Reciclări noi marca Justin Baroncea & POINT4

Despre piesele reciclate de arh. Justin Baroncea și POINT4 (Radu Enescu, Ștefan Păvăluță) v-am mai povestit pe Designist. La începutul verii însă, Justin și echipa sa au lansat mai multe scaune, băncuțe și mese pentru exterior toate din elemente recuperate.

Justin Baroncea - reciclari - Designist (12)

 

Poate ați văzut deja acest fotoliu urban pe terasa Cărturești, din București. Face parte din proiectul  C4_RDX și a fost obținut prin tăierea unei căzi de fontă în patru părți egale. Apoi, fiecare sfert de cadă a fost așezat pe un cadru realizat din elemente de radiator Radox.

Justin Baroncea - reciclari - Designist (13) Justin Baroncea - reciclari - Designist (14) Justin Baroncea - reciclari - Designist (15)

 

Cada a ieșit în stradă și a devenit mobilier urban! Proiectul a fost expus la Street Delivery, lângă Biserica Anglicană ( pe str. Arthur Verona) și la Train Delivery, în Gara de Nord, în mijlocul holului central.

Justin Baroncea - reciclari - Designist (11)La Street Delivery

Justin Baroncea - reciclari - Designist (1)

La Train Delivery, în Gara de Nord. Fotoliile realizate din cada de fontă și elemente de radiator reprezintă un proiect powered by Highberg Solution, construit de Radox.

Justin Baroncea - reciclari - Designist (16)

Fotoliile “antivandalice”, cum le spune Justin Baroncea, se află acum în Grădina Verona, din București. În același timp, grupul POINT4 a finalizat un alt proiect de reciclare, ale cărui piese urmează să ajungă pe terasa Cărturești din Iași.

Justin Baroncea - reciclari - Designist (3) MasăJustin Baroncea - reciclari - Designist (4)

Mobilierul a fost realizat 100% din materiale reciclate din depozitul unui Institut de Proiectări din Ploiești si depozitul Cărturești din București. Piesele au rezultat din transformarea și îmbinarea a șase planșete pe structură din fontă cu un birou de corian, câteva rafturi de bibliotecă și alte “resturi” de lemn.

Justin Baroncea - reciclari - Designist (5)Blatul mesei a fost realizat din mostre de ceramică dintr-un catalog al unei colecții ieșite din producție. Justin Baroncea - reciclari - Designist (9)Băncuțe cu look industrial

Ne-ar plăcea să ajungem la Iași să vedem cum au fost integrate piesele recuperate de Justin. Știm sigur că aspectul lor industrial, nonconformist aduce personalitate unui spațiu, mai ales dacă e amplu și deschis 🙂 La cât mai multe reciclări care ajung în locuri publice și nu numai!

Justin Baroncea - reciclari - Designist (2) Masă și băncuță. Proiectul ese susținut de Highberg Solution, constructor LOR’INSTAL CONSTRUCT.Justin Baroncea - reciclari - Designist (10)Băncuță

Alte recuperări creative, mai domestice, găsiți aici.

Fotografii: Justin Baroncea

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed