Rafinament epurat pe Coasta de Azur: într-un apartament la mansardă, dintr-un fost depozit.

Dacă la sfârșitul săptămânii v-am dus în Italia, azi ajungem în Franța, Marseille, într-un apartament simplu și elegant, cu vedere spre Marea Mediterană. Se află într-o clădire fost depozit, recent renovată de Adrien Champsaur Architecture. Apartamentul de 120 mp poartă semnătura lui François Champsaur, răspunzător și de amenajarea retro a Hotelului du Ministère, din Paris. François este originar din Marseille și poți vedea influența stilului mediteranean în toate amenajările sale.

Joliette_12@Henri Del Olmo Designist

Apartamentul din complexul La Joliette este compus dintr-un living, două dormitoare cu baie proprie, o sală de dining, bucătărie și, elementul de rezistență, o terasă. Apartamentul se află la mansarda complexului rezidențial, lucru care se poate vedea în living, unde tavanul este foarte înalt. Bârnele din lemn au fost vopsite în alb pentru un look mai discret.

Joliette_1@Henri Del Olmo Designist

Întreaga amenajare se bazează pe spații deschise, nu foarte încărcate. Piesele de mobilier  sunt în număr limitat (doar cele esențiale) de mărime XXL :). Să nu uităm că spațiul este unul generos, așa că François a putut jongla cu piese masive, fără a-l aglomera.

Joliette_7@Henri Del Olmo Designist

Joliette_10@Henri Del Olmo DesignsitCanapeaua are 3 m și este creația lui François Champsaur. Scaunule din carton ondulat sunt proiectate de Frank Gehry, ca de altfel și corpurile de iluminat sub formă de norișori plutitori (le-am găsit aici), pe care le întâlnim atât în living, cât și în bucătărie. 

Joliette_8@Henri Del Olmo Designist Joliette_4@Henri Del Olmo DesignistPentru a crea unitate s-a folosit în toate încăperile, inclusiv pe terasă, un parchet din stejar în nuanțe de gri și negru. Biblioteca, precum și micul birou încorporat în aceasta au fost realizate din furnir de stejar negru. Nu se observă foarte bine din poze, dar biblioteca a fost așezată într-un mod un pic mai neconvențional: face legătura între living și hol și constă, de fapt, într-o nișă de perete în care au fost montate câteva rafturi.

Joliette_3@Henri Del Olmo Designist

Joliette_6@Henri Del Olmo Designist

Oglinda imensă pune în valoare piesele de mobilier, creând senzația unui spațiu și mai mare. Scaunele semnate Charles and Ray Eames, modelul RAR pe roșu, și DSW pe galben, dau un look retro living-ului, iar împreună cu peretele albastru intens înveselesc atmosfera.

Joliette_2@Henri Del Olmo DesignistMasa de cafea din stejar și aluminiu, “Pepper”, a fost proiectată tot de François.

Ușa către baie dinspre dormitor a fost înlocuită cu succes de 4 uși ca de șifonier. Nimeni nu poate nega originalitatea și inventivitatea lui François Champsaur. S-a mers și de data aceasta pe aceeași esență de lemn, tocmai pentru a coordona elementele într-un mod armonios.

Joliette_13@Henri Del Olmo DesignistJoliette_15@Henri Del Olmo Designist Joliette_14@Henri Del Olmo Designist

Renovarea superbului apartment s-a ridicat la aproximativ 250.000 euro. Ce aș “fura” eu din această amenajare este modalitatea în care François s-a jucat cu petele de culoare care schimbă în totalitate atmosfera apartamentului și simplitatea elegantă: piese puține, dar cu personalitate, în contraste grafice, de efect.

Joliette_9@Henri Del Olmo Designist

Joliette_5@Henri Del Olmo DesignistMasă de exterior, “Pepper”, semnată de François Champsaur.

Cred că este foarte liniștitor să îți iei micul dejun în acest dining simplu și fermecator. Nuanțele neutre vor fi însuflețite de bucatele ce se vor servi și toată atenția va fi îndreptată de această dată în farfurie :).

Fotografii: prin François Champsaur 

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed