Romanian Design Week prezintă seria de masterclass-uri RDW Talks

Romanian Design Week (RDW) lansează în prima zi de festival seria de masterclass-uri RDW Talks. Desfășurate la Universitatea Națională de Arte București și la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu pe data de 24 mai, aceste masterclass-uri își propun să ofere publicului noi perspective asupra evoluției industriilor creative și să abordeze tema redescoperirii orașelor prin dialoguri între cele mai creative minți din România și profesioniști internaționali.

Masterclass-urile RDW Talks sunt deschise publicului și oferă oportunitatea de a intra în contact cu lideri din domeniile arhitecturii, designului și ilustrației. Programul include prezentări susținute de profesioniști de renume precum Alexander Manu, Yuko Shimizu, Matthias Hillner, Maria Surducan, Raymond Bobar, Stela Nicolakaki, Martina Muzi, care vor explora direcții și tematici contemporane din universul arhitecturii și designului atât la nivel local, cât și mondial.

Aceste masterclass-uri vor avea loc la Universitatea Națională de Arte București și la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu în următorul program:

Universitatea Națională de Arte București  – Amfiteatru
(Calea Griviței 28):

10:00-10:45 | Alexander Manu, Profesor la OCAD University, Strategic Foresight și Autor
11:00-11:30 | Yuko Shimizu, Ilustrator & Profesor
11:45-12:15 | Maria Surducan, Ilustrator
12:30-13:00 | Raymond Bobar, Designer Grafic 

Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu
(Strada Academiei 18-20):

15:00-15:30 | Matthias Hillner, Profesor în departamentul SCADpro din cadrul Colegiului de Artă și Design Savannah din SUA
15:45-16:15 | Stela Nicolakaki, Arhitectă, Grecia
16:30-17:00 | Martina Muzi, Designer și Curator

RDW Talks reprezintă o oportunitate unică pentru cei interesați de industria creativă de a învăța și de a interacționa cu experți de prestigiu, punând bazele pentru o mai bună înțelegere a tendințelor și provocărilor din domeniile arhitecturii, design-ului și ilustrației.

Pentru a participa la aceste masterclass-uri, înscrierile sunt deschise și gratuite, dar locurile sunt limitate. Cei interesați pot completa formularul disponibil pentru înscriere, aici.

Tema festivalului Romanian Design Week 2024: Unlock the City

Ediția din 2024 a Romanian Design Week își propune să investigheze metodele prin care creativitatea și inovația pot modela orașele de mâine și să contribuie totodată la explorarea Bucureștiului și la descoperirea potențialului și a straturilor acestuia, a spațiilor creative din oraș și a organizațiilor sau proiectelor culturale care le animă și definesc.

Mai multe detalii pe website, Facebook și Instagram.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed