Modelând fluxul vieții de zi cu zi: SHARE Interiors Forum are loc pe 30-31 mai, la București

Dacă ai drum zilnic prin centrul orașului, e foarte simplu să cazi în capcana “vai, iar e haos peste tot”. Dar dacă privești Bucureștiul în profunzime, din interiorul micilor universuri de acasă, este posibil să devii mai puțin ferm. Uneori arhitectura de interior reușește să-și atingă unul dintre scopurile de bază: să modeleze și să organizeze fluxul cotidian, să-i traseze un sens și o estetică. Vom vedea cum sunt aceste idei sintetizate la cea de-a treia ediție a evenimentului SHARE Interiors Forum Romania, care va avea loc pe 30-31 mai, la Radisson Blu Hotel din București.

Hai să-ți facem turul acestui eveniment cheie pe harta locală a designului interior și arhitecturii – de reținut că biletele pentru studenți și tineri arhitecți și designeri (sub 25 de ani) vin cu reducere. 😊

Baza unei rețele de conexiuni

Înainte de orice, îți reamintim informațiile de bază ale forumului: este organizat de SHARE Architects, organizație care, de peste 25 de ani, creează platforme de comunicare și interconectare pentru voci ale arhitecturii din Europa Centrală și de Est. Apropo, SHARE Interiors Forum Romania face parte dintr-o serie de evenimente care se desfășoară în 15 țări europene și care au dezvoltat o comunitate de peste 50.000 de profesioniști internaționali.

Ediția de anul acesta este prima care se va întinde pe durata a două zile și va urmări modul în care arhitecții și designerii își asumă rolul esențial de a da formă activităților noastre zilnice prin proiectarea spațiilor interioare din clădiri rezidențiale, educaționale și culturale, comerciale, de birouri, hoteluri, restaurante. Totul, în contextul integrării ultimelor tehnologii, a sustenabilității și a unei atitudini responsabile față de oameni și mediu.🌿

Astfel, evenimentul va reuni peste 600 de arhitecți și designeri care vor participa la expoziția centrală, la conferințe și la workshopuri dedicate unei audiențe specializate.

📌Scopul: acela de a crea conexiuni și a trasa noi perspective prin conferințe și dezbateri despre cele mai noi tendințe în arhitectura de interior și designul spațiilor în care locuim, trăim și lucrăm.

📢 Prima zi va găzdui în premieră SHARE Experts’ Meeting: Engineering for Comfort, în care subiectele supuse atenției sunt Sisteme de Management al Clădirilor Next-Gen, Control Climatic Inteligent (Sisteme HVAC pentru Eficiență Energetică)Conectivitate și Senzori IoT pentru Clădiri / Securitate Cibernetică pentru Clădiri InteligentSoluții pentru Bunăstare și Productivitate în Spații Inteligente.

✔️De reținutSHARE Interiors Forum este organizat în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România (OAR), Universitatea de Arhitectură şi Urbanism “Ion Mincu” – Facultatea de Arhitectură de Interior și Asociația Română pentru Design și Inovație (ARDI), cu sprijinul partenerului gold  Zumtobel, Ceresit (partener național)  Knauf Ceiling Solutions, ABB, Menatwork, Radox (parteneri), Velux, Alveus, Legrand, Nett Front, North Bucharest Investments, Graphtec (sponsori) , Azay Design (suporter), Igloo, Spațiul Construi (Parteneri Media), Pick Two (partener creativ).

Din agenda evenimentului

Dincolo de networking-ul propriu-zis, evenimentul își propune să acordeze planul local la preocupările internaționale și să integreze proiectele de aici într-un context global. Instrumentele sunt prezentările, dezbaterile, sesiunile de Q&A, analizele obiective și interpretările subiective, prin care birourile și studiourile de design și arhitectură din România vor intra în legătură directă cu omologii lor internaționali.

📌Astfel, SHARE Interiors Forum 2024 va aduce împreună peste 40 de speakeri din țară și din lume, experți în domeniile lor de activitate. Tabloul de speakeri din România și Republica Moldova va fi compus din: Adrian Soare (CUMULUS), Oana Diaconescu (UAUIM), Radu Călin și Sebastian Mîndroiu (PickTwo Studio), Alexandrin Buraga (AB+PARTNERS), Elena Grecu (kvadratstudio, Republica Moldova), Diana Calfa (Morphoza), Loredana Preda (Noblesse Group), Diana Morari-Corotchi (Architype), Matius Ichim (Studio Matius), Cosmin Todor (Todor Studio), Anda Zota (Igloo media), Vladimir Mîndru (YELLOW OFFICE), Constantin Medaru (Medaru Architects), Ioana Dăescu (Quadratum Architecture), Ștefan Prigoreanu (Oblic Studio), Andrei Bodnar (ECHO Building Workshop), Irina Stoica (SelfDezign), Alina Filipoiu (441 Design Powerhouse), Lucian Bugnariu (studio 1408), Dorin Ștefan Adam (Mâna de Lucru), Simina Dron (DAAA), Sergiu Petrea (TECTO Arhitectura), Raluca Șoaita (TESSERACT ARCHITECTURE), Bogdan Neagu (NBC Arhitect), Iolanda David (It’s Private Design), Andreea Robu-Movilă (A.ttune).

📌 Trece-ți în agendă și expozițiile invitate din cadrul SHARE Interiors Forum: evenimentele îi vor pune sub reflector pe cei de la CUMULUS, PickTwo Studio (Romanânia) și AB+Partners (Republica Moldova).

Cât despre lista speakerilor internaționali, aceasta este formată din Stefano Capranico (UNStudio), Ksenia Puzakova (Pininfarina), Colin Burry (GENSLER), Kamran Naderi (Memar Magazin & KAN Artworks), Umut İyigün (MUUM), Elien Deceuninck (MVRDV), Konstantinos Karampatakis (K-Studio), Burak Pekoğlu (BINAA), Sonja Radovic Jelovac (Studio Synthesis).

În continuare, trecem în revistă câțiva dintre oaspeții internaționali ⬇️.

Arh. Stefano Capranico este director asociat la multi-premiatul birou olandez UNStudio. Înainte de asta, a lucrat ca Head of Architecture and Interior Design la Pininfarina și a absolvit Facultatea de Arhitectură din cadrul Politehnicii Torino în 2007.  De-a lungul activității sale la Pinifarina a jucat un rol important în crearea unor proiecte foarte apreciate, ca Stadionul Juventus Stadium din Torino, Turnul Cyrela din São Paulo și Ferra din Singapore. La UNStudio, a fost implicat în proiectele FOUR Frankfurt, IPAI – AI Innovation Campus din Helbronn, Eclipse din Dusseldorf, Überseequartier din Hamburg și multe altele.

Capranico proiectează clădiri cu înălțimi amețitoare, care iau în calcul întotdeauna contextul social, cultural și economic al țărilor în care se află. FOUR Frankfurt este una dintre ele: 4 turnuri care ating înălțimea de 228 m, cu un soclu format din mai multe nivele, unități locative și spații publici uriașe.

Designerul Colin Burry este Principal and Design Director la Gensler, un birou cu care lucrează de aproape 27 de ani, mai întâi la San Fracisco și în prezent la Londra. A primitpeste 85 de distincții de-a lungul timpului și a fost inclus în Interior Design Hall of Fame în 2013.

Expertiza lui variată se întinde asupra proiectelor de tipul spațiilor de birouri, HoReCa, design de produs, showrooms. Unul dintre proiectele sale emblematice este Terminalul 2 din Aeroportul Internațional din San Francisco, recent numit #4 internațional în ceea ce privește experiența consumatorului.

Arh. Ksenia Puzakova face parte din echipa Pininfarina ca arhitect și designer de interior. A absolvit Universitatea de Arhitectură și Inginerie din Kazan și Academia Domus NABA din cadrul Universității din Milano.

Unul dintre cele mai importante proiecte în care este implicată este Iconic Tower din Dubai Internet City, un proiect imobiliar ultra-luxos care își dorește să redefinească standardul de viață din Dubai: cele 311 apartamente au acces la spa-uri, infinity pools și spații comerciale.

Activitatea lui Kamran Afshar Naderi se întinde de la arhitectură la design de mobilier, artist în domeniul sculpturii și picturii, critică arhitecturală și jurnalism. A co-fondat biroul KAN și a scris peste 200 de articole și 3 cărți pe subiectul arhitecturii iraniane contemporare și antice.

Ca designer, a creat, printre altele, setul de mobilier “The Guardians”, distins cu argint la A’ Design Award and Competition.

Cum poți participa la SHARE Interiors Forum?

🎁 Biletele pentru evenimentul de pe 30-31 mai, de la Radisson Blu Hotel din București, te așteaptă online. Pentru membrii Ordinului Arhitecților din România, prețul biletelor este redus la 47€. Și studenții, arhitecții și designerii sub 25 de ani au parte de reduceri.

➡️ Informații suplimentare despre eveniment aici.
➡️ Contact organizator: share@share-architects.com

Să fie arhitectură de interior! 😊

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed