Să încingem un picnic light, de primăvară!

Anul trecut, participam cu elan la Let’s Do it, Romania!, adică îmi puneam la dispoziție bunăvoința alături de o echipă de oameni simpatici și entuziaști, nu în ideea utopică de a aduna toate mormanele de gunoi la care au muncit de-a lungul deceniilor concetățenii noștri grătăriști, ci măcar pentru a contribui și eu, cât puteam, la metoda educativă numită “puterea exemplului”.

Am găsit muuulte cutii de bere (unele adevărate piese de muzeu, acoperite de frunze și pământ de peste 10 ani) și muuulte urme de polistiren de la caserolele de cărnuri. Sau pungi de gunoi pline, dar lăsate în urmă.

În lumina acestor întâmplări și pentru că nu suntem adepții jumătăților de măsură, am zis sa dăm un exemplu bun și anul asta și să încingem un picnic de… designist, adică light, diafan și cu ceva scenografie, pentru că noi credem că fleicile și micii la grătar, împreună cu prietena lor, berea, nu caracterizează chiar toate cele 21 de milioane (sau câte am mai rămas) de locuitori ai României. Ne-am urcat în mașină și am pornit într-o zi de primăvară cu mult soare către Bran. Asta se întâmpla anul trecut, dar vremea frumoasă de acum ne îmbie la o reeditare. Gata, planurile de weekend sunt făcute. 🙂

Ca să fii pregătit, am făcut o listă de magazine online unde găsești seturi pentru un picnic rustic, ca al nostru. Prețurile sunt acceptabile, zicem noi, mai ales că o dată îți cumperi set de picnic: 61,60 lei340 lei 349 lei, 375 lei53, 99 USD59,95 USD, între 58,13 și 178,84 euro. Fii atent că se aplică taxe suplimentare de transport, iar magazinele din USA menționate livrează și în România, termenul de expediere fiind de până la 10 zile.

Mai spontan însă și mai ieftin este să îți cumperi obiectele separat, să completezi ce ai deja în casă și să-ți creezi propiul tău set de picnic. Pentru asta îți recomandăm: magazinul MȚR, IKEA, Bam Boo,  JYSK,  Simona (în Băneasa Shopping City), British Gallery, Pierrot.

Așadar noi, cei de la designist, deși nu suntem nici vegetarieni (și chiar ni se face o poftă nebună de mici+bere din când în când) și nici nu ne lepădăm de tradițiile și obiceiurile poporului nostru, votează clar pentru picnic stylish, cu farfurii simple, albe, coșuleț de răchită, vase din lut pictate manual de artizani români, struguri, brânză de capră și pâinici din făină integrală și nu pentru grătare încinse pe câmpiile patriei. Aaaa, și mai votează pentru vin. Românesc! 😉

Toate drepturile asupra fotografiilor și textului aparțin designist.ro.
Orice reproducere sau preluare nu poate fi făcută decât cu acordul nostru.

All rights reserved.

9 Comments

 1. Dana

  Ce frumos!! Voi ati facut setup-ul?

 2. Mădălina Georgescu

  Da 🙂 Multumim!

 3. […] plăcea să plecăm chiar acum la picnic într-un Fiat 500, cu ochelari mari retro şi o eşarfă fluturând şic în jurul capului… De […]

 4. […] că ne place să mergem la picnic (doar aşa ne-am şi început primăvara) şi regretăm doar că nu o facem cât mai des cu putinţă. Chiar weekendul acesta ne gândeam […]

 5. There are variety of picnic products that we use in picnic. I strongly recommended picnic basket, totes, blankets, cooler and etc.

 6. Irina

  Uau cat de frumos, uneori ideea de picnic mi se pare ca e rupta din filme, dar asa pare foarte real

 7. Natura este medicament uneori si de aceea trebuie sa ne bucuram cat putem de mult. Eu am fost anul acesta la o nunta-picnic in natura si a fost una dintre cele mai frumoase nunti la care am fost.

 8. Nimic mai frumos ca un picnic la iarba verde in weekend 🙂

 9. Foarte frumos articolul, o iesire la iarba verde din cand in cand poate face minuni.

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed