Echipa RIZI este premiantă la A’Design Award, secțiunea Packaging

Studioul RIZI, pe care l-ai cunoscut pentru amenajarea Atelier Pinion sau obiectele de design neconvenționale, expuse la ediția a 3-a a Made in RO- târg de design românesc, a fost desemnat câștigător Silver al A’Design Award&Competition – categoria Packaging, cu noile ambalaje pentru brandul românesc de cosmetice Soapmill.

ADA-RIZI-soapmill_Designist2

Pachetele care inspiră design, prospețime și delicatețe.

Soapmill produce cosmetice realizate manual din ingrediente naturale, în atelierele din zona rurală a Transilvaniei. RIZI, adică Alina Rizescu, Bogdan Ștefănescu și Luciana Cotoi, au creat imaginea brandului, mizând pe noi ambalaje care să reflecte legătura cu natura și motivele tradiționale, într-un pachet tactil, de o eleganță discretă și nuanțe pastelate. Producția lor a fost materializată în colaborare cu tipografia Ex-Libris din București.

ADA-RIZI-soapmill_Designist1

 “Majoritatea produselor cosmetice sunt folosite în contact cu pielea, prin urmare conceptul din spatele ambalajelor este bazat pe experiența utilizatorului, ca un preludiu pentru descoperirea calităților produselor. Astfel, elementul principal de design al cutiilor de cosmetice este textura embosată. Detaliile în relief sunt inspirate de modele naturale și flori sălbatice, combinate cu motive tradiționale rafinate,” aflăm de la Alina Rizescu, designer fondator RIZI.

ADA-RIZI-soapmill_Designist

Proiectul lor va fi expus la Bologna Design Week și Museum of Outstanding Design, în Italia, la Cube Design Museum, din Olanda, Gallery of the College of Architects of Cantabria (Spania) și la Shenzhen International Industrial Design Fair, în China. Toate proiectele câștigătoare vor fi prezentate și în prestigiosul anuar A’Design Award&Competition al celui mai mare concurs de design din lume, care premiază cele mai smart concepte, produse și servicii de design.

Iar dacă ești curios din fire găsești aici toate proiectele premiate în cadrul edițiilor anterioare, alături de Beacon, proiect de iluminat românesc, premiat în 2013, pe care sperăm că nu l-ai uitat. 😉

Fotografii: prin Rizidesign.ro

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed