Să plutim pe-un nor! Încă o colecție by Christine on the Clouds care ne vorbește despre lejeritate.

Nu e prima oară când stăm de vorbă la o cafea cu designerul Cristina Șerbu. La bază este actriță, iar colecțiile cu care ne-a obișnuit până acum nu au nimic din încărcătura decorului teatral, ci o lejeritate subtilă, de zi cu zi, care ne duce cu gândul mai degrabă la scenografii contemporane, în care încerci mai mult cu puțin. O ținută cu care poți merge la birou și cu care apoi te poți prezenta la Schneider & Schuster, de pildă. Că tot am văzut piesa de curând și v-o recomandăm. 🙂

Christine-on-the-clouds_2

 

Cristina (Christine) Șerbu creează haine faine, din materiale naturale, de aproape 3 ani, sub brandul Christine on the Clouds. Cea mai recentă colecție a sa, “Wind of Change” este despre libertate. Este precum o adiere de vânt, o mișcare naturală redată prin mix-ul de poplin, lâna, tricot, tulle și mătase pentru a aduce inspirație și bună dispoziție în fiecare zi.

Christine-on-the-Clouds-6Designist: Aceleaşi linii fluide, materiale vaporoase şi mixul șic de feminin-sofisticat cu urban-lejer. Printuri discrete şi franjuri. Cum este femeia care poartă ţinutele pe care le creezi?

Cristina Șerbu: O femeie liberă. O femeie care îşi transformă fricile, obsesiile, temerile în libertăţi, o femeie care întotdeuna mai are ceva de învăţat, mai are curiozităţi şi niciodată certitudini. Certitudinile omoară, închid un cerc şi nu lasă loc creaţiei. Iar femeia este răspunzătoare de creaţie, de libertatea pe care o insuflă şi o inspiră celor dragi ei.

Christine-on-the-Clouds-5Designist: De ce “Wind of Change”? Ce schimbare aduce această colecţie?

Cristina Șerbu: Propune să virăm spre autenticitate. O schimbare care ține de a fi noi însene, de a ne simți bine în propria piele, de a ne simți lejere și a lasa sentimentele la iveală. Propune să lăsăm lucrurile în voia lor, așa cum păsările se lasă purtate de vânt, folosind libertatea lui pentru a se bucura de zbor. De aceea, țesăturile, culorile și croielile pe care le-am ales sunt naturale, firești, lejere, simple. Nu încorsetează, îți dau aripi

Christine-on-the-Clouds-8Designist: Ce materiale ai folosit şi de unde ţi le procuri, care sunt sursele?

Cristina Șerbu: Sunt instinctuală când aleg materialele. Sunt atrasă şi caut în același timp materiale fine, moi la atingere, cu printuri sau culori delicate. Nu am un loc tainic de unde le procur, sunt aceleaşi depozite unde majoritatea designerilor vestimentari români  îşi găsesc inspiraţia. Personalitatea, educaţia, cultura, viziunea şi, nu în ultimul rând, umorului fiecăruia ne diferenţiază. Nu depozitele de materiale. 🙂

Christine-on-the-Clouds-1

Designist: Ne place gulerul alb, ușor clasicist. Cum te-ai gândit să adaugi acest element şi cum funcţionează el? E detaşabil sau…?

Cristina Șerbu: Gulerul alb este obsesia mea. Cămaşa albă, mai exact. Nu este detaşabil, este parte din obiectul vestimentar respectiv. Lucrarea mea de dizertaţie are la bază cămaşa albă. În toate formele și variantele ei, îmi conferă siguranță estetică, dar și emoțională. Adoptând cămașa, simbol al masculinității, ca formă de expresie estetică, mă simt la adăpostul unei imagini mereu îngrijite, care impune distanță. Însă abordările mai puțin convenționale ale acestui element lasă adevărata personalitate să iasă la iveală. Așa și cu gulerul alb. 

Christine-on-the-Clouds-7

Designist: Cum se vede scena designului fashion românesc din perspectiva ta?

Cristina Șerbu: Îmi plac mulţi designeri români, fiecare are amprenta lui. Sentimentul pe care îl încerc când le văd creaţiile îl pot caracteriza cel mai bine prin ceea ce ne spunea doamna Sanda Manu (la bază sunt actriţă). A fost primul profesor care mi-a arătat un drum, o posibilă cale: “Când vezi un actor care face totul uşor, atât de natural încât ai impresia că poţi și tu, atunci ai întâlnit un actor mare, chiar dacă în realitate tu nu vei putea niciodată să faci ce face el.” Aşa şi cu designerii.

Christine-on-the-Clouds-2

Designist: Ce planuri ai pentru acest an/această primvăra? Ce tipare ai în atelier?

Cristina Șerbu: Să ajung în garderoba cât mai multor femei care descoperă în Christine on the Clouds brandul care le exprimă o parte a personalităţii lor, le uşurează deciziile matinale legate de ce vor îmbrăca în ziua respectivă. Colecţia următoare are câte un volan pe ici pe colo, restul veţi descoperi curând. 🙂

Christine-on-the-Clouds-4

Designist: Cu ce materiale şi culori ţi-ar plăcea să experimentezi în viitor?

Cristina Șerbu: Am adăugat o nouă pasiune celor deja ştiute: organza. Mi-ar plăcea să încerc să folosesc roşul. E o culoare extrem de puternică, care nu este o primă alegere pentru mine. Are însă o forţă care mă ţine la distanţă şi începe să mă atragă în acelaşi timp. Cred că e vorba de poftă, de pasiune, de curajul de a-ţi asuma căderea în gol. Iar undeva în viitor mi-ar plăcea să am propriile printuri, însă pentru asta e un drum lung de parcurs. 🙂

Christine-on-the-Clouds-3

Designist: Dacă ar fi să îţi cumperi mâine un bilet de avion şi nu ai avea restricţii, unde te-ai duce să te inspiri pentru o nouă colecţie Christine on the Clouds?

Cristina Șerbu: Japonia.

Christine-on-the-Clouds-9

În decembrie anul trecut, colecția Wind of Change a participat la Made in RO – Târg de design românesc, ediția #7. Probabil că vă veți întâlni din nou cu Cristina și o nouă colecție la următoarea ediție Made in RO, care va avea loc pe 17-18 decembrie. Dar până atunci mai e cale lungă, așa că mai bine îi faceți o vizita la atelier.  Pentru a fi la zi cu noutățile Cristinei, urmărește și pagina de facebook Christine on the Clouds.

Chrisitne-on-the-clouds_1

————-
În fotografii sunt Letiţia Vlădescu şi Sasha Paul Szel.
Fotografii: Alex Paul
Make-up şi hair styling: Silvia Postolatiev

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed