Sărbătorim, prin expoziția Efemeride, 5 ani de Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană

Prietenia noastră cu Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană a fost oficializată pe Designist de interviul cu designerul David Sandu, fondatorul Assamblage.  Au trecut trei ani de atunci și cinci de Assamblage, în timpul cărora v-am vorbit de mai multe evenimente și cursuri inițiate de  Școala de Bijuterie Contemporană. Weekend-ul acesta are loc expoziția Efemeride – o poveste de neratat despre experiențe, convenții, timp și emoții redate prin intermediul bijuteriei contemporane. Noi vom fi prezenți! 🙂

Efemeride va avea loc pe 5-6 decembrie la Institutul Italian de Cultură, din Aleea Alexandru numărul 41.

efemeride afis- designist

Evenimentul va fi unul de amploare ce se va deschide sâmbătă cu o expoziție de bijuterie contemporană cu vânzare, urmată apoi de o degustare de vin, un recital de chitară clasică și, nu în ultimul rând, o mult așteptată petrecere aniversară.

Duminică va continua, de asemenea, de la ora 11:00, expoziția de bijuterie contemporană cu vânzare, unde sunteți invitați să cunoașteți designerii și să-i provocați la discuții. Nu ratați de asemenea secțiunea specială dedicată aplicațiilor pentru tematica “EFEMERIDE”, amenajată de arh. Ioana Ardelean.

Ce sunt Efemeridele? Insecte din ordinul Ephemeroptera, cu durată de viață de o zi. După depșirea stadiului de larvă, insectele adulte își încep cursa dramatică împotriva timpului, având doar câteva ore la dispoziție pentru a-și trăi viața. Extrapolată la nivelul bijuteriei, contrastul efemer – peren devine cu atât mai vizibil. Iar motto-ul expoziției cu vânzare este Efemeri prin sine, eterni prin artă. 

tatuaj efemeride-designist

Ne-a plăcut mult și vizualul dedicat expoziției Efemeride. Fotografia e semnată de Alex Boghian, cu care te-ai mai întâlnit pe Designist.

Designeri participanți: Adelina Petcan, Anca Popescu, Andreia Gabriela Popescu, Alina Carp, Cătălina Grama, Cleopatra Coșuleț, Corina Cubici, Corina Mardari, Cristina Radu, Diana Vasile, Gabriela Secărea, Ioana Ardelean, Irina Dimiu, Lucienne Buga, Luiza Teodorescu, Mariana Rogoz, Mihaela Iacob, Mihaela Ivana, Monica Stănescu, Otilia Mihalcea, Rada Ureche, Roxana Hodorog, Stelian Gagiu.

Proiectul este coordonat de Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană în colaborare cu Institutul Italian de Cultură.

Intrarea este liberă.

Fotografii: prin Assamblage Școală de Bijuterie Contemporană

Leave a Reply

Facebook IconTwitter IconVisit Our Instagram FeedVisit Our Instagram Feed