitul anului. Așa că noul scaun premium și cool Sequel Seat, creat de designerul britanic Benjamin Hubert de la studioul de design LAYER special pentru o experiență cinematografică post COVID-19 în siguranță, pare a fi una dintre cele mai simpatice vești din ultimele săptămâni 😎.

Sequel Seats sunt modulare și pot fi aranjate în rânduri de orice dimensiuni, deci se potrivesc în orice tip de sală de cinematograf

Ca o coincidență, LAYER începuse să lucreze la Sequel Seat cu aproape 14 luni înainte de izbucnirea pandemiei. Pe parcursul carantinei, proiectul a continuat, iar acum este gata să intre în sălile de cinema chiar și în condiții de distanțare socială. De exemplu, așa cum vezi și în fotografia de mai sus, fiecare tetieră are un indicator LED care arată numărul scaunului: spectatorii îl vor zări de la distanță și nu va fi nevoie să se apropie prea mult de scaune care nu sunt ale lor 😉.

Paleta cromatică pastelată s-a inspirat din cinematografia senină a lui Wes Anderson.

Igiena a fost prioritatea 0 pe lista lui Benjamin Hubert, așa că materialul printat 3D cu care sunt tapițate scaunele include fire de cupru cu scop antibacterian și nu au cusături, ceea ce elimină pericolul acumulării de murdărie și bacterii. În plus, materialul este durabil, rezistent la pete și la apă, la sucuri, grăsime de la popcorn sau transpirație și se curăță ușor, cu o cârpă umezită.

Forma curbată a spătarelor le face la fel de confortabile ca un cocon, așa că pregătește-te pentru o experiență care s-ar putea să-ți pună la încercare dorința de a trage un pui de somn. Mai ales că scaunele includ și alte asigurări de siguranță, ca să te poți relaxa de-a binelea: cotierele cuprind câte un mic spațiu de depozitare pentru genți sau haine și  folosește un sistem de raze UV pentru sterilizare ⬆. Tot de sterilizare se ocupă și sistemul UV de pe spatele fiecărui scaun: Sequel Seat-ul de pe rândul posterior este astfel curățat automat între reprezentații, când sala este goală ⬇.

Fiecare rând este marcat de un LED care desenează numărul rândului pe podea.   

Nu vei mai pierde, cu siguranță, nicio replică a filmului: fiecare tetieră are propria mini boxă integrată, pentru o experiență auto de-a dreptul imersivă.

Cotierele au și un mini panou de comandă intuitiv, care îți permite să miști spătarul și să modifici temperatura scaunului – hm, sună suficient de bine cât să ne convingă să vedem filme doar la cinematograf de acum! Ah, iar măsuța din polimer pe care o vezi în fotografie este foarte ușor de igienizat, deci nu-ți face griji.

„Credem că un produs ca Sequel Seat va juca un rol cheie în încurajarea oamenilor să se întoarcă în cinematografe. În peisajul entertainment-ului de azi, care evoluează așa de rapid, este esențial ca cinematografele să ofere o experiență semnificativ diferită de cea a serviciilor de streaming online. Sequel Seat este o unealtă care împachetează confortul și siguranța într-un produs care va ajuta conematografele să devină spații în care pasionații de film să poată fi transportați într-o altă lume fără teamă”, a spus designerul Benjamin Hubert.  

Foto: prin LAYER

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed