Sabina Stan și corpurile de iluminat Heartbeats, la intersecția dintre design și artă
Indiferent ce vârstă avem sau cu ce ne ocupăm zilele, a fost nevoie să ne reinventăm de multe ori anul acesta. A trebuie să învățăm să privim noua realitate din unghiuri necunoscute, să nu cedăm sub avalanșa de sentimente, să ne obișnuim cu lipsa de control, dar să facem în continuare alegerile care ne sunt la îndemână. Despre forma posibilă a sentimentelor și despre alegeri vorbim și în continuare cu artista Sabina Stan, într-o poveste sub semnul designului hibrid. Lampa Red floating heart (înălțime: 22 cm, lățime: 17 cm, adâncime: 15 cm) Personajul principal este Heartbeats, noua colecție semnată de Sabina și un proiect aflat la intersecția dintre design de obiect și artă: corpuri de iluminat create din fâșii de aluminiu întrețesute în formă de inimă, care pot să palpite ca și cum ar fi reale și pe care poți alege oricând să le folosești și ca obiecte artistice de decor, agățate de tavan sau așezate pe birou. Nu-i așa că ți-am atras atenția? 😊 Corpurile de iluminat Heartbeats fac parte din selecția Designist a târgului Made in RO online🎁, care se desfășoară până pe 20 decembrie. Îți dăm mai jos toate detaliile despre cum le poți comanda online. #buylocal #staysafe Meet the creator – Sabina Stan Pe Sabina Stan ți-o amintești, probabil, de la ultimele ediții Made in RO offline: era mereu însoțită de creațiile ei luminoase din sfoară, precursoarele corpurilor de iluminat Heartbeats. Poți să ghicești ușor pasiunea Sabinei pentru lucrările interdisciplinare dacă auzi că a absolvit Facultatea de Arte Decorative și Design, secția de Tapiserie. De acolo a pornit totul, de fapt: s-a hotărât să adapteze tehnica țeserii așa încât să poată crea obiecte tridimensionale din sfoară, inițial, și mai nou, din aluminiu. Este vorba despre piese dinamice, care se reinventează prin lumină, în funcție de unghiul din care le privești și de maleabilitatea materialelor care le compun. La fel ca sentimentele umane 😉.
Colecția Heartbeats a apărut întâmplător, pur și simplu ajungând în locul potrivit la momentul potrivit. Mai întâi, ca un prototip pe care Sabina l-a creat pentru că flexibilitatea aluminiului o amuza pentru că făcea lampa-inimă să bată ușor, așa cum o să-ți explicăm în continuare. Apoi, ca o posibilitate de a explora noi orizonturi creative, de care Sabina a decis să profite în contextul pandemiei. Tot o reinventare, cum spuneam la început 😉. Lampa Butterfly heart (înălțime: 20 cm, lățime: 30 cm, adâncime: 20 cm) Acum ajungem la o secvență a poveștii noastre pe care am putea-o numi, fără să exagerăm, un hibrid electronico-emoțional ❤. Iată cum reușesc lămpile create de Sabina Stan să bată: în interiorul formelor țesute din aluminiu stau ascunse un circuit Micro Arduino, un senzor cu infraroșu și un mini servomotor care permit inimii să reacționeze la apropiere. Dacă ajungi la o distanță mai mică de 30 cm de laterala unde se află senzorul, inima începe să bată. La mai puțin de 5 cm, inima va grăbi ritmul. Cine ar fi crezut că noul tău corp de iluminat este așa de ușor de intimidat? Circuitul are o baterie reîncărcabilă.
Cum comanzi un corp de iluminat by Sabina Stan? Lămpile luminează de nerăbdare pentru comanda ta online și în magazinul Sabinei de pe Etsy, și pe pagina ei de Facebook, și prin e-mail, la sabinam.stan@gmail.com. Indiferent ce platformă alegi, ține minte că până în ultima zi de Made in RO online (20 decembrie), lămpile vin cu o reducere de 15%. 🎁 În plus, îi poți scrie Sabinei pe Facebook sau pe mail dacă dorești să-ți transforme povestea într-un obiect de artă care va porni tot de la forma principală – inima 😉. Lampa Butterfly heart În final, 4 întrebări altfel pentru Sabina Stan… 1. Ce piesă de design ai lua cu tine pe o insulă pustie? Inelele de la Joined by Fire Studios – sper eu să nu îmi cadă de pe degete în timpul naufragiului 😏. 2. În ce film ai vrea să trăiești datorită designului/arhitecturii/stilului de viață? Harry Potter 😄, pentru că îmi doresc un cort care să adăpostească, prin magie, spațiu pentru un întreg apartament. Mi-ar mai placea să trăiesc în Midkemia lui Raymond E. Feist pentru că este o lume cu arhitectură medievală fascinantă și misterioasă, dar ceva mai dezghețată decât ce a Evului Mediu real. 3. Ce material este supraestimat? Aurul. La fel ca sentimentele, legile și zeitățile, nu are valoare în sine, ci doar valoarea pe care i-o acordăm noi. 4. De ce ți se face dor cel mai des? De inspirația care vine din interacțiunea cu oamenii. Din acest motiv, mă duc la cursurile de dans încă, deși trebuie să stăm cu masca în timpul cursului, ceea ce este… dificil. 1. Citește și alte povești Made in RO AICI și inspiră-te pentru lista de cadouri fine, de designist 🎁 |