Un penthouse din Brașov are un fir galben de poveste în fiecare încăpere

Până acum amenajările din Brașov au reușit să ne lase cu gura căscată, fie că vorbim despre o casă cu perspectivă ce-ți taie pur și simplu răsuflarea sau de o transformare totală a unui studio de 28 de metri pătrați, așa că, astăzi, ne-am hotărât să te încântăm cu un nou proiect designish: un penthouse de 120 de metri pătrați, care ne vorbește în stil nordic contemporan.

Penthouse-Brasov_Designist42Penthouse-Brasov_Designist1Penthouse-Brasov_Designist44

Unde?
Penthouse-ul se află în nord-vestul Brașovului, la ieșirea spre Făgăraș. Pentru că a fost poziționat la etajul opt într-un imobil nou din complexul rezidențial Avantgarden 3, se bucură de o terasă de 35 de metri pătrați, o priveliște panoramică asupra munților și de mult aer proaspăt zi de zi, nu doar în escapade de weekend. 🙂

Cine?
Nina și Simon, un cuplu dinamic și pasionat de design, proprietarii ansamblului, care au hotărât să amenajeze acest apartament de trei camere pentru a-l închiria ulterior.

Cum?
Amenajarea este semnată de George Orzan, de la Go Arhiteca, în colaborare cu Ovidiu Grama, de la Moog. Au mers pe ideea unui acasă confy&cosy, piese de mobiler cu personalitate, lumină naturală, mult lemn, tonuri neutre și un fir galben al întregii povești care se regăsește în fiecare încăpere.
Penthouse-Brasov_Designist5

Un motto pentru fiecare zi… Nouă ne place cum dă mesajul pe panoul din PAL. 🙂

Penthouse-Brasov_Designist15

Canapeaua vine de la Mobila Dalin, iar pernele jucăușe de la IKEA. Combinația de gri-galben rămâne una dintre preferatele noastre. 🙂

Penthouse-Brasov_Designist26Comoda TV a fost realizată la comandă de către Moog, iar în colțul de citit măsuța de cafea black&white este Kika și fotoliul IKEA.

Penthouse-Brasov_Designist46

De ce spunem nordic contemporan? Pentru că amenajarea penthouse-ului, împărțit în living, zonă de dining, bucătărie și două dormitoare, accentuează senzația de căldură dată de materialele naturale și o completează cu multă lumină naturală, contraste simple, în alb-negru, tonuri neutre și compoziții geometrice, aerisite. Și să nu uităm de accentele naturii, sub formă de plante verzi și vii. 🙂

Lemnul este omniprezent: atât pe orizontală, unde George a folosit parchet de stejar, cât și pe verticală – prin prezenta panourilor de PAL și a mobilierului din MDF. Iar apartamentul induce senzația de relaxare, serenitate și plutire, pe care cu toții ne dorim s-o experimentăm acasă.

Penthouse-Brasov_Designist2Bucătăria și insula sunt făcute de Moog, iar corpul de iluminat și suportul de ghivece au fost desenate de George și realizate de Mapason Brașov.Penthouse-Brasov_Designist16Penthouse-Brasov_Designist24Plăcile ceramice cu motive geometrice și forme abstracte au fost achiziționate de la Delta Studio. Dacă ești designer, artist sau arhitect, nu uita că poți aplica cu proiectul tău de design, până pe 15 aprilie, la Delta Studio Design Expo, cea de-a doua ediție a expoziției dedicată designului românesc și noutăților internaționale. 
Penthouse-Brasov_Designist38Dacă te uiți cu atenție în dreapta mobilei de bucătărie, observi un placaj vertical de lemn, care ascunde frigiderul. Panoul, ce are și rol decorativ, face astfel trecerea mai lină către hol.Penthouse-Brasov_Designist37

“Elementele cele mai dragi nouă sunt lampa de deasupra insulei de bucătărie, suporturile pentru ghivecele cu mentă, pătrunjel și rozmarin, prinse pe placajul din perete,” ne-au spus George și Ovidiu.

Penthouse-Brasov_Designist17Masa de dining a fost si ea realizată pe comandă. Îi țin companie scaunele Eames.
Penthouse-Brasov_Designist4

“Locul preferat din casă este bucătăria cu biblioteca alăturată. În partea de jos a bibliotecii va fi montat un șemineu ce funcționează pe bioetanol,” aflăm de la Ovidiu.

Penthouse-Brasov_Designist3

Biblioteca minimalistă din metal vopsit, precum și măsuța galbenă din aceeași familie au fost realizate de Mapason, iar panourile de pal din living și dining vin de la Moog.

Penthouse-Brasov_Designist25

Piesa noastră preferată! Panoul din holul, din pahare de sticlă pentru lumânări, aranjate pe suportul metalic. Funcționează ca un corp de iluminat cu rol ambiental. Îți recomandăm să fii inventiv și să aprinzi doar căteva lumânări, în așa fel încât să creezi o figură geometrică sau un pattern. 😉

Penthouse-Brasov_Designist40

Penthouse-Brasov_Designist14Dormitorul mic are un aspect ușor jucăuș, datorită inserării unui tapet de tip scrabble, în nuanțe de bej, maron și alb, a corpurilor de iluminat cu linii simple, desenate de designer, care se completează într-o geometrie cu tâlc, și accentelor galbene ce imprimă dinamism.

Dormitorul matrimonial e mai seren, prin intervenția albului pe suprafețe mai generoase și a violetului pal. Firul galben nu lipsește nici de aici, iar sistemul inedit de mânere decorative ne-a cam luat ochii.

Penthouse-Brasov_Designist41Penthouse-Brasov_Designist19Locul perfect pentru a număra litere în loc de oi, înainte de culcare. 🙂
Penthouse-Brasov_Designist9Penthouse-Brasov_Designist11Paravanul metalic tridimensional ce acoperă ingenios caloriferul, precum și birouașul galben alăturat au fost proiectate de George și realizate de Mapason.Penthouse-Brasov_Designist18Un sistem de mânere foarte catchy. 😉Penthouse-Brasov_Designist10În dormitorul matrimonial, deasupra patului, pentru a da profunzime perspectivei, este fixat un panou 3D din gips, venit tocmai din Polonia. Penthouse-Brasov_Designist30Vedere spre dressingPenthouse-Brasov_Designist29Mânerele ce transformă și cel mai cuminte dressing!

Pe noi, penthouse-ul ne-a convins să-l punem fruntaș de listă, în cazul în care hotărâm să ne mutăm mai spre munte. Niciun răsărit de soare în centrul orașului nu se compară cu imaginea muntelui Tâmpa în fiecare dimineață și niciun apus cu semnul luminos al Brașovului, pe fundal, în fiecare seară. 🙂

Fotografii: Benedek Bela

7 Comments

 1. Liviu

  Felicitari baieti pentru munca depusa! Intradevar foarte frumos!

 2. Irina Anghel

  Acum a-ţi nimerit: este unul dintre cele mai respectabile spaţii de închiriat de la noi. Tot respectul proprietarilor şi colaborării desăvârşite a celor doi designeri!

 3. Danciu Alexandra

  Foarte frumos, felicitari. Daca este posibil sa imi raspundeti la cateva intrebari: De unde sunt achizitionate lustrele din sufragerie si dormitor , panoul din metal pentru lumanari? M-ar interesa sa achitionez niste corpuri similare pentru ca urmeaza sa ma mut in primavara si m-ati inspirat cu aceasta amenajare.

 4. Designist

  Buna, Alexandra! Nu avem datele tuturor furnizorilor din cadrul fiecarui apartament pe care il prezentam si nici nu ne permitem sa le oferim de fiecare data. Te rugam sa contactezi biroul de arhitectura care a amenajat spatiul, s-ar putea ca ei sa te poata ajuta.

 5. Ana

  Orice stil contemporan, modern se numeste “nordic” acum, numai pentru ca se folosesc scaunele Eames si ca este luminos si aerisit? Un pic mai multa documentare cand etichetam un stil nu ar strica. Sper sa imi lasati comentariul vizibil chiar daca este critic, amenajarea este intr-adevar foarte interesanta si bine facuta, iese din standard. “Critica” este la adresa catalogarii stilului, nu stiu daca e data de biroul de arhitectura sau de designist. Va multumesc!

 6. Designist

  Buna, Ana! Ne asumăm stilul jurnalistic specific, care ne place și cu care ne-am obișnuit cititorii, precum și informațiile pe care revista noastră le livrează, în mod gratuit. Cu siguranță apartamentul are un aer contemporan, ca majoritatea celor pe care le prezentăm pe designist.ro. Ne ferim însă de etichete mult prea generale precum “modern” sau “clasic”. Amenajarea de față are cel puțin câteva elemente inspirate din stilul nordic.

 7. Iulia

  Oare putem afla cat e chiria pentru acest spatiu?

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed