Ne-am scos armele din teacă. Să înceapă revoluţia de designist!

Există în design câteva obiecte fetiş, aceleaşi cu care s-au întâmplat revoluţii. Într-o zi de vineri, care ne duce cu gândul la Bloody Friday, conturăm un crime scene de designist, cu accesoriile specifice, dar încheiem cu mesajul: Make Love, not War! Mâinile sus 🙂

Pistolul este, pâna una alta, la mare preţ în design. Dacă nu ne credeţi, întrebaţi-l pe Philippe Starck.

Gun_Bedside şi Gun_Table create de Starck sunt disponibile la Flos, în variantele argintiu şi auriu. La noi prin Innova.

În replică, japonezii de la Bitplay au dus lucrurile şi mai departe. O veioză a cărei telecomandă este un pistol. Apeşi pe trăgaci, abajurul se dă lovit, cade pe spate, lumina se aprinde. Mai apeşi o dată, revine la poziţie, lumina se stinge. Genial! Să aprindem lumina cu pistolul aşadar.

Bang! Înainate de a apăsa pe trăgaci.

Bang! După ce ai apăsat pe trăgaci. O găseşti aici.

Cum din pistolul clovnului de la circ ieşeau, în general, un jet de apă ori vreo garoafă roşie, pistolul poate fi şi vază.

E o vază de agăţat pe perete (de patul armei), creată de Suck UK, alături de mai multe modele mortale.  E şi un cadou accesibil – 25 lire, pentru revoluţionari.

Pentru că deja se conturează pistolul ca aceesoriu de lux în design, Cuzina a făcut din statement tablouri. Subtile, artistice, cu mesaj puternic, le poţi comanda de pe site-ul ei.

Să trecem în baie, crime scene-ul perfect, testat seja scenografic. Mai întâi, conform oricărui regizor de horror thriller care se respectă, intrăm la duş şi ne spălăm cu un soap-gun. Ieşim atent pe preşul plin de probele criminale ale pistolului asupra noastră. Ne uscăm părul cu un feon-pistol, şi, happy end, suntem fresh şi încă în viaţă  – la partea asta, probabil regizorul ar adăuga un cuţitar feroce ca să termine treaba 🙂

Soap-gun: wash by shooting! Curăţare corporală super eficientă 🙂 Retro delicat, creat de o companie nemţească cu care sigur vei râde cel puţin 5 minute pe zi – Kraeftner.

După spălatul cu pistol, nu poţi pune piciorul pe orice. Bloody Bath mat e de găsit aici. Şi el e accesibil drept cadou de Halloween.

Uscător de păr sub formă de pistol – vintage şic. Am auzit păreri cum că ar fi culmea misoginismului, noi spunem că se aplică unisex cu acelaşi umor. De aici.

Un cuier mortal, creat tot de designeri japonezi: periculos de dulce. Te duce cu gândul la acadele-pistol.

Prin Cactus Design.

Tot pentru hol, alte câteva unelte de ucis domesticite să-ţi ţină hainele. Nu încercaţi aşa ceva singuri acasă 🙂

Cuierul topor vine de aici. Nu e scump, dacă vă place perspectiva.

Cuierele Stuck on You sunt creaţia britanicilor de la The Lermont Hupton (22 lire/cuţitul).

Cuţitele de bucătărie ne-au adus aminte de… bucătărie. Iată cum poţi înscena crima perfectă aici:

Şi cratiţa l-a strivit fatal… Victima de silicon costă 18 dolari.

Două grenade simpatice pe post de sare şi piper. Vor da sare şi piper decorului! Setul costă 10 lire.

Alte grenade cu look exploziv pot încinge atmosfera în living, dining, chiar şi în pomul de Crăciun. Sunt create de englezii de la Suck UK şi îşi propun să destindă decorul sclipitor.

Pot fi comandate aici, cu 12 lire/grenada.

Un pic obosiţi de atâtea scenarii criminale, am bea un ceai, ne-am întinde picioaele pe un covor moale, am pune o muzică:

Kill Time Mug. Ori timpul se omoară cel mai bine cu o cană aburindă în mână.

Ştiu ce aş face în faţa unui astfel de covor. M-aş întinde să văd dacă mi se potriveşte forma. Îl găseşti la Dwell.

Pop Skull, de la Floor to Heaven.

Super boxe create de artişti vizuali Kuntzel+Deygas, aceiaşi cu creatorii lămpilor care se pisicesc.

Încheiem paşnic, cu doi artişti care fac din mesajul armelor unul poetic. Robert The sculptează pistoale în cărţi, deconstruind şi reconstruind mesajul lui McLuhan, The Medium is the Message (sesizaţi ironia).

Kyle Bean, un artist vizual din Marea Britanie, reface arme din cele mai nevinovate materiale: jeleu, pene, ceară, plastilină. Armele astfel create sunt un proiect ce ilustrează un articol pe ideea de ‘Guerrilla Gardening’ şi ‘Yarn Bombing’.

Cuţitul – pană & grenada – jeleu.

Gloanţe lumânări.. pentru torturile dictatorilor 🙂

Puştii îi stă mai bine în plastilină.

Revoluţia face clăbuci.

Cum spuneam: Love, not War!

4 Comments

  1. Iulia

    Excelent!

  2. Mădălina Georgescu

    Viva la Revolution!

  3. Nice

  4. […] Mai încercăm o reinterpretare, cu designerii de la Thelermont Hupton. Pentru cuiere senzaţionale recomandăm articolul nostru de piese cu design revoluţionar. […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed