La Paris, printre vechituri celebre și piese Christian Lacroix

Ba chiar în inima Parisului, la o aruncătură de băţ de Opera Garnier, acolo se ascunde acest apartament inedit, ce reflectă viziunea estetică şi personalitatea celui care proiectează colecţiile Christian Lacroix Maison încă din 1992: Creative Director, Sascha Walckhoff.

Celor care nu au ochiul artistic încă format și tind să păstreze o distanță față de mixuri atât de îndrăznețe, le dezvăluim că proprietarul este un avid colecționar de ceramică, pasionat de design contemporan şi admirator al mobilierului din anii 1950. Sacha a adunat în timp o varietate de piese preţioase, semnate de artiși ca Picasso, Cocteau, Perriand Charlotte, Hella Jongerius, Garouste şi Bonnetti, Marcel Wanders și lista ar mai putea continua. Pentru noi toți însă: să admirăm și să invidiem, zic!

Apartamentul se află într-o clădire cu prestanță și istorie, iar proprietarul a decis să păstreze finisajele originale cu gresie din secolul XIX. La polul opus, sculptura Zebra, o apariție aproape suprarealistă pe perete, a fost cumpărată relativ recent de la piaţa de antichități Paul Bert, din Paris. Scaunul verde Clay este semnat de Maarten Baas şi cel galben de Rodrigo Almeida. Lampadarul semnat de Janette Laverrière este realizat din… tineți-vă bine: aur, în timp ce consola a fost cumpărată din piața Portobello, din Paris. Taburetul alb este o creație Florence Knoll.

În birou: covor vintage Riviera, de la Christian Lacroix Maison pentru Designers Guild, sculptură semnată Daniel Firman și lampadar Serge Mouille.

Acest stil retro-șic-parizian, cu ceva încărcătură și la propriu și la figurat, este alcătuit cu piese unice, pe cât de contrastante pe atât de complementare, ce caracterizează fiecare încăpere a locuinței. Fie că vorbim de biroul în manieră vintage, de bucătăria în care au pătruns parcă simultan simplitatea provensală, rigurozitatea industrială, dar și arșița orientului, sau de livingul urban artistic.

Cabinetul din bucătărie este o piesă autentică siriană, din lemn masiv, descoperită la târgul de vechituri Les Puces Vanves, de la Paris. Scaunele din metal sunt Tolix, brand disponibil la noi prin Intro.

În living, decorului i-a fost conferită o perspectivă mult mai… confortabilă. Unele dintre personajele demne de un loc la muzeu, dar prezente aici sunt masa de cafea Roger și taburetele Capron, semnate de Charlotte Perriand. De la o piață de vechituri din Paris au fost achiziționate oglinda triptic și fotoliul din piele.

Sculptură Fan by Maarten Baas & scaun din lemn Sergio Rodrigues

Sub cupolă: figurine One Minute by Marcel Wanders

Multe zone ale locuinței reflectă o continuă căutare, descoperire și asociere de nou, vechi și inedit. Totul
s-a conturat în timp, dintr-o pasiune pentru artă și design.

Canapea şi perne Paseo Doble & Sol y Sombra și panou decorativ Forum de la Christian Lacroix Maison pentru Designers Guild.

Deasupra oglinzii: “broderie” by Sophie Lechat

Fiecare obiect și imagine spune o poveste, împărtășește o emoție și, cu toate că cele mai multe piese au o valoare materială considerabilă, proprietarul declară: “Apartamentul meu nu este un showroom pentru etalarea unor mărci, ci o reflecție e eu-lui meu”.

În dormitor: covor Dots, cuvertură Paseo Doble by Christian Lacroix Maison pentru Designers Guild, paravan din piele realizat la comandă.

Taburetele negre sunt semnate de Charlotte Perriand, lampadarul de Achille Castiglioni și fotoliul de Marcel Wanders.  

La sfârșit, un shopping tip: creațiile Maarten Baas și Marcel Wanders pot fi comandate prin magazinul Intro, iar dacă nu sunteți mari amatori de shopping on-line, veți găsi produsele Cristian Lacroix Maison la magazinele La Maison și Atelier Anda Roman. Și cum sarea și piperul amenajării sunt operele de artă și antichitățile, vă doresc multă inspirație și plimbări plăcute prin galerii și târguri, de ce nu, chiar pe la Paris!

Fotografii: prin Christian Lacroix Maison

2 Comments

  1. […] Da, sunt vaze din porțelan – Minotaures! Cea mai nouă colecție a designerului Sacha Walckhoff, creative director-ul Christian Lacroix. Pe Designist, ți-am prezentat și apartamentul lui din Paris. […]

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed